Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
ahojky.par dni som tu nebola...no nechce sa mi oznacovat ale tak pochopite na ktore reagujem 🙂
stvrtok toho mojho osvietilo...sadli sme si a konecne sa zacali rozpravat..rozpravali sme sa od 13tej do 5tej rana :D konecne som si vypoculato vsetko jeho ,strachy, z coho bola ako vznikla jeho depresia uzkost....a poviem vam ze sa mi otvorili oci a milujem ho viac ako predtym...rozhodla som sa ze tosom dame v dobrom aj zlom...vela mi pomohlo o to citat nakolko som sa nikdy nestretla s depresiami ani ludmi coby ich mali...ako ludia zienky kazdy ma moj obdiv ako to zvlada/zvladate.zacala som byt viac empaticka aa myslim ze je to dobra cesta..aj som bola z prveho manzelstva vytrenovana skor v zlom.nadavky zla komunikacia a vsetko negativne....tento clovek ani slovkom neublizia aa miluje mna a deti.myslim ze v tomto zivote si mame co odovzdat navzajom.
dakujem za vypocutie. aa nadherne sviatky vam prajem 🙂)
@eliska13 ved a ja som si to neuvedomovala...bola som naucena prave na hadky a ,zle, veci ..ziadna empatia pochopenie nic...a preto ma tesi ze som ,precitla, a vnimam to uplne inak..verim ze som dost silna aby som bola nielen ako doteraz dobra maminka dvoch synov ale aj ako priatelka ktora vnima,chape a. dokaze pomoct.zistila som ze je to asi jeden z najlepsich liekov pre priatela ked ma vo mne pochopenie,toleranciu a to cim sa nikdy neovplyvala a to je trpezlivost...
da sa zit aj s depresiou aj uzkostami,no pokial nieje zo strany podpora a pochopenie je to velmi zle :( preto verim ze to zvladneme...len kiezby si to na svete uvedomilo viac ludi a bol by svet krajsi...a dakujem ti krasne za moje vypocutie....🙂 dobru nocku zienky....
@mimiqa neboj moja, každému sa to raz vráti a možno v horšej podobe. Ten môj už skoro bývalý, dcera bola v piatok u svokrovcov a hovorí mi, mamina predstav si kto tam bol tato. Tak si predstav viac ako rok tam nebol, nedvihal im telefon nič. Tak predpokladám, že mu horí za pätami, asi nemá, kde ísť bývať, možno sa ho už frajerka nabazila. Tak to je ta KARMA. No idem ešte driemat. Drž sa. Pa
Baby som tehu. To viete. Vysadila som ad a hrozne stavy. To vsetko viete. Bojujem, berem magne a sedatif pc. Bojujem koli mimi v brudku a mojmu krasnemu 15m syncekovi. Skor ako v 20tt nechcem brat lieky. Alebo teda aspon 1. Trimester. Lenze:
Teraz mam take stavy ze neviem ci uzkost alebo tehu. Citim take vnutorne napetie, strach. Cakam ze nieco zle sa stane. Neustale citim nevolnost. 24 hodin. Mam hrozne zive sny. Cokolvek pocas dna zazijem alebo vidim v tv, vecer sa mi o tom sniva. Obcas mam pocit akoby knedliku v krku. Len neviem ci od nevolnosti alebo nervov... neviete mi poradit?? Ked mo busi srdce tak len minutku, dve a konec... necitim ze by som mala depky ale uzkost. Navaly tepla, trasenie, stuhmutie, nutkanie na stolicu. Nic z toho nemam.
Neviete poradit z coho to vsetko?
@karolinabese aky skero 😘...stav mas zo strachu...skus nemysliet na to a nesleduj sa tolko😚
@mimiqa tak to ma velmi mrzi :(
ja dom sa naucila povedzme zlemu chovaniu od ex..urazky,neustale hadky aa vycitky...potom prisiel tento moj terajsi partner a ja som mu este pridavala..robila mu zle ani neviem ci umyselne...spatne ma to mrzi pretoze je to clovek so srdcom na spravnom mieste.ako vravim zustila som ze najdolezitejsie je pochopenie a empatia a da sa postupne zvladnut vsetko a vies plnohodnotny zivot.kazdemu by som dopriala aby sa aj druhym otvorili oci...lebo naozaj ked uz viem co prezivate a niekedy ake tazke stavy az ma stiska pri srdci...
@karolinabese to je úzkosť, strach
Ahojte 🙂 V prvom rade vam prajem pekne Veľkonočne sviatky a v druhom rade sa chcem opytat... Mate niekto skusenosti s kombinaciou Magrilan a doreta? mam obidve uzivat no jeden lekar povedal ze v tom problem nevydi aby som to uzivala a druhy mi na to povedal ze kombinacia tychto dvoch liekov je zivotu ohrozujuca... Mate s tym niekto skusenoti? Velmi pekne vam ďakujem
@lenka25251 ja,mam len.magrilan rano....ono ak si das odstup od liekov aspon hodinu?? A preco oba mas?
@mimiqa
Dakujem 🙂 Doretu mam brat na bolest chrbtice a magrilan na uzkosti
Baby, dnes idem domov do PP ... neskutočne sa už teším
@patricia_b nacerpaj energiu...oddychuj😘
@lenka25251 si daj odstup od nich.....magrilan je naj rano.....ten druhy vecer a botka
@patricia_b čo je PP asi som mimo😁
Ako sa dnes cítite? Ja mam menzes treti den holky a vsetko ma boli a nalada pod psa. Môže za to aj zvýšená dávka si myslíte? Dva týždne ju mam zvysenu na 1,5tbl. Moze to pocas menzesu ešte so mnou zamávať? Dakujem za každú odpoveď.
@eliska13 Poprad 😂
@eliska13 a v PP nie je partnerova starká
@patricia_b Tak ty si vychodniarka tak ako ja , od nas do popradu 2 hod. cesty autom.Dcera ide v sobotu na svadbu a sobas maju v poprade na urade a svadba tusim v nejakej dedine pri poprade Uzi si domovinu a nacerpaj vela pozitivnej energie.😍
@patricia_b jaj skratku poznám nevedela som, že to má byť mesto😂som to rýchlo prečítala.odtial je aj Slávka😉milujem ten pohľad na hory
@mimiqa ja detto aj sme obedovali vonku, prídem si ako holá len v tielku a kraťasoch taký nezvyk.
@maki43 myslím, že to menzes spôsobuje takú nepohodu
@mimiqa ale kdeže!bodaj by si pravdu mala😂vedľa nás majú 3 mesačne dvojičky, tak počúvam ako kozičky stále mekaju.a druhý susedia starší manzelia.Musi to byť tazkeeee dve miminka naraz.jedno by som si hneď požičala😂
Vahovo som nepribrala, ale také boky a brucho mám po večeroch vyzobavam pukance, oriešky...

@mimiqa príde, spraví zle a odíde.Natahuje Tá ako mačku tak vyzerá, že si nič neuvedomil a hrá svoju hru ďalej.fakt ako mladé ucho.