Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska klebetit vladzeme vzdy ✌😘
@slavkasobanska to nehovor ani zo srandy treba verit v lepsi zajtrajsok, a co deti a vnucatka tie nas postavia na nohy neboj , a take uz od teba nechcem pocut, keby sme boli z jedneho mesta tak sa ma nezbavis.
@ivka185 ja viem Ivka...veď ja sa drzim len kôli deťom...no včera mi tak syn otvoril oči,keď som videla aký je bezmocny a tak mi chce pomôcť...sama sa ,,za seba hanbím .a nechcem aby sa trápil ..preto zvazujem hospitalizáciu,ja potrebujem pomoc .nezvládam to .vôbec .
@slavkasobanska Vtom je problem ze nam chcu pomoct ale bohuzial nikto nam nemoze pomoct nevedia pochopit ako sa citime, to pochopi len clovek ktory to zazil. Tak chod do nemocnice mozno ta preliecia a bude zasa dobre , ale v ziadnom pripade to NEVZDAVAJ.
@slavkasobanska bože žena,to všetky nesmieš sa spúšťať.pomaly to dokážeme všetky spolu.
Ďakujem vám ..to prejde..
@slavkasobanska ver že aj ja to prežívam čo si opísala,dúfam že ma to čoskoro prejde a teba so mnou, najhoršie je to keď som sama a keď sa mam pretvarovat ako má niečo teší,ja pri tom nič necítim,je to vôbec možné?ak máte dakto rady sem s nimi.a keď budete chcieť kecat kľudne píšte.
@slavkasobanska Slavka, pokym nic nezmenis tak to stale bude take nijake, musis pomalicky porobit nejake zmeny, nieco, co Ta nakopne, zo zaciatku to pojde blbo ale potom to bude lepsie a lepsie..musis si pomoct hlavne sama, sama musis do toho ist..nanutit sa na zaciatku, postupne sa nutit nebudes musiet ale hlavne medzi ludi...urcite..prepac, trapi ma to, tak som Ti musela napisat a verim , ze to das, len musis uz fakt zacat..
@pandravachrusta Presne tak.
Bambulky dobru noc a pekne sny ako sa vravi😘rano je mudrejsie🍀🌻
@slavkasobanska ta hlava aj mna pobolievala. Ale pri odmerani tlaku 97/62 sa nedivim.
Zienky,aj ked mate pocit,ze vas nic netesi,zacnite robit nieco napriek tomu a uvidite,ze casom ta chut pride... ja som zacala chodit cvicit,aj ked som sa musela nutit a normalne sj zachvaty paniky som mavala na zaciatku hodin pilatesu,postupne som sa tam viac a viac uvolnila a teraz sa od rana tesim na cvicenie 🙂
Ahojte holky, ako sa mi mate? Ja som od stvrtka skoncila na PN, slaba a vycerpana. Uz som nevladala stat na nohach. Asi som precenila svoje sily, navysenie davky a pracovne nasadenie urobila svoje. Tak som sa pekne doktorovi vyrozpravala, nechal ma okamzite na pn, urobil odbery krvny obraz a vsetko v pondelok budu vysledky a predpisal onjekcie B12. Tak pekne oddychujem a cerpam sily.
@slavkasobanska jasne, ze to prejde. Ak ta to potesi, ani ja som davno nemala taku chvilu, ze by som sa radovala alebo tesila z niecoho. Ale neboj bojujeme vsetky a bude dobre.
@slavkasobanska pamätáš, keď Ti syn minulý mesiac naložil, že máš viac chodiť von?a druhý deň si spravila uctihodny počet krokov??
Chápeš?ty potrebuješ nakopnut.Preto Ti psychológ hovorí, že aktivity....
Myslím, že ty máš pekný vzťah so synom čo tak mu navrhnúť aj s frajerkou či sama s ním, že by ste išli zajtra trocha von na zákusok, prejsť sa...čokoľvek....možno by bol rád, keby si ho o to poprosila, možno to čaká....voľakedy si mala problém ísť aj do obchodu teraz bežne chodíš, lebo vieš, že sa nič nestane, lebo si to zvládla a začala si veriť.ved ty si šikovná sama si deti vychovala!
Alebo aj sama skús troška pozvoľne koľko Ti ide zmeniť si režim urobiť niečo nové...ja som to tu nechcela písať, ale napíšem možno Ti to pomôže snáď sa neurazis myslím to v dobrom z lasky😍
Moja babka žila sama blizko nás jej život boli lieky lekár a domov kedykoľvek som tam ako teenegerka prišla vždy ležala pozerala TV a necítila sa dobre.Moja mama veľmi trpela, že jej nevie pomôcť.neskor uz babka vymyslela, že jej sa neoplatí samej si variť a mama denne vari, že či jej môžeme nosiť to mala 57 r nie stará babička nevladna...roky chodila k tej istej psychiatricke, až si lekárka dala zavolať moju mamu a spýtala sa aký má babka rezim, povinnosti.....vynadala mame, že ak jej budeme vo všetkom pomáhať nebude prinútena nič robiť a bude čakať len na večer a ďalší deň ďalšia nuda....čo som sa ja ako dieťa napocuvala, ako jej mama povedala, že chod trocha von, nejdem točí sa mi hlava, nebaví ma to a pod....moja mama s ňou chodila zopár x potom už išla sama aj, keď len do obchodu a rýchlo okolo paneláku, ale išla.casom si našla takú babičku s ktorou dala kolečko posedeli na lavičke....o rok sme chceli ísť k moru a mama povedala, že ona ju nenecha samu doma a ešte mala strážiť nášho psa a 3x denne ísť von.doktroka povedala, že máme ísť, že ona to zvládne, že iba sa ľutuje, keby nezvládala mala zavolať lekarke a naša suseda bola taká spojka, že ak by babke bolo zle dá nam tomvedieť to ešte neboli mobily a taká technika
Moja mama trpela celú dovolenku, že ju nechala v stichu prišli sme domov všetko super babka navarila, napiekla, musela chodiť von so psom úplne normálne fungovala.
Lebo musela, lebo chcela....lebo vedela, že ak toho psa nezoberie von trpí....neboj sa užili sme si svoje aj také slová boli, že vyskočí von oknom vtedy ju hospitalizovali a lekár povedal mame, že nikdy by to nespravila, že to sú len reči a vydiera, lebo nechce vystúpiť zo svojho pohodlia gauča kde nič nemusi....moja mama je dobrá duša zle to niesla.
Ty si taká silná ani netušís ako.Dufam, že som sa Ťa nejako nedotkla prajem Ti, aby tvoj zajtra deň bol troška iný hoc aj chod vtáčikovi kúpiť novu hračku do klietky, či len pol hodinu na vzduch všetko zvládneš a zajtra sa pochvalis
Kavickarky moje ☕😘peknu nedelu prajem...šup k hrncom 😂😅🤣
@eliska13 ahoj nie nehnevám sa,ja prijmem všetko .a inak ja som.momentalne ale E celá tvoja babka .ďakujem . úprimne
Ahojte kočky,nebudem každej osobitné písať,som šokovaná koľko z vás mi.napisalo,veľmi si to cením,že mám toľko kamarátok,ja sa na nikoho nehnevám,ja práve niekedy potrebujem ,,dostať po papuli,, aby som sa spamätala,ani neviem čo napusT so mnou v šoku...jedno veľké ďakujem pre vás všetky ..uprimne....
@mimiqa ja z teba umrem 😂
@slavkasobanska a ja že nejdem ti písať aby sa ostatné nenahnevali,no teda.tak si vytvorme súkromnú skupinu...

@mimiqa ja už nevládzem...