Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b co robkate
@mimiqa Ahoj, ani neviem. V januári som začala mať z ničoho nič arytmie srdca, ktoré sa stupňovali a nakoniec som v marci skončila v nemocke na internom a dali mi lieky na tlak a záver, že z vyčerpania. Arytmie zmizli a 3 týždeň mám dennodenne závraty a neviem fungovať. Bola som aj na neurológii a že všetko ako tak v norme. A tak dali, že psychika z vyčerpania.
@mimiqa No ja robím v jednote v mäse, vieš nadčasy, potom utekať domov, pre deti,..momentálne ma už nebaví nič..vlastne aj bavì, ale začnem robiť, napriklad bicyklovat a už mi je zle a splašená bežím domov.Práveže ja sa už neviem ukľudniť ničìm. Ja mám aj panickú úzkosť. Som sa z toho aj pred tromi rokmi ako tak dostala až po 5tich mesiacoch. Nechcem padnúť, ale až tak hlboko ako predtým.
@mimiqa no veď toto všetko viem, no napriek mojej snahe sa zase rútim. Neviem sa na nič iné sústrediť :( 5 a 10rokov. Momentálne maródim, mám celodenné vychádzky a tak som skúsila výlety aj na hrady a som myslela, že tam odpadnem, zaliata potom, závrat, nervozita. A presviedčala som sa, nepokaz to deťom, nepokaz..a ledva som došofèrovala domov a celú noc som nespala, napriek tabletkám na spanie.
Ahojte, dost dlho sa odhodlavam prist sem po radu.... som matka na retazovej materskej(4 rok doma), mame s muzom 2deti, byvame na dome na dedine. Ja som mestske dievca, takze celkovo zivot na dedine a v dome je pre mna novinka. Muz pracuje v zahranici a vidime sa, 7-8 dni v mesiaci. Som na vsetko sama a nemam sa skym porozpravat...moji priatelia su aj muzovi, takze tak...
Pokial sme nemali deti, vsetko bolo ok, pracovali sme v SK, aktivne sme travili cas po praci.
Po prvom porode som mala babyblues pomohli volno predajne lieky, ale uz som nebola stastna, skratka ma nic v zivote netesilo. Po druhom porode soma mala zdravotne problemy a davala sa pol roka dokopy a za tu dobu sa u mna objavil "stav" nervozita, nedovera- ziarlivost ,zmeny nalad, zavraty, nespavost, netesim sa z nicoho, unava, pocit vycerpania, uzkost a plac.... citim ze toto nie som ja a nikdy som takyto stav ani nemala.. myslite ze je to depresia? Moze sa jednat este o poporodnu depresiu? Alebo mi len "prepina" z toho, ze som doma sama a vsetko je na mojicj pleciach? Vopred vam dakujem za nazor( zajtra idem do lekarne po nejake lieky )po 4mesiacoch sa mi to nezlepsilo
@bubu62 súhlasím s tebou
@slavkasobanska fakt,ked si tu piseme,je to super,lebo kazda napise nieco ine a den ubieha ako voda.
@zara1357 skôr si myslím, že to je zodpovednosť za tie deti, únava, musíš fungovať taký tlak na seba...moze to byť aj poporodna....v podstate je to jedno aká dôležité je či Ti niečo robí radosť, robíš to s chuťou, môže to byť aj také vyhorenie....ver, že lieky, vitamíny z lekárne, ak máš úzkosť, plač nepomôžu, ak tak na chvíľku... vyskúšaj magne B6 nechcem byť zase pesimista.Je Ti lepšie, keď je muž doma či nie?choď k psychologicke psychiatricke, ak to trvá dlhšie...alebo nevieš spať, skoro sa budíš , nechutí Ti jesť....
@eliska13 kupim to magnezko skusim... vacsinu dni som s detmi doma cize nikde nechodim a muz mi sice sem tam cez den napise a vecer si zavolame na 10minut a to je vsetko. Štastnu ma robi len jedna vec a to ked nie som doma a nemusim sa starat o deti a takyto luxus som zazila v 12/2018 na 3hod..
