icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
6. apr 2019

@matag poznam...mas aj lexaurin??daj aj ten...ja si mam dat rano obed vecer

matag
Autor odpoveď zmazal
matag
Autor odpoveď zmazal
matag
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
6. apr 2019

@matag mam 1.5 polku...tie pocity ano presne taketo som mala....skus robit daco..upratuj..utieraj prach..zameraj mysel inde prejde to....

matag
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
6. apr 2019

@matag tak Ad myslim skoro po 2ch tyzdnoch mi bolo dobre

maki43
6. apr 2019

@matag moja je to normalne, navysujem tiez tak si rym prechadzam. Treba vydržať. Neboj trpim aj ja, ale musime to dat

matag
Autor odpoveď zmazal
matag
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
6. apr 2019

@mimiqa aj u nás sú rána zaujímavé

eliska13
6. apr 2019

@matag ja mám doma xanax 0,25 nepoužila som ho asi rok a včera som si dala mám silný menzes som taká nervózna vnútorné a nič to je úplne slabé
Keď som začínala s AD mala som 1,5 Lexaurin

slavkasobanska
6. apr 2019

@eliska13 to je slabá 0,25,ale mne stačí aj taká ..

slavkasobanska
6. apr 2019

@patricia_b ahoj smejko krásny ..

matag
6. apr 2019

@eliska13 ☹ vyskusam aj ja ten lexaurin

lanitram
6. apr 2019

Baby tak ja dnes beriem 3 den ten Sertralin 50 mg, ale takto som sa este nikdy necitila. Mam sialene uzkosti, hrozne strachy zo vsetkeho. Nedokazem na nic ine mysliet, rano som myslela ze uz som bud sialena, alebo uz saliem. Dala som si oxazepam, trocha lepsie, ale uz len predstava ze sa mi zase vratia tie uzkosti mi robi uzkosti ☹ Je to prosim normalne? Nemam skusenosti s branim AD az take velke. Ja som krava, lebo som citala na internete vsetky mozne dusevne poruchy, cez bipolarnu, ktorej sa desim najviac a vo vsetkom sa nachadzam. ja proste co diagnoza, to som ja. Uz ma napadla aj poporodna depresia, pretoze ako som vam pisala, na konci tehu som sa strasne bala ci malu budem lubit a asi to vo mne zostalo, pretoze kontrolujem sa, ci ked sa k nej tulimm laskam sa s nou, ci je to prava laska, alebo si to len prajem aby to tak bolo. Som absolutne zmatena zo seba. Mala posledne dva tyzdne neuveritelne place, riadne pokrocila, uz vnima a neviem ci ma to tiez dostalo do uzkych, alebo co, ale mam z toho uzkosti tiez ☹
Vy co tu beriete lieky naozaj zaberu? Ja tak strasne potrebujem vediet, ze bude lepsie, lebo ja takto zit nedokazem, naozaj nie ☹ Nemysliet na nic ine, len na strach, to ma ubija zo vsetkeho najviac ☹

janefonda
6. apr 2019

@lanitram lieky ti pomôžu, ja som sa teraz po mesiaci dostala na moju davku 100 mg sertralin. Brala som ich aj predtym a teda viem, ze zaberu. Len tie prve tyzdne-mesiace su tazke. Ano sme netrpezlive, uz chceme byt fit, ale tak rychlo to nejde. Neboj všetko bude dobre, ono sa to utrasie.

katyd
6. apr 2019

@lanitram pozri si na youtube Dušeka, má tam roznych zaujímavých hostí, niečo si vyber, čo ťa zaujme, pri ňom, keď ho počúvaš, sa nedá mať depresiu, potom napíš, čo ťa zaujalo a vykašli sa na lieky, aj keď viem, že je to ťažké a láka to, že ti rýchlejšie pomožu, ale pomocť si musíš sama chcením, na začiatok aspoň malá rada, každé ráno si musíš povedať, na čo sa v ten deň tešíš 🙂, musíš to proste urobiť, aj keď to bude len maličkosť

