icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lanitram
4. apr 2019

Ahojte baby. Dnes som teda volala so svojou doktorkou, pretoze ma uzkosti dobehli v noci. Celu noc som sa budila s uzkostami a potom som od 4 rana bola hore. Nasadila mi opat Sertralin, ktory som este stale doma mala. Rovno 50 mg. Tak som si ho dala, ale uz citim strasnu zavrat a uzkosti sa opat stupnuju. Prosim vas ak niektora mate skusenost so Sertralinom lepsiu ako ja, poradte ako preklenut toto obdobie. Mam oxazepam, ale necitim moc ucinok a ani neviem ako si ho casto davat. Musim sa navyse starat o deti ☹ A to v tomto stave neviem ako ☹

andocka
4. apr 2019

@lanitram Ahoj, ja mam tiez rano 50 mg Sertraline a v piatok si mam pridat okolo 5 tiez 50 mg. Stavy mam tiez take, ze sa mi nic nechce, musim sa dokopat, potom mam taky vnutorny tras tela, nepokoj. Ja som na materskej, tiez mam 2 deti.Je to des. Mne pomaha zapnut si hudbu, alebo nebyt doma. Idem k sestre, mamine....Beriem aj na vecer Trittico na spanie a sem tam cez den Neurol

lanitram
4. apr 2019

@andocka ja mam 6 rocneho syna a skoro 4 mesacnu dcerku, ktora ma hrozne obdobie, stale place a skoro nic mi nespi. No ale ma to rozhodilo poriadne, aj potit som sa zacala, zavraty hrozne. Ako casto si davas neurol? A ako dlho beries Sertralin?

maki43
4. apr 2019

@slavkasobanska moja ja som si dve hodiny pospala. Bol si pre ten sobasny ustala som to, len som mu to podala, ked mu len to ku stastiu chyba. Najviac ma zabolelo, bola som aj so psom, s ktorym tu zil 9 rokov ani si ho nevšimol, no co na to povies, egoista, surovec, boze kde som ja hladela 21 rokov????

slavkasobanska
4. apr 2019

@maki43 no s tým nič neurobíš...je to smutné,a boli to,viem...bude ti lepšie , uvidíš

andocka
4. apr 2019

@0martina0 Ahoj, mozem sa spytat, ake lieky si brala a v akej davke? Kolko si bez liekov?

eliska13
4. apr 2019

@lanitram dávaj si to, čo máš na ukludnenie väčšinou sa dáva ráno obed večer uvidíš....čo Ti ona poradila?aspoň ten prvý druhý týždeň uvidíš....ja som mala xanax, alebo Lexaurin bude to ťažšie, ale neboj sa

lanitram
4. apr 2019

@eliska13 mám doma oxazepam ešte z obodbia tehotenstva, ktorý som si zatiaľ nedala. Dnes som jej volala celá vyklepaná, pretože sa to na mňa zosypalo z ničoho nič. Malá mi celé dni strašne plače, ale strašne, nikde nevydrží do toho sa musím venovať aj synovi, nespávam v noci, tak to so mnou ruplo a nabrala som odvahu požiadať o pomoc, hoci som sa liekom bránila. Ale uvedomila som si, že takto žiť, to tiež nie je život. Teraz sa strašne bojím noci, pretože túto dnešnú som sa budila celý čas s úzkosťami.

1andrea111
4. apr 2019

@lanitram mas to tazke este tym ze si sama, nemoze k Tebe niekto prist?

eliska13
4. apr 2019

@lanitram mama nemôže prísť?veľmi by Ti pomohla aspoň taká psychická opora, že nie si sama.daj si aspoň magneb6 , ale oxazepam je tiež na tieto začiatky dobrý.mala by si sa dobre vyspať.je dobre, že si zavolala drž sa!

eliska13
4. apr 2019

@maki43 nech sa má dobre, ale určite, že máš zlosť, sklamanie.

mimiqa
4. apr 2019

Ahojte moje bambulky..tak ja trošku odveci no dnes tretia jazda...no instruktor mohol len chvilku tak bola 50 minutová.....pridem domov a hláška môjho chlapa "to už si doma?" "Čo si bola len na fajke " sory musela som bo sa smejem doteraz 😁🤣😆😉

saslavka73
4. apr 2019

@mimiqa 😨

mimiqa
4. apr 2019

@saslavka73 😂✌😜je to blazon..bo je velky sympos instruktor..moj ma ooooodrazu zobral do autoskoly co som chodila busom tak ho videl osobne predvcerom 😁a sup je takyto 😅😆😉som aj rada ... aspon vidi ze neni jediny na svete 😊😆

kajkag
4. apr 2019

Babulky, beriete aj vitamíny okrem liekov??

mimiqa
4. apr 2019

@kajkag jojo zelezo ...deee vitamin

mimiqa
4. apr 2019

@saslavka73 inac taky sexualny instruktor by nebolo odveci 😁😂😅😆

saslavka73
4. apr 2019

@mimiqa No veru. Ako zamestnanie.

mimiqa
4. apr 2019

@saslavka73 tak toto je podnikanie✌😁🤣😆ze v com podnikas....ucim ludi ...........
....a tie botky😂

patricia_b
4. apr 2019

@mimiqa ja som mala živnosť na opatrovanie deti a vsetkymnsom vravela že podnikám s deťmi, koľkí to brali ako obchod s “bielym mäsom”

mimiqa
4. apr 2019

@patricia_b jemine 😂😁to vazne😅odpadnem...a to.chcem robit masaz 😅😁😚✌to budem ja co ?😜😆😉

kajkag
4. apr 2019

@mimiqa železo beriem aj ja a D aké bereš?

eliska13
4. apr 2019

@mimiqa určite chod do masáži u nás máme 3 a problém sa tam dostať.Ludia majú stále problémy s chrbticou...len tá kondička, ale tak ty cvičis...tam kde som chodila ja chudák už 2 x dostal zápal šliach.som sa ho minule pýtala či je rokmi už zvyknutý a povedal, že práveže rokmi je to ťažšie a ťažšie.Ale poviem Ti krásne sa dá zarobiť a nič extra nepotrebuješ.uz tretia jazda ste to dali nejako nahusto😁

eliska13
4. apr 2019

@kajkag železo, c, magnézium , šumivý vapnik, občas zinok
Omega kyseliny sú vraj vhodné pre nas

maki43
4. apr 2019

@kajkag ano beriem železo, vitamin B, D, mafnezium a C a kazdy den probiotika

mimiqa
4. apr 2019

@eliska13 to chcem...v dnesnej dobe masaz uplne vypnutie🤗

0martina0
4. apr 2019

@andocka frontin rano a večer,citalopram rano obed večer,tiapridal večer,v auguste budu dva roky čo som bez liekou,beriem citalopram a to ked ma iba rozboli hlava,tak tri štyri krat do mesiaca

eliska13
4. apr 2019

@saslavka73 no ako dá sa?už si trocha v obraze či bude to na dlhsie?zatiaľ aké prvé dojmy?

saslavka73
4. apr 2019

@mimiqa Ktosi sa tu pýtal, že v čom podnikať? Tak odpoveď je vo fóre ,, Ako sa zbaviť depresie.,,🙂

saslavka73
4. apr 2019

@eliska13 Dá sa. Veľa info, niekedy som stratená, ale pôjde to. Výborne, sa mi to páči, vždy som bola leader, konečne nemusím. Kolektív ok. Ako zatiaľ dobre. Stále som sa ale nerozhodla, či to takto naozaj chcem.