icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lanitram
8. apr 2019

Ahojte baby. Tak aj ja som dnes po kontrole. Zvýšila mi Sertralin 50 mg ráno a na obed ďalšiu polku, o týždeň zvýšiť na celú aj na obed. K tomu mi písala Neurol, ale v lekárni mi dali Frontin. Neviem čo to je. Baby povedzte, že bude lepšie. Aj keď ma upokojila, že mám úzkosti, furt sa tomu bojím veriť. Stále sa najviac bojím že mi prepne, že lieky nezaberú. Piaty deň beriem AD a mám momentálne pocity, ani neviem opísať aké. Aké ste mali vedľajšie účinky a prosím dá sa z toho fakt dostať? Ďakujem. Psychoterapiu keďže nemôžem dochádzať som si na radu svojej kamarátky ktorá sa tiež lieči zariadila cez video chat. Ale strácam momentálne akékoľvek nádeje. Nič nevidím ružovo a to tu mám vedľa seba malú dcérku a o pár hodín mi príde domov syn zo škôlky. A teraz fungujte ☹

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
janefonda
8. apr 2019

@lanitram da sa z toho dostat. Chce to však veľa času, aj tvojej prace sama na sebe. Tie terapie su dobre, uvidis ono pomoze zo seba dostať emocie. Ja teraz beriem lieky mesiac, predtym ked som ich brala mi uz bolo uplne fajn a preto som ich vysadila. S liekmi sa da žiť plnohodnotne, teraz to mas ťažké ale postupne bude lepšie.

eliska13
8. apr 2019

@lanitram každá z nás si vtedy myslí, že už sa bude tak citit celý život aj ja som tak bola.Ako vychovam dieťa, kde budem pracovať, ako sa raz postarám o rodičov...ber to tak, že teraz Ti je najhoršie preto máš také pocity.odide to neboj sa!frontin je odboba Neurolu.

slavkasobanska
8. apr 2019

Ahojte kočky .no ja dnes také slabé nohy ,slabosť. Ale aj tlak mám nižší..neviem prečo...tak idem piť kávu a dala som si trošku horkej čokolády...

lanitram
8. apr 2019

@janefonda
@eliska13 baby dakujem vam!!! Presne toto potreubjem citat, ale hlavne tomu uverit. Ja mam naozaj taky strach verit tomu, ze bude lepsie. Lebo toto nie je zivot. Zit v celodennych uzkostiach, bat sa vsetkeho a o vsetko. Ja uz som nimi tak prerastena, ze nedajboze mi je na chvilu lepsie, tak sama sa akokeby potrebujem tryznit a uz si len nejaky strach a uzkost najst, aby ma to zase opantalo. Ako si takto mozem sama sebe ublizovat naozaj nechapem. Ale davate mi nadej. Velku nadej. Dakujem vam za to.

patricia_b
8. apr 2019

@lanitram neboj, bude lepšie

eliska13
8. apr 2019

@lanitram teraz Ti to spôsobujú a zvyšujú lieky dávaj si ten Frontin aj to nevyspatie a neistota

maki43
8. apr 2019

@sofiajaj myslíš, že 15 mg nie je veľa ked som fungovala na 10 mg. som zdvihla davku od štvrtka, to ešte asi zázrak čakať nemoôžem?

slavkasobanska
8. apr 2019

No dnes som si nedala vyššiu dávku ako som mala a adito fakt potrebujem,nie je to vôbec dobre,..tak zajtra začínam .uz neviem čo mám robiť..

mimiqa
8. apr 2019

@slavkasobanska co ti je????

mimiqa
8. apr 2019

@patricia_b Patulik kedy dojdes s vankusikom 😘

mimiqa
8. apr 2019

@eliska13 ty si odkial??raz si spomenula Luznu ci???

eliska13
8. apr 2019

@mimiqa chodíme tam na zmrzlinu už roky.
Bernolákovo...

