icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
28. apr 2019

@patricia_b by som ho vystiskala za tie syslie líčka😂my sme mali neskorší obed všetci 3 sme vstavali o 10😋 a ideme so psom nadlho do lesa a potom sa učiť zajtra veľká pisomka

slavkasobanska
28. apr 2019

@ivka185 ďakujem Ivka,ležím..nohy ma bolia hrozne,zajtra zavolám doktorke,lebo až v piatok mám kontrolu..už som aj pobalena s časti ..chcela som nieco robiť no nevládzem ťa depresia je riadna sviňa..

patricia_b
28. apr 2019

@slavkasobanska aj ja mám v piatok kontrolu

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
28. apr 2019

@sylvia30 mame všetky spolu kontrolu 😍

slavkasobanska
28. apr 2019

@patricia_b aj ja,ale budem jej zajtra volať nech ma objedná do Mikuláša na hospitalizáciu..

patricia_b
28. apr 2019

@slavkasobanska to sa dá? Tak pod ku mne do Ba ta budem chodiť pozerať každý deň

saslavka73
28. apr 2019

Dlho som myslela na samovraždu. Vymyslela som si spôsoby, kedy to urobiť, aj dôvody. Jeden dôvod ma držal na svete, deti. Ako by to prežívali, ako by si poza ich chrbát šuškali, že ich mama sa obesila. To ma zastavilo, usúdila som, že má ešte potrebujú, že musím tú byť. Tento dôvod pominul. Moje deti sú samostatné, rozumové vyspelé, prežili by to. Mám všetky cesty k zabitiu sa otvorené a ja som to prestala cítiť. Vôbec nemám pocit, že sa chcem zabiť. Nemám ten smútok, tu istotu. Niekde sa stratil. Práveže sa cítim fajn, až veselo, normálne. Pritom problémov mám vyše hlavy. Zvláštne.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
patricia_b
28. apr 2019

@saslavka73 ale veď to je super, že sa ti polepšilo

saslavka73
28. apr 2019

@patricia_b Ale z ničoho nič. Zrazu ho nemám ten pocit, tazivy, neviem to popísať. Mám srdci takú radosť. Neviem prečo.

maki43
28. apr 2019

@slavkasobanska daj si xanax a troska sa ukludni alebo pospi, bude ok. Neboj 😘

maki43
28. apr 2019

@saslavka73 a po akej dobe sa ti ta radost dostavila? Ja ju este nepocitujem. A v sobotu mam mesiac, co mam zvysenu davku 1,5tbl. Uz by to mohlo zabrat naplno. Ale snad, uz pojdeme do ciela. Spanok nocny sa dostavil, aj chut do jedla este chyba chut do prace a radost zo zivota. 😉

ivka185
28. apr 2019

@slavkasobanska Slavka nech sa rozhodnes ako chces, hlavne aby sa ti polepsilo, a ja ti to velmi prajem a v duchu budem stale na teba mysliet a drzat ti prsty aby si bola cim skor v co najlepsiej pohode.Viem ze je to tazke takto sa trapit.😍

slavkasobanska
28. apr 2019

@patricia_b tam som bola už 4 x a mne veľmi pomáha denný stacionár..a inde nie je poblizku...

saslavka73
28. apr 2019

@maki43 V tej chvíli ako som zistila, že sa môžem zabiť, že nikomu nebudem chýbať. Divné vsak

eliska13
28. apr 2019

@saslavka73 bola to len taká neuroticka myslienka veľa som o tom čítala.Akonahle si ju prijala, všetko si premyslená, prestala bojovať odišla.Je to výborné, že sa cítiš lepšie myslíš, že tým, že si zmenila prácu?
Podobné som to mala aj ja trápila som sa tým, že moje dieťa bude jedináčik, že už nikdy nezazijes zase ten pocit byť znova mama, začať niečo nové....stále som spomínala aké to bolo super, keď bol malý, to šťastie a zároveň strach ísť znova do toho.samu seba som tým trápila denno denne pozerala na druhé ženy, ktoré kocikovali, koľko asi majú rokov, či to zvládajú, druhý deň nie, už to mám za sebou.Psychologicka povedala,cze neviem prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutie.stale som sa bála, že budem nešťastná, ak už nebudem mať druhé, ako budem žiť....to bola depresia únava, smútok, sny o bábätku nikdy som sa necítila horšie.Zlost na seba prečo mám túto diagnózu, keby som nemala viem sa rozhodnúť ako ostatní....

saslavka73
28. apr 2019

@eliska13 Akonáhle som to prijala tak to asi prešlo.

saslavka73
28. apr 2019

Práca ma trochu štve lebo ja som to vždy chcela a zrazu mi je to na príťaž, tak ma to mrzí.

mimiqa
28. apr 2019

Bamublky co to tu citam...moje.....ziadna depresia ziaden smutok!!!nedovolme tejto pliage nech sa u nas zaseje....sa tu povzbudzujme ....no vidim ze sa stretneme😘

eliska13
28. apr 2019

@maki43 ale ona lieky neberie

eliska13
28. apr 2019

@saslavka73 áno prijať a nebojovat sám so sebou myslíš pracu čo si predtým robila či teraz?

saslavka73
28. apr 2019

@eliska13 Tu predtým práve.

bubu62
28. apr 2019

baby a co Vas bavi?

saslavka73
28. apr 2019

@bubu62 To je dobrá otázka. Nad tým sa zamýšľam už dosť dlho. Kedysi má bavila moja práca. Už ma nebaví cítim sa nedocenená, akoby ma už nikto nepotreboval. Hľadám niečo iné čo by ma bavilo.

bubu62
28. apr 2019

Ja som na rodičovskej,objavila som skupinu minimalizmus,obrátila mi pohľad na upratovanie trošku viac,a niekedy vzorkujem drogériu dávam ju do skumaviek,ale v poslednom čase ma to moc nebavi,ale musím sa premôcť a robiť,to sú také chvíľky.

bubu62
28. apr 2019
mimiqa
28. apr 2019

@bubu62 kniha...cvicenie..beh....varit...teraz jazdit 🏎 ale aj dat si pohar dobreho vinka 🍷

maki43
28. apr 2019

@eliska13 aha vlastne ano, zabudla som 😉