icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

patricia_b
7. apr 2019

@maki43 cítim sa lepšie ... som smutná, ale už nemám úzkosti, v pohode spávam a viem vydržať s malým hodiny sama, čiže za mňa mega pokrok a keď mi je blbo, tak mám podľa potreby lieky

eliska13
7. apr 2019

@sofiajaj v kom máš oporu?teta, suseda, kamarátka je niekto?zvažujes dať bábo na adopciu?niekde som čítala tvoj príspevok ideš sa teda rozvádzať nemôžeš rátať s partnerom?
Mala by si zájsť k psychiatrovi psychológovi či na úrad práce aj tam poskytujú psychologické služby, alebo vedia poradiť ohľadne príspevkov či nájdení útočiska v zariadeniach pre matky s deťmi.Vsetko sa dá riešiť!

eliska13
7. apr 2019

@patricia_b to je výborné teším sa s tebou🙂

maki43
7. apr 2019

@matag a od kedy beries lieky? Ta uzkost sa na začiatku zdvojnasobi, kym lieky nezacnu ucinkovat. Ale to trpnutie tela som nemala. Ved nemusim mat vsetko. U mna bolest hlavy bola, nechutenstvo a teraz ako bez života. Akoby som ani dušu nemala.

eliska13
7. apr 2019

@mimiqa a dnes tichá domácnosť😂ja som včera celý deň upratovala skovavala veci, triedila asi som shopoholicka my máme toľko čapic, salov, ruksakov, topánok, že by som sa mala zamyslieť.Este 2 dní by som mala čo robiť.Vecer aspoň na zmrzlinu a dnes som varila a ideme za chvíľu so psom.oddychnem si asi až v nemocnici.Ten víkend ubehne ako voda.ale aspoň je pekne hlásili dážď.

maki43
7. apr 2019

@patricia_b super, aj mne je lepšie nie je mi ťažko od zaludka, ani hlava neboli len ten smutok je vo mne a uzkosti. Aj si davas, ked ti je blbo neurol, frontin alebo xanax?

slavkasobanska
7. apr 2019

@eliska13 no veď vieme čoho mi tak je,ale na obed som si dala tak ako pred tým ,len 75 Alventu nie 150....nikdy som to ešte nemala ale mala som divný pocit v hlave,že si niečo urobím,a to ja taká nie som .tak neriskujem ..ešte som otapena po liekoch no nech to vyprchá ..a bude hádam dobre .

patricia_b
7. apr 2019

@maki43 olanzapin (antipsychotikum) mne chce úplne vysadiť tie na úzkosť (oxazepam), aby som brala len antidepresiva a antipsychotika

matag
Autor odpoveď zmazal
sofiajaj
Odpoveď bola odstránená
patricia_b
7. apr 2019

@sofiajaj ja ti vymením, ja chcem mať dievčatko 😍

eliska13
7. apr 2019

@sofiajaj s kým bývaš s rodičmi?čo Ťa trápi adopcia či to, že ste s mužom skončili.Mas to veľmi ťažké, ale prídeš na to, čo bude najlepšie.Chod k doktorke sa aspoň poradiť veď nemusíš hneď brať lieky aspoň s niekým porozprávať

mekicom
7. apr 2019

@nanka1412 užívala si nejaké prírodné produkty alebo to prešlo samo
@sylvia30 na akých fórach sa dá dočítať o sile AD môžeš poradiť

mekicom
7. apr 2019

@sylvia30 kde sa dá dočítať o sile AD lebo aj mňa to zaujíma

sofiajaj
Odpoveď bola odstránená
mekicom
7. apr 2019

@filipko ako sa cítiš teraz

sofiajaj
Odpoveď bola odstránená
patricia_b
7. apr 2019

@sofiajaj áno mám také

sofiajaj
Odpoveď bola odstránená
patricia_b
7. apr 2019

@sofiajaj dávam si veci, ktoré musím urobiť .. ísť na nákup, do školy, do práce, s malým von, doma robiť poriadok je boj, zvládnem upratať hračky po malom ale viac ani za pána, dnes výnimočne som umyla riad

sofiajaj
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
7. apr 2019

@eliska13 Vieš čo si zlatá s tým, že všetko sa dá riešiť, ale naozaj sú veci, ktoré sa riešiť nedajú. Jednoducho ich treba len nejako prežiť.

saslavka73
7. apr 2019

@sofiajaj No a to si sa ako dopracovala k 4 tému dieťaťu bez chlapa? A on je ako čo bezruký? Však hádam pracuje, či čo?

patricia_b
7. apr 2019

@sofiajaj beriem lieky už 7. Týždeň mám dva krát do dňa na úzkosť, ráno na psychózu a depresiu a večer na psychózu ... ja som nevládala ale už nič robiť a doma mám 20 mesačného chlapčeka, tak som bola na dva týždne na psychiatrii, aby som mu neublížila, lebo som mala také divné hlasy/myšlienky ... a ľutujem, že som to skôr neriešila

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
maki43
7. apr 2019

@matag moja ja tiez tolke roky eliceu. Uz som bola aj na stvrtke, ale musels som sa vratit k celej. A teraz ren rozvod so mnou tak zahral, ze som si dala 1,5tbl.

maki43
7. apr 2019

@sofiajaj samozrejme že to je normalny taky stav

matag
Autor odpoveď zmazal
kajkag
7. apr 2019

@nanka1412 pamätám ako v zime si písala, že ti je zle, strašne úzkosti. Ako si sa z toho dostala? Ináč je to super👍👍

mekicom
7. apr 2019

@kajkag odpoved je na strane 1723