mimiqa
6. apr 2019

@patricia_b zlatunky 🤗

lanitram
6. apr 2019

@janefonda Naozaj zaberú? Zbavia ma aspoň z väčšej časti tých strachov čo prežívam? Najhoršie sú pre mňa noci a rána, to už vstávam s hroznými úzkosťami. Len dúfam, že toto sú vedľajšie účinky, pretože tie úzkosti mám síce menej za deň, ale o to intenzívnejšie. A ešte ak sa môžem spýtať, bola si potom už úplne ok po nich a vysadila si? Tohoto sa bojím, že vysadím ak by zabrali a vráti sa mi to. Pre mňa sú toto stavy ktoré zažívam v priebehu 5 mesiacov druhý krát v živote a mám dosť, už sa vidím šialená niekde v klietke zavretá ☹

matag
Autor odpoveď zmazal
janefonda
6. apr 2019

@lanitram zaberu poriadne, na začiatku liecby je to tazke, priznaky sa este zhorsia, alebo tak vystupnuju. Budes sa citit casom uplne normalne. Jasne, ze sem tam ta nejaka vec rozhadze, lebo lieky ta citom nezbavia. Ale naozaj budes žiť normalny život, s radostami a starostami. A ano ja som ich vysadila lebo som bola uz skoro rok bez priznakov. Zial do troch mesiacov ma to prevalcovalo. Teraz planujem brat lieky ovela dlhsie a skusim to potom znova. Mam teraz aj terapie, chodim na jogu, shiatsu masaze, snazim sa mat aj svoj vlastny cas.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
andocka
6. apr 2019

@lanitram Ahoj, ja prezivam to iste co Ty. Rana su pre mna najhorsie....myslienky ako prezijem den, ci mi nebude zle.Tiez mam uzkosti, vnutorny tras v tele, bojim sa.No verim, ze bude lepsie. Ja teraz uzivam asi 3.tyzden, mam navysit na 100 mg.

andocka
6. apr 2019

@janefonda Ahoj. Aku maximalnu davku Sertralinu si brala? Ja uzivam 50 mg rano, no kazala mi okolo 5 pridat 50 mg, potom o tyzden navysit ranne na 100 mg.Nie je to vela? Mas aj ine lieky k tomu?Ja Trittico na nespavost.

maki43
6. apr 2019

@lanitram neboj sa mpja tiez si takym prechadzam. Zaberu bude ok. Tiez som ako bez duse. Mam navysenu davku Elicei o 0,25mg ale tiez to so mnou mava. Ked si dam neurol to tak na dve hodiny pokoj a nanovo. Uzkost, strach co bude zajtra. Ale navysovanim neprechadzam prvy krat, tak viem, ze treba len a len trpezlivost o take dva tyzdne sa ukážu prve uspechy. Uzivaj si malinkej a drz sa 😘

maki43
6. apr 2019

@matag eliceu momentalne 15mg

maki43
6. apr 2019

@matag to mas slabe

lanitram
6. apr 2019

@janefonda
@andocka
@maki43 baby ďakujem vám, nie som rada, že tu takto trpíme viaceré, ale je to trochu ľahší pocit pre dušu, že v tom nie som sama. Ja pomaly prichádzam na príčinu svojich problémov. Dlhodobo som bola nespokojná, nebola tak obyčajne šťastná, stále ma trápilo len to, čo nemám. Nemyslím hmotné veci, ale zážitky, čas pre seba, keď som zostala na PN tak to ma trápilo, že som doma, pretože svoju prácu mám rada a potrebujem byť užitočná. Celé tehotenstvo som vlastne len prežívala a ľutovala to, čo si užívať nemôžem. Pritom to dieťatko bolo vytúžené a vymodlené, dodnes nechápem, prečo som taká bola. A myslím že ma to aj poznačilo, pretože malú ľúbim, ale neviem inak ako svojho prvého syna. Vyčítam si to a to je tiež jedna z vecí, z ktorých mám úzkosti. Už ani neviem aký je to deň nemyslieť negatívne, nebyť spútaná strachom. Ale dávate mi nádej, že lieky mi môžu pomôcť vrátiť sa do života, každej z nás to prajem z celého srdca🙏