icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
bubu62
27. apr 2019

@sylvia30 aha,ten spánok mám furt na nič..

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivka185
27. apr 2019

@sylvia30 Dakujem pekne.😍

eliska13
27. apr 2019

@sylvia30 nerobia Ti nic, lebo máš AD a nemáš úzkosti nie je zo všetkého hneď taká panika.ako pokracujes u psychologicky ty si len nedávno začala nie?moja babka ich brala snáď 15 r Diazepam, rivotril, AD všetko čo len bolo celé roky v nemocnici zalomili rukami a bola na detoxikacii lekárka jej predpísala čo len chcela, aby bol kľud.Pre mňa je to memento, že takto to nechcem.

eliska13
27. apr 2019

@ivka185 to je krása v dnešnej dobe uctihodny výkon.

patricia_b
27. apr 2019

@sylvia30 akože ani mne až tak veľmi nepáli ako kedysi ... strašne unavená som a mám problém sa dlhšie sústrediť

ivka185
27. apr 2019

@eliska13 Dakujem aj ja si to myslim, dnes sa uz to nenosi malo kto z dnesnej mladezi to vydrzi, ale prajem to kazdemu.

sticker
eliska13
27. apr 2019

@ivka185 hlavne dávaš pekný príklad svojim deťom😁to je na nezaplatenie.mne je z toho smutno, že deti dnes nevedia čo je "normálna"rodina.

ivka185
27. apr 2019

@eliska13 Dufam a verim ze si zoberu z toho priklad, ze im to nieco da do zivota.

ivka185
27. apr 2019

Dakujem za srdiecko, myslim ze viem od koho.❤

mimiqa
27. apr 2019

Bambulky mate odo mna ❤...ktora nedostala nech mi ihned pisee.poslem 😘

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
bubu62
27. apr 2019

@mimiqa ďakujem.

bubu62
27. apr 2019

@sylvia30 sú na spánok nejaké rady?

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
27. apr 2019

@sylvia30 ja si myslím, že tie benzáče vysadíš úplne v pohode, podľa toho čo píšeš. Zaberajú na úzkosť, keď je úzkosť, tak pomôžu, inak ich účinok necítiť.A keďže nemáš úzkosť a necítiš ich, tak si odvykneš. Ja ich beriem roky, príležitostne, cca tých 60 kusov x0,25 (neurol) za pol až trištvrte roka, nemám pocit žeby som bola na nich závislá, mám obdobia, keď si na ne spomeniem, tiež keď ma niečo rozhodí, tak mi zaberú, niekedy si ich dám na spanie, potom už neúčinkujú, tak si ich istú dobu nedám a tak. Napr. teraz v čase operácie som ich brala cca 3 týždne v kuse a v nemocnici som si dávala na noc 0.5 neurol a ešte som pokračovala doma istý čas, potom som zo dňa na deň prestala a momentálne mi vôbec nechýbajú a keby som si aj dala, nijako nepomôžu, nepotrebujem ich. A niekedy mám pocit aj z AD že sa cítim rovnako či si ich dám, či nie, že je dôležitá aj tá práca so psychikou, veľmi dôležitá, ja vnímam u sebe také stabilizované obdobie, neprežívam príliš emocie, ani hore ani dole, akokeby som bola v nejakom "tlmenom" móde.

mimiqa
27. apr 2019

Tak za takuto veceru dufam ten moj expert bude drzat usta dnes 😅😂a ma akurat dobre precahne 🤣

slavkasobanska
27. apr 2019

No mne je dnes hrozne,vonku prší, večer som strašne plakala,syn začína byť zúfalý zo mňa,ze nežijem,len prežívam,a na pravdu...ja necítim žiadne emócie,radosť,nic ma nebaví ako niekedy, potom sa mi ospravedlnil,že mi tak chce pomoct no nevie ako,ja si to uvedomujem a chápem ho,no neviem si pomoct .v piatok idem na kontrolu tak zvažujem hospitalizáciu....je mi do plaču,že som taká .

mimiqa
27. apr 2019

@slavkasobanska tak ved chodte spolu na vylet....ty pocuj...a nemas blizko napr jogu???

bubu62
27. apr 2019

@mimiqa 😂🤣😂sa akurát dobre naje a zaspí s plným bruchom🤣😂🤣

mimiqa
27. apr 2019

@bubu62 noooo aj to je mozne 😅😂

bubu62
27. apr 2019

@sylvia30

@1andrea111 ďakujem za rady,skúsim,i keď úplne to nepôjde takto.

bubu62
27. apr 2019

@slavkasobanska tento stav poznám,presne ako píšeš nič ma nebaví,nemám radosť.idem vo štvrtok na kontrolu.

ivka185
27. apr 2019

@slavkasobanska Ahoj ked by ti mala pomoct hospitalizacia tak chod , preliecis a mozno bude lepsie, teraz mozno aj to pocasie robi svoje ,mozno viac na teba posobi ta zmena. A ked ta to trosku upokoji ja som sa poriadne netesila z nicoho a na nic uz od kedy mam tu hnusobu -chorobu.Aj ked sa tesim ale podla mna je to take umele ,neni to take ako ked som bola zdrava. Najradse by som nic nerobila, nikde nesla mam taku ulitu vytvorenu okolo seba a hocikoho tam nepustim, skor tu vsetko vam napisem ,lebo viem ze ma podporite a pochopite. A nezijem len prezivam na to som si uz zvykla je to uz asi 15 rokov.Zial.

sticker
slavkasobanska
27. apr 2019

@ivka185 ja mám taký pocit zo seba že to začínam vzdávať...

slavkasobanska
27. apr 2019

@mimiqa máme tu všetko,len mňa nič uz nebaví .. ráno čakám len na večer..

patricia_b
27. apr 2019

@ivka185 presne ako o mne by si písala ... ja dva mesiace čakám na zmenu k lepšiemu a zatiaľ nič

mimiqa
27. apr 2019

@slavkasobanska keby si skusila ....spoznas novych ludi...aspon 2x do tyzdna..plus cez vikend nema kto dojst na kavicku poklebetit??