icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

maki43
21. apr 2019

@mimiqa ano pod psa total. Akurat som sa dnes zmohla psa vyvencit. A to som vcera makala cely DEŇ, no som to asi riadne prepiskla po tom pernom tyzdni v práci.

slavkasobanska
21. apr 2019

@patricia_b jej super .budeš doma,u nás v Poprade

mimiqa
21. apr 2019

@eliska13 ty cislo 😅😂

mimiqa
21. apr 2019

@maki43 vyloz nohy a hotovka

eliska13
21. apr 2019

@maki43 pracuješ v potravinách?keď som videla ľudí ako nakupovali v Tescu nechápala som.Ako, keby vojna mala byť.Teda neviem ako ostatné, ale my úplne normálne varíme ako vždy akurát, že som jeden koláč upiekla a kúpila údené.

eliska13
21. apr 2019

@slavkasobanska je Ti dnes lepšie?

eliska13
21. apr 2019

@mimiqa a ktoru školu si dcéra vybrala?malému už je dobre čo to bolo len viróza nejaká?kamarátkin syn má salmonelu už 2 týždeň hnackuje vraj to je bežné tak dlho.Bala som sa spolu sme boli v cukrárni, že to bolo zo zákusku, ale asi nie na šťastie.

karolinabese
21. apr 2019

Este mam baby jednu otazku. Co ste tehu a berete ad. Museli ste u lekara podpisat papier ze vsetko ide na vase triko, ze beriete plnu zodpovednost za uzivanie liekov a mozne poskodenie plodu?

A ked ste vysadili a znovu zacali uzivat mali ste vedlajsie ucinky a zhorsenie stavu na chvilu?

maki43
22. apr 2019

@eliska13 ano moja v potravinách. A asi som to prehnala. Bolo strašne vela tovaru a precenila som svoje schopnosti. Teraz som dva dni totalne vyčerpaná a nepoužiteľna. Len oddychuje

maki43
22. apr 2019

Veselú sibacku dievčatá. Dufam, že sa mate lepšie ako ja. Zasa som sa zobudila s pocitom strachu, ako to všetko dam. Menzes ma zasa totalne rozhadzal. Myslíte si, že ešte pôsobí zvýšená davka? Ešte nie som asi ustalena. Mam ju od 4.4. Zvýšenú. Už bolo týždeň dobre a prišiel menzes a bac. Tak ale dva tyzdne zvýšenej davky asi bohviečo ešte nie je. No nevadi, potrebovala som sa len vyzalovat aspon Vam tuto. Rodicov zatazovat nechcem, dcera to nechape tak mi ostavate len vy dievčatá. Vcera total bolest noh s nechutenstvo. Az vecer som sa najedls svieckovej a zakuska. Tak sa majte pekne a dakujem predom za povzbudive slova. Len dufam ze to su neziaduce ucinky. A postupne pominu 😉 mam vas rada, smevtu jedna rodina a na jednej lodi. Vidite dievčatá, co urobi jeden rozvod, ako to so mnou zamáva.....

mimiqa
22. apr 2019

@eliska13 vybrala si umelecku...neva..v podstate to iste ako na dizajnovej len stym ze tam.mohla mat plus virtualny dizajn...teda mohla robit aj klipy filmy tocit a atd.....ja som chora ale ze potim sa v druhej izbe....otecko tu prespal.stara sa o maleho....vcera dal aj prat🤔🙃v soku som bola

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivka185
22. apr 2019

@maki43 Ahoj prijemny pondelkovy u niekoho mozno aj mokry pondelok, tu zvysenu davku mas este malo podla mna aspon mesiac treba aby ucinkovala ,ale neboj pride to, musis len vydrzat.Ja som vcera tiez mala bolesti noh ,nevedela som si najst miesto pre nich, ale to je mozne aj zmenou pocasia, u nas vcera teplo dnes uz aj prsalo.Tak isto snazim sa nikoho nezatazovat tymi mojimi stavmi, aj tak malo kto to pochopi, radsej sa vyzalujem tu ,kde viem ze ma pochopite. Som rada ze vas mam a dakujem vsetkym za to ze ste.A nase motto je BUDE DOBRE.❤😘

ivett311
22. apr 2019

Som v 33tt a druhý deň strašnú úzkosť zavraty z ničoho nič 😌 bojím sa ako bude po pôrode

eliska13
22. apr 2019

@karolinabese nič som nepodpisovala.Ano znova, keď som nasadila po prestávke 4 m znova mi bolo horšie, ale ja som mala celé trhu také pnutie či bude syn zdravý, aj som mala nejaké komplikácie zdravotné, jedno s druhým nič strašné, ale bola som celé trhu taká neistá, vystrašená, ale to majú aj zdravé ženy čo bude ako bude....ale neplakali som, žiadne paniky len taký nepokoj ako pred menzesom.Este raz vrátiť čas lieky nevysadim vôbec len to som ich predtým brala rok a myslela som, že to bude lahke

eliska13
22. apr 2019

@mimiqa veď vieš, že on sa vráti len hra formu😁ochorela si zo stredu.ja som minulý rok začala cvičiť, v záhrade robila, veľa roboty mala a dostala som pásový opar a hneď na to zápal mechúra.Ja vždy ochoriem, keď to prehanam

