Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sylvia30 doteraz neviem, co bol spustac. Bola som na materskej 1,5 roka no a teraz som znovu na materskej. Pritom stale mam program, nnie som len doma.....mam strach ci zvladnem maleho. Vtedy davno mi hned zabrali asi po 3 tyzdnoch, no nemala som taketo stavy.Ci sa viac bojim......bol to dlhy boj.Aj pocas uzivania liekov som mala noci, ked som nespala. Viem, ze som si to aj zapisovala do kalendara, ako som spala: D-dobre, Z-zle. Veru za tyzden tych Z bolo niekedy viac. Z toho som bola velmi nestastna.Moj den sa odvijal od toho, ako som spala.Pogom som aj navysovala lieky.....
@mimiqa Dneska? Doobeda som bola v robote, potom doma som varila, potom som si schrupla a včuľ som opäť v robote.
@saslavka73 co tam.robis tolko
@saslavka73 a kde pracuješ neni to trochu privela
@mimiqa Mám teraz toho veľa. Chcem si dať veci do poriadku.
@mekicom U seba. Neviem, ako kedy.
@saslavka73 dobre..no moc to neprehanaj
@saslavka73 praca nie je zajac daj si pohar vina s manželom je vikend
Šak no kecám s vami.
@maki43 Ty aj cez víkend do roboty?
@saslavka73 ano kazdy druhy vikend.
@maki43 Poznám to. Nie je to dobre.
@saslavka73 moja takto robim uz 12 rokov som zvyknuta
@maki43 Ja som tiež bola zvyknutá, už nie som.
@saslavka73 ono na začiatku je milá musí si Ťa získať, aby si sa otvorila, ak tajis veci nemá to význam to mi hneď povedala, že ak jej chcem po roku povedať pravdu či to čo citim, že si mám ušetriť cas.Boli terapie úsmevné, kde sme len tak kecali, uplakané a, keď toho bolo veľa povedala, že neplatim za rumazganie😂oni vedia ako na to, ak si myslí, že potrebuješ nakopnúť nakopne, ak sa ľutujes a utapas v depkach podporí, ale skôr by som povedala, že to bolo ako na hojdačke, aby nuda nebola.jasne, že v začiatku, keď prídeš uplakaná, nevyspata Ti je oporou, ale časom, keď vidí, že Ti je lepšie to začne sprtanie sa vo vsetkom je to výborná vec.Mne robila na začiatku obrázkové testy plus taký profil a to som bola 98%ja.citala mi to asi na jednu stránku a akoby mi videla do hlavy do vnútra.Ano často aj urazí vyprovokuje, aby vedela či prejdes do protiútoku, alebo či si necháš nakydat a si submisivna
@eliska13 Otázka je či chcem aby sa niekto vo mne šprtal. Aj keď tam bude pes zakopaný.Ešte som nejako na to nedorástla.
@saslavka73 a dcery nie sú také tvoje butlave vŕby?ale veď po toľkých rokoch čo si s ním by si už mala byť zvyknutá či nebol taký, alebo si si to teraz viac všimla?
@eliska13 Možno je v pohode, to ja som šibnutá. Áno oni vedia. Len ich nechcem zaťažovať. Povedali mi, že Ty si povedala áno. A je to pravda.
@saslavka73 majú dcéry jeho povahu?možno si riešiš veci sama si tak zvyknutá a nechceš , aby Ti niekto druhý kecal do života.Aj to je cesta, veď už teraz si spravila veľké rozhodnutie ty sama si nájdeš čo je pre teba dobre.A ešte nieco😃škaredo si zase hovoríš.preco by si bola sibnuta za to, že Ti nevyhovuje jeho štýl?
@sylvia30 to je dlho, ale asi to stálo za to, keď sa už teraz má toľké roky dobre.
@mekicom nie, určite verím liekom.som iný človek zmýšľaním, odvahou, tým, že sa teším viac a mám plánov veľa, viem tak viac veci prežiť.Ja som neplakavala predtým skôr som bola ustráchana v rozhodnutiach, nevedela som či na ľavo či na pravo
Mne lekárka vysvetlila, že neg myslením, stresom, niečím čím sa trápime sa míňa serotonín naodoblicky produkujú kortizol a ten zdvihla krvný tlak, robí zle s trávením, hnačky....a nejako sa prerusuju spojenia medzi tými synapsiami v mozgu a potom je človek zlý, smutný, zatrpknuty, placlivy....a lieky to napravuju a serotonín vychytávaju a niekde dopracujú, aby všetko dobré fungovalo
Vraj sú AD čo nabudia, utlmia, ...každé je iné.
Ale verím zase tomu čo píšeš, že mám pocit, že dnes sa AD už predpisuje na všetko cez migrény, bolesti chrbtice.....vraj pri AD človek menej vníma bolesť...a farma firmy vedia, že človek si na dobre ľahko zvykne a majú niekoľkoročných pacientov
@eliska13 To si tak sama sebe nehovorím, naozaj neviem čo je normálne.
@patricia_b len si daj do tela💪pomoze to velmi
@patricia_b ranné vtaca a poobede na korčule😁
Mňa by tam nikto ráno nedostal.U nás ešte teraz chlapi spia a ja len kávu pijem.ale dobre, že si začala!aj, keď ako vidím postava super, ale kvôli tým endorfínom to to stojí za to
Ahojte, dňes od rana este stale slaba, hlava ma boli. Moze to byt z tej crevnej virozy, alebo vedlajsie ucinky AD....llen lezat sa mi chce

@saslavka73 pomiesana 🤣moja ty ma vies rozosmiat 😙radsej bonzni co si dnes robila