eliska13
8. apr 2019

@lanitram to ty pôjdeš za mužom či tá druhá?teraz ste tu 2 podobne na MD s deťmi Andocka a ty...

mimiqa
8. apr 2019

@eliska13 jejoo tak nie daleko...kedy prides na kavicku..prechadzku....

lanitram
8. apr 2019

@eliska13 ja pôjdem za mužom ale chvalabohu sa to posunulo o mesiac, lebo v takomto stave neviem ako by som zvládla odchod.

maki43
8. apr 2019

@lanitram neboj moja prechádzam si tým aj ja, navýšila som pred rozvodom o 5 mg a to chodím ešte aj do práce. Nežiadúce účinky moje" bolesť hlavy, trasenie, úzkosť, nechutentstvo. Ale neboj cca 14 dní a bude lepšie. držkaj sa

matag
Autor odpoveď zmazal
enusko
Odpoveď bola odstránená
slavkasobanska
8. apr 2019

@mimiqa ráno som bola ešte vonku,no okolo obeda som si ľahla a celý deň zle,páli má v hlave,som zamotaná,ani som nevarila,len ležím .tak mi je zle v hlave,slabosť v nohách mám..tak ja neviem .čo mám robiť

ivka185
8. apr 2019

@slavkasobanska A nemozes ist zajtra za lekarkou, nezoberie ta skor ako mas kontrolu? Je mi ta luto ze tak trpis, keby bolo v mojich silach tak by som ti pomohla.Drz sa nech to cim skor prejde a si ok.

slavkasobanska
8. apr 2019

@ivka185 môžem jej zavolať ...no čo mi dá,len ma pošle ležať..

lublu
8. apr 2019

Aj mne dnes cely den blbo. Hroza.

slavkasobanska
8. apr 2019

@ivka185 zajtra si asi predsa dám tu zvýšenú Alventu a uvidím .keď to nebude dobre zavolám jej .

eliska13
8. apr 2019

@mimiqa prídem na zmrzlinu rada...veď si napiseme.Skoda, že nie sme bližšie hľadám niekoho s kým behať.
@lanitram super presne na to som myslela

eliska13
8. apr 2019

@matag asi áno, ale keď som začínala so Seroxatom úplne prvý x bolo to preto, že som dostala 3 x panicky záchvat a nežiaduce účinky bolo, že som dostala ešte silnejší.vtedy som to nesledovala, nečítala web, lekárka povedala, že leták nemám ani čítať a ani som neočakávala, že by mi malo byť ešte horšie.A vlastne mi aj bolo hneď dobre, ani ukludnovaky som nebrala, ale keď som ho vysadila po rokoch a prišla skutočná depresia, ľútosť a to som brala už len polky 2x tyzdenne asi pol roka a znova som ho nasadila
prvý x som v noci zažila pálenie v hlave, pocit, že mi srdce vyskočí mne sa zdá, že čím je človek na tom horšie, tým sú tie začiatky ťažšie.vtedy som zažila ten pocit nicoty, takého prázdna nikdy dovtedy....strasne som sa aj po tých rokoch liekov zľakla, že toto už nedám.Ze či tak či tak stále zle. Minule nejaký psychiater povedal, že bez nežiaduceho účinku niet účinku.Niekoho AD nakopnú iného utlmia, celé je to taká alchýmia.

eliska13
8. apr 2019

@matag je to ešte strašne málo aspoň 3 t potom je zo dňa na deň lepsie.
Baby nosia tu niektorej deti okuliare?ako to bolo v puberte veľmi sa im zhoršil zrak?my sme boli na kontrole prvej odkedy má okuliare a zhoršil sa o 0.5, ale lekárka tvrdí, že to je ešte fajn, že počkajte čo spravi puberta, rast...nosia cocky či okuliare?

mimiqa
8. apr 2019

@slavkasobanska aj ja dnes citim.ze to nieje ono...polepsilo sa??

mimiqa
8. apr 2019

@eliska13 pis pis..konecne sa stretnu dajake psychopatky 😅😆💪