Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mekicom podľa mňa mi vôbec nepomáhajú tie lieky ... fajn nemám hlasy proti synovi, ale zase aj muž sa riadne zmenil, snaží sa, aby sme mali pokoj a nehádali sa, takže ja netuším či ich vôbec potrebujem, resp. či nepotrebujem väčšiu dávku. V piatok budem múdrejšia
@patricia_b a čo užívaš
@mekicom z každého niečo escitalopram (AD)15mg ráno, olanzapín (antipsychotikum)5mg ráno a 10mg na noc, oxazepam (na úzkosť)5mg ráno, 5mg na obed a 5mg večer ... plus ešte vitamín D ráno
@eliska13 áno ale nieco úplne ,,zajtra budem vedieť či je voľné miesto v Mikuláši a pôjdeť..lezat,som volala z primárkou..tak ma zoberie..
@bubu62 preco si citalec nemohla?
Ma tu nikto skúsenosť s Dulsevia AD
kazdej mozu zabrat lieky aj nemusia,musi to kazda vyskusat na sebe,to sa neda povedat niekomu..
Ahojte, liecili stw niekto depresiu u pani Albertovej?
Ahojte dievcata. prve sedenie u psychiatricky bolo narocne... tolko emocii somnou bubnovalo cele sedenie som plakala... som tak vycerpana ani neviem z coho?? je to cierne na bielom ☹ uzivali ste niektora prosim Vas Escitalopram?? priberate z neho??
@cupiii ja ho užívam ale aj s inými liekmi, pribrala som 15 kg :/ ale nie z escitalopramu
@cupiii píše sa, že sa po AD priberá ja ich beriem roky a +-3 kg.Mozes byť kludnejsia prestanes sa báť, mať uzkosti a môžeš nabrat, ale záleží od teba.doktorka hovorí, že priberá sa z jedla nie lieku.Ale môžeš mať zvýšenú chuť do jedla niekto priberá aj z ATK ....je to individuálne hlavne, že sa budeš psychicky cítiť ok a zapojiť šport to je naj na depresiu.
@cupiii neboj bude dobre, sme silné zvládneme to
Bambulky co porabate...ja kukam Mentalistu...ten chlap tak vela do seba a pri tom vobec nie je moj typ 😘❤
Ja som toho Mentalistu videla keď som bola mladšia 😂🤣
@cupiii ja nie,ale prvý krok si spravila,keď som minulý rok ležala,bola tam mladá mladá kočka,ale poviem ti ..no hrozne a to bola oblečená,jej hrozila už smrť,mala asi 19 rokov a 25 kg ..ani neviem ako dopadla .dúfam že dobre
Ahojte baby. Po 3 rokoch sa vraciam do tejto skupiny. Napriek antidepresívam, ktoré stále užívam sa mi mój stav vrátil na začiatok. Vlastne ani neviem akk sa to mohlo stať. Začala som mať závraty, nevládzem stáť na nohách, bolia ma ruky a dr mi povedali, že to zase psychika. Zase začína boj, no ja stále zomieram v mojej mysli. Mám strach znovu.

@patricia_b Pata tebe pomáhajú AD