icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
27. mar 2019

Všetky b vitamíny sú fajn ja si dávam magne B6,a b komplex plus.

janefonda
27. mar 2019

@eliska13 ja beriem b komplex, plus este extra b6. A magnezium samozrejme. To je asi optimalne pre mna, zda sa ze mi to najlepšie sedi.

andocka
27. mar 2019

@eliska13 pride az v piatok vecer...musim to prezit☹

mimiqa
27. mar 2019

@eliska13 zatial to tak vychadza😂🤣tiez vyzeram otras vtedy..brucho nafuknute ako pred porodom🙈

banbys18
27. mar 2019

Niekto s reálnou skúsenosťou s Generalizovanou úzkostnou poruchou? 🙏

eliska13
27. mar 2019

@andocka nepríjemné veľmi Ti držím palce zvládneš to...nemá Ti kto prísť pomôcť mama, svokra, sestra aspoň chvíľku nech nemáš pocit, že si sama

eliska13
27. mar 2019

@banbys18 ja ju mam

banbys18
27. mar 2019

@eliska13 píšem ip

maki43
27. mar 2019

@janefonda prečítala som si aj ja radu ak nebadi. Uzivam ho aj ja.

maki43
27. mar 2019

@andocka chuda drž sa. Ja o hodku do prace nechce sa mi tiez v tychto pomenzesovych stavoch....

indiga123
27. mar 2019

@eliska13 Ďakujem, rozhodla som sa že sa na to dám

slavkasobanska
27. mar 2019

Ahojte kočky..včera mi jedna neznáma pani písala,a poslala mi.link na Fastr EFT,na FB
Som už v skupinke .je tak kouč .ja, Terezka,ktorá sa venuje našim.myslienkam,pocitom,strachom...už sme si písali a dnes mám za sebou prvú hodinu,je to on line,také zvláštne ..no budem pokračovať .z úrovne 10 veľmi zle ,som sa dostala asi tak na úroveň 5,6...no prvý krát,a čo je zaujímavé po cvičení sa usmievam .

ariadna08
27. mar 2019

@banbys18 liecim sa na nu uz 3 roky

banbys18
27. mar 2019

@ariadna08 máš pocit, že liečba pomáha?chodíš na terapie, máš lieky, príp. kombináciu? Pýtam sa preto, lebo je to aktuálna novinka v zozname mojich, svihnutosti, a vraj je to chronické ochorenie, ktoré ak sa aj nacas utlmi, vždy sa vrati

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
27. mar 2019

@sylvia30 je to také jemné tukania prstami na určite body,n hlave,dýchanie,a musíš si dať niečo napr. že máš stres z nie ohodnoťte,niečo konkrétne čo ťa trápi .a tak sa to opakuje ..kým sa ti myšlienky neukludnia na danú vec .a potom musíš mat jednu čo si šťastná,a ona ti hovorí či máš robiť ..a tak vytesnas to zle,tým dobrým ...ale trvá to asi hodinu a musíš sa na to sústrediť,ako že kľud,nikábu ťa netušil .

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
27. mar 2019

@sylvia30 skús na nete....ja to mám na FB .ale to ma ona pridala .

ariadna08
27. mar 2019

@banbys18 uzivam Citalec, uz mam trosku znizenu davku a chodim k psychologicke. Su obdobia ked je uplne dobre ale stale su este sem tam aj zhorsenia. Ako sa to u teba prejavuje ?

banbys18
27. mar 2019

@ariadna08 prestávam kvôli permanentnej úzkosti fungovat🙂 striedajú sa u mňa vlny absolútnej beznádeje, presvedčenia, že aj tak nič nemá zmysel a je jedno, či tu človek je, alebo nie. Vtedy je jedinou emóciou bezmocnosť. Úzkosť je, ale miernejší. A obdobia veľmi silnej paralyzujucej úzkosti zo všetkého. Takej,ktora nemá reálny spúšťač. Len je stále so mnou a vyraba mi obavy z chorôb, zvládania bežných veci, zo všetkého. K tomu kameň v žalúdku, častá stolica, plytký spánok, nedostatok energie, výčitky, že som dnes neurobila dosť a len tak bola, napätie alebo svalová slabosť. Pocit, že veci nezvládnem. A tie zásadné začínam v poslednej dobe odkladať, čo som pred tým nerobila a i keď s vypätím síl, ale predsa som sa im vystavila. Neviem sa uvoľniť pri žiadnej činnosti. Ešte aj na masáži som v napätí. Keď som mala kedysi energiu, skúšala som jogu, ale aj tak myseľ pracovala. A som podráždená, vybujuchujem aj kvôli najmensiedmu podnetu.lieky som nikdy nebrala. Občas som sa dostala k nejakému benzacu, ale dávky 0,25 mg so mnou nič nerobili, úzkosť bola silnejšia. Pri 1 mg som zvykla zaspať ale mala som zas úzkostné sny....

patricia_b
27. mar 2019

Moja terapia Edko

saslavka73
27. mar 2019

@patricia_b No ten je zlatucky. A krásny. Milujem týchto psov. Čo si za neho dala? To je čistokrvný?

mimiqa
27. mar 2019

@patricia_b tak ten je krasny...maly bude nateseny 😘

patricia_b
27. mar 2019

@mimiqa malý sa boji havinka
@saslavka73 neviem či je čistokrvný a 85€

mimiqa
27. mar 2019

@patricia_b ale a to preco...asi skace alebo ho stale olyzuje ze😂🤣

patricia_b
27. mar 2019

@mimiqa presne preto 🙂

mimiqa
27. mar 2019

@patricia_b to prejde 😂

slavkasobanska
27. mar 2019

@patricia_b oni si musia na seba zvyknúť iba,to je dobre plemeno k deťom,je krásny .

andocka
27. mar 2019

@banbys18 toto akoby som o sebe citala....