icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
29. apr 2019

@sylvia30 no podobnú dg mám v papieroch aj ja len som nevracala a neprešlo to tak ďaleko.tusim cervikalgia??riesila som to pred 2 r mňa sekne v krížoch ťahá mi to nohy, hlavy, ruky....vraj platničky ok, len stiahnuté svaly a treba spevniť.Dali mi masáž, teplo, elektroliecbu vieš všetko je len dočasne....sama chodím na masáže teraz malo, ale sumi mi už rok v uchu.nikdy mi nerobili MRI teraz idem k novému lekárovi a ten hneď posiela no, ale vieš....platíš ročný poplatok, zadarmo to nebude smutné všetko ide, ale za peniaze....

slavkasobanska
29. apr 2019

@eliska13 denný stacionár je že chodíš do takého ,,klubu,,si zaradená do skupiny a od rána je program,napr. cvičenie,prestávka,sedenie zo psychologom to až 1,5 hodiny,obed,autogenny tréning,a keď vladzes a chces môžeš ešye ísť na pracovnú terapiu,tam chodia ty ,ktorý nechodia ku psychológovi...to je povinné,každý deň,2 x do týždňa prednášky z primárky o asertivite....mne tie sedenia veľmi pomáhajú,ale je nad tam len tak 4,5,psychologovia2 a terapeutka,tam sa rozprávame kto čo má,čo ťa trápi...poplaces si,a oni ta nasmerujú tým správnym smerom , zmýšľaním,ale všetko čo sa tam povie ,musí ostať aj tam .piatky sú tvorivé to sa kreslí,nejaku temu,rozpráva,také oddychové..ale psychicky je to náročné,celý ten proces by si mala prejsť je to 90 dní ..no mne je to ďaleko,tak keď som hospitalizovaná tak som tam...ale to primárka ťa musí tam odporučiť .ja tam chodím vždy do skupinky..

mimiqa
29. apr 2019

@sylvia30 hocikedy....ked spi ked kuka som mnou yt😅

slavkasobanska
29. apr 2019

@bubu62 no ráno raňajky ,káva,cigaretka,už fajčím zase,a idem odložiť riady večer sme si robili partii...aj som si lizla 2 x víno..ale len na jazyk...a syn robil takú tvarohovou,syrová,orechová pomazánka .mňam

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
eliska13
29. apr 2019

@sylvia30 áno úzkosť, neventilovany stres držíme a z toho svaly v napati...preto má aj veľa ľudí migrénu.
@slavkasobanska ja ešte len idem ranajkovat.Ano takto to mávala babka v nemocnici.Ja som chodila na skupinovú terapiu pred 15 r bolo to výborné raz týždenne 2 mesiace.
@sylvia30 no veď toto...ešte sa mi aj zub zlomil v sobotu a dnes som menzes dostala ani som nebola nervózna tento mesiac😂u gynekológa minulý týždeň 35 eur za špeciálne sono, dnes 60 eur, ale je to ročný poplatok a poposielaju kam treba

slavkasobanska
29. apr 2019

@eliska13 no len ja som stále v skupinke kde sa musí chodiť každý deň ..

sylvia30
29. apr 2019

@eliska13 zaplatíš, ale aspoň sa o teba postarajú..to je Pro Care ?

eliska13
29. apr 2019

@sylvia30 nie neurológ čo robí na Kramaroch v Ba a má potom vlastnú súkromnú, on aj operuje platničky, ale na mri a všetko posiela do Procare či Medissima .Procare má oveľa vyššie poplatky tuším 300-400 eur

eliska13
29. apr 2019

@slavkasobanska veď to je super spoločnosť, porozprávas niečo nové sa naučíš tvoriť😁každá by sme potrebovali občas taký reset navaria, spravia program detský tabor pre dospelých😂

pandravachrusta
29. apr 2019

@eliska13 inac presne, nejaky detsky tabor pre dospelych a hned by bolo menej uzkosti a depresii medzi ludmi..

mimiqa
29. apr 2019

@pandravachrusta
@eliska13 tak to by bolo ten tabor🤣😅😂kazdy den by som tancovala a spala😅😂

slavkasobanska
29. apr 2019

@eliska13 veď áno .a som pod kontrolou,nastavia ma na lieky,..no budem sa pýtať ..nech ma objedná ,obed mám už hotový .ale že prečo mi je do obedu vždy tak nedobre .fuj potim sa,

bubu62
29. apr 2019

@slavkasobanska nemate teplo doma?😂musis sa sama odsledovat..

slavkasobanska
29. apr 2019

@bubu62 nieje..mi máme stále otvorené okná,mi sme Tatranci...otuzili,tlak od sporáka,robím po troche,odychnem a idem zase

bubu62
29. apr 2019

@slavkasobanska super a co ten papier,kedy bude prvy vyrobok?

mekicom
29. apr 2019

@maki43 a cítiš aspoň trochu zlepšenie.ja beriem nové AD len dva týždne a doposiaľ sa mi zdá že sa stav zhoršuje a nie zlepšuje, neviem či mám čakať alebo zavolať dr.

bubu62
29. apr 2019

ja tri tyzdne dnes a vycitala som ze ucinok po 3 tyzdnoch no som zvedava.

slavkasobanska
29. apr 2019

@bubu62
@bubu62 ešte nemám kúpené veci na to,až po dôchodku ..

eliska13
29. apr 2019

@mimiqa ja sedela na kavickach chichotala sa, klebetila, masáže to by som prijala každý deň😁dala si veľkú prechádzku na večeru šalát s lososom pekný zivot
Zatiaľ zehlim, varím polievku a idem rýchlo do sprchy k lekárovi, ale budem snívať ďalej😘

eliska13
29. apr 2019

@slavkasobanska musím si pozrieť čo to je nepoznám takú techniku, ale ty si už z papiera niečo robila nie?

mekicom
29. apr 2019

@bubu62 a čo berieš

bubu62
29. apr 2019

@mekicom tritico,citalec som nemohla.

mekicom
29. apr 2019

@bubu62 aj mne bolo od citalecu zlé teraz beriem Dulsevia. Smiem sa opýtať načo sa liečiš a ako dlho a či ti AD pomohli

bubu62
29. apr 2019

@mekicom ja práve krátko,asi najkratšie čo som tu,ale vidím zlepšenie i keď mám vyrážky po nich...

mekicom
29. apr 2019

@bubu62 užívala si už niečo pred tým

patricia_b
29. apr 2019

Dievčatá? Neovplyvnili Vám lieky cyklus? Lebo ja som už dva krát nedostala krámy (nie tehotná určite nie som)

mimiqa
29. apr 2019

@eliska13 vsak to realita ina 😅😂🤣

mimiqa
29. apr 2019

@patricia_b hmm ja ma presne

patricia_b
29. apr 2019

@mimiqa už som si to našla, vedľajší účinok olanzapínu