Ked je muz doma nezlepsuje sa to.. mam pocit, ze mam toho vela, velmi tuzim zit zivot pred detmi, ale s detmi. Neviem to cele nejako sklbit.. a predstava ze sa mam vratit do prace ma totalne valcuje.. chyba mi citanie knih, meditacie, joga, beh, navsteva kozmeticky.. Na nic z tohto nemam uz 4roky bud, cas alebo som nemohla zo zdravotnych kompliakacii pred a po porodoch..
Teraz 3tyzdne dozadu som priserne zacala na muza ziarlit, ja sama si pripadam totalne hnusna a ziarlim na kazdu zenu ktora sa na neho pozrie..
Toto som nikdy nerobila a sebavedomie mi nikdy nechybalo..neviem co je to somnou
@zara1357 chapem.....všetky sme na tom podobne.Je mi z toho vždy smutno kam nás dostane psychika popri deťoch, domácnosti, únave....to najkrajšie je zrazu najtazsi balvan.Na fotkách v bazáre nie si ty?akurát som Ti išla napísať aká si chuducka.Niekto chudne, niekto zo stresu priberá...ale tak máš 2 malé deti asi jes nepravidelne....máš toho veľa sama cítiš, že to je záťaž staršie už chodí do škôlky?keď Ti môžem poradiť iba jedno chodievaj čo najviac preč z domu prechadzku, stretni sa s niekým s deťmi, rodina sestra nemôže k tebe prísť pár dní?žiarlis, lebo Ti kleslo sebavedomie, neveríš si, muž je preč a ty doma v teplákoch pri hrnci😁je to jedno s druhým, ale prejde to....musíš sa niekde ventilovať hoc aj večer len lusti krížovky.teraz nerozmýšľaj nad robotou iba si ešte väčší stres sposobis poznám to tiež som tak bola.Mozno si si nezvykla na dom, izoláciu....ako dlho takto muž pracuje?
@eliska13 rodina muzova ma svoj zivot , cize ku nam nechodia, moja rodina je pracovne vytazena, tak chodia tak 1-2 x do mesiaca nas pozriet, surodencov nemam. .. ano to som ja kedysi ...
Muz takto robi odkedy som doma, cize 4roky..
nie doma mam obe deti.
Inak to ma nenapadlo ta izolacia, ale mohlo by na tom nieco byt veru...
@patricia_b ste skvele dievcata
@slavkasobanska och 25kg??to ma moja mensia dcera pomaly ☹ja nemam vahu podvizyvenu naopak par kg som pribrala a nie a nie ich zhodit a teraz uz toboz ☹
Tak dalsi den zaciname...prajem pekny den...mysel pozitivna nech je✌..mne uz mycka fici....druhe pranie 😜😅😂kavicku popijam..dieta hracky rozhadzuje🙃no co si mozem priat 😘
Tak pekny den, mne tak nezacal.. opat som manzelovi vykricala cez spravy ako ma dusi tento zivot, ze som z toho vsetkeho mimo kvoli nemu a ze chcem rozvod a muza ktory si ma bude vazit... ozaj neviem ci mi sibe, alebo je to uzkost alebo len klasicka samota a bezmocnost, utapam sa v tom sama a ide mi to na nervy🙀 dala som si magnezium , behnem do lekarne si nieco kupit a kolotoc povinnosti " osamelej" matky sa moze zacat
Dobre ránko dievčatá, káva zaliata,čaj na podporu do chudnutia tiež,dnes aj my perieme,teším sa idem skúšať nové aviváže,to je vždy že wau.krasna vôňa,skladať tekutou žehličkou mám asi 4pradla suché a box ponožiek 🤦.

@kubimatej ahojjjj..vitaj....co bol.spustac???