@maki43 je to úplne normálne veď rozvod je veľký stresor.Som rada, že si tu piseme.ja som sa dobre cez sviatky aspoň vyspala.Urcite Ti bude lepšie len čo narobíme, keď sme také "slabšie"alebo si veľa nakladame?tiež neviem čo vlastne áno čo nie.budes musieť riešiť bývanie či toto máš vyriešené?ináč je to smutné s kým sa rozprávam ten unavený, vystresovaný:(

eliska13
22. apr 2019

@ivett311 ty berieš lieky či nie?nepamätám sa

eliska13
22. apr 2019

@mimiqa keď je šikovná nestratí sa.Zaujimava škola som zvedavá čo my vyberieme o 4 roky.

mimiqa
22. apr 2019

@eliska13 ale kdeze..on pral aj svojee vecii.....teraz si ich zbalil a zobral..jeho mater ona neni typ ze navari popere mu ojojooj.. .isiel za mojou mamou mi navarila napiekla..fsak sa potim strasne stale....a ma to poceste ..ja som byvala od neho 8 domov😅😂tak si vecicky spakoval vyprate✌

ivett311
22. apr 2019

@eliska13 áno beriem brintellix

maki43
22. apr 2019

@sylvia30 dakujem 😘

eliska13
22. apr 2019

@mimiqa tak dobre, že mu okolo zadku neskáče.ze sa nehanbí chorá si, dieťa tam má a zbabelo odide.on má aj iné deti?

maki43
22. apr 2019

@ivka185 jej ty si zlatá, presne rozmyslas ako ja. Nikoho nesťažujem, len tu v skupine si to povieme. Tak hovoríš, ešte lieky naberajú účinok. Ďakujem pekne za povzbudive slová, aj toto zahreje pri 💓.

mimiqa
22. apr 2019

@eliska13 ma 16 rocneho nanhp tiez kasle...zas sme sa pohadali..zas zacal ze ho nezaujimam...ze nechce mat so mnou nic... tak v klude dobre fakt sa vidime na sude...a on hned zas tak ale nebude platit nic

maki43
22. apr 2019

@eliska13 moja byt je mojich rodičov, to mam vyriešené na stastie. A on nech je šťastný s novou .. len sa stale vraciam v myslienkach k nemu, ktohovie kolko ma podvadzal atď. A toto nesmiem robit, lebo ma to ubija avpotom mi je horšie. Uz musim tievdvere nechať zatvorené, ale nejde to.mmm

maki43
22. apr 2019

@mimiqa debil nedaj sa zastrašiť, platiť bude musiet. Ti chlapi jedno plemeno fakt....

mimiqa
22. apr 2019

@maki43 on mi ze do sudu neda nic..to moze byt aj pol roka

eliska13
22. apr 2019

@mimiqa ty ho poznáš myslíš, že to tam speje?alebo sa len zahráva?musí mať veľmi nevyspytatelnu povahu.Dnes súdy idú rýchlo hlavne, ak si na RD a nemáš príjem.Pekne Ta drží v hrsti chrapun jeden.myslis, že to je nejaká kríža či čo?čo povie prečo nechce byť s Vami chce iný život, nebaví ho rodina, či mu len preskakuje?
@maki43 si šťastná žena, že nemusíš riešiť predaj, vyrovnanie, kam ísť bývať.Ano je to už jedno, ale jasné, že Ta to boli a myšlienky tam utekajú čo čaká akú to bude mať trvácnosť?minulosť už bola budúcnosť ešte nie je, skús myslieť iba na dnes čo budeš robiť...ťažké to je aj ja som často v minulosti čo som mala spraviť ináč....

mimiqa
22. apr 2019

@eliska13 nepovie preco..neda sa snim vobec rozpravat...ja uz mam toto za sebou a veru bola som dcerkou na materskej a sud trval 9 mesiacov....

eliska13
22. apr 2019

@mimiqa ale teraz to ide už naozaj rýchlo.nie je väčšieho chrapunstva ako vydierať ženu s malým dietatom bez príjmu hoc aj máš našetrené.Vy nie ste manželia však?asi by som sa snažila to ututlať len nech sa vráti nech nemusíš teraz riešiť iné veci a časom uvidíš.Pripravila by si sa aspoň na ďalšie kroky.Ako poviem to sprosto, ak máš peniaze, že budeš žiť bez neho nesil to, ale ak ho potrebuješ nie je o čom.Nepoznam ho len si myslím, že je to taký vzdor truc počkaj veď Ti ukážem.Kedy končíš vodičák?bolo to s ním stále také ťažké?Bože veď maličký ani nemusel byť čo si si vytrpela on by fakt mal brať lieky a nie ničiť teba taká neistota nikomu nepridá na nálade.ale ty si silná žena podľa toho, čo si písala aj minulosť drz sa😀