Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa ale budeš..ja mám vodičák no už nejazdim .ani by som nešla,mam už spomalené reflexi..lieky robia svoje,ale toľko času si ušetris...
@mekicom ja tiež nie som za zdoverovanie cudzím ľudia sú hnusni a kto nezažil nepochopí.Niekto nechápe, že si unavená, bojíš sa, zle myšlienky...povedia veď aj ja som unavená a pod....to by všetci boli na liekoch aj to som už pocula.Casom zistíme, že sme si to spravili samé ja som to tiež zo začiatku brala, že za to nemôžem, to telo, niečo sa stalo....nie to my....svojim prepínanim síl, zodpovednosťou, zlými vzťahmi doma v práci, a tak isto to máme v rukách ako to zlepšiť.niekde som čítala, že tak 30% sú lieky ostatné je na nás.Preto je fajn psychológ a na dlho ten z tvojho rozprávania Ta usmerní a povie čo podľa nej robíš zle.aj ja som bola urazená, keď mi povedala, že sama môžem za to čo sa mi celý deň preháňa hlavou...a mala pravdu len som si hovorila aká som nemožná, že zase sa mi to stalo, že som slaboch nic dobre tam nebolo
@eliska13 Ja sa tiež bojím tých urážok, ale viem, že to je súčasť terapie asi teda.
@mekicom Ja sa nemám s kým porozprávať. Také myšlienky, rozhodnutia, obavy. Môj na všetko sa na to vyser, to je jedno, aj tak sa nič nezmení, bude ti to nanič. Ja to chápem na jednej strane, on nerád kecá, pre neho sje to stratený čas. 😕
@saslavka73 nemyslim že ta musi pri tom uražať
@mekicom No možno nebude ale ja to tak budem vnímať. Aká som ja háklivá na seba.
a volit ste boli
Ano.
kočky myslite že AD niečo pomožu alebo je to všetko len v našej hlave a tie lieky su skvor len zisk pre farmaceuticke spoločnosti ved ani dr, nevedia poriadne vysvetliť ako funguju, Pridajte svoje skusenosti a poznatky.
@slavkasobanska sa bojim jazdit 🙈
@mimiqa Aj aj. Vodičák mám, ale ani bohovi jazdiť. Pre mňa je to auto také neovládateľné.
@saslavka73 jemine...no musim to dat..pre mna skuska😃
@mekicom mne to zacalo vo februari 2014, zacalo to nespavostou.....z nicoho nic som nespala aj celu noc.Do oktobra som skusala bylinky, caje, akupunkturu, liecitelov, homeo......az som zasla za doktorkou a dostala na rano sertralina a vecer Trittico. Uzivala som do marca 2018.po porode som vysadila.Znovuteraz vo februari nespavost a potom z toho uzkosti.Tak 3.tyzden tie iste lieky. No zda sa mi, ze teraz druhykrat je to akesi tazsie. Pocity beznadeje, unava, netesim sa.....len prezivam.
@sylvia30 Ja som len o robote, že uvažujem nad zmenou. Myslím, že bežná vec. Tak kukali.
@sylvia30 A čo má tá tvoja mamina? A ty to isté či ako? Aj moja mama bola taká slabšia povaha, otec zase tiež bol na hlavu ale inak a ja som taká pomiešaná. 🙂

@saslavka73 ved to a celkovo ist si vklude nakupit...k lekarovi...no machrujem boze ja nebudem vediet jazdit