Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sylvia30 ber to tak , ze bol mozog teraz zatazeny poriadne a mas svalovku..😉ked si oddychne , pamat bude lepsia, takze sa vobec tym netrap..😎🙂
tiež sa vám nič nechce a najradšej by ste len oddychovali?
@1andrea111 Ano je to tak kebyze nemusim do prace ani tam nejdem, som leniva taka ze az mam nervy na seba.☹
Dievcata mavate migreny a nasadili niektorej na prevenciu AD?
@sylvia30 Presne tak, len u mna bude horsie ,ked sa mi budu triast ruky neviem ako dochutim jedlo, ci ho nepresolim, alebo miesto muky nedam cukor ked uz bude aj zrak s prepacenim v prdeli a podla stareho rezimu ,tusim by mi trebao asi 6 rokov este, ale to uz mozme len snivat. My tiez hpvorime ze uz nas z prace budu len sanitky odvazat ,ale nie klasicke ale take ine.....☹
@1andrea111 cely deň by som len oddychovala
@andocka musíš vydržať niekoľko nocí, cca 3-4, nefunguje to tak že vysadíš stilnox a spíš, lebo telo je naň naučené a potrebuje určitú dobu aby "pochopilo" že už nie je. To je úplne normálne, že akonáhle znížiš liek na spanie, príde na určitú dobu zhoršenie. Treba to tak brať a nestresovať sa.🙂
Dobre ránko😁,u nás svieti slnko,pijem kávu a myslím na Slávku a vy?
@1andrea111 Ty uzivas nieco na spanie? Ja mam 1 celu Trittico.Vcera som volala doktorke, ze si mam zvysit Trittico a vysadit Stilnox.
@andocka tiež beriem trittico, 25 až 50(1/3) mg na noc. Veď vyskúšaj navýšiť, mohlo by to pomôcť. Ja som sa s nespavosťou dlho trápila☹ stilnox či neurol poznám dôverne.
Trtittico som brala rôzne, bolo obdobie keď som brala 1 celú a z druhej 2/3 na noc. Bola som z toho však veľmi unavená cez deň. Mne celkove nič dlhodobo nezaberalo,vždy som si nato zvykla a prestalo to na spanie zaberať. Ale tak každý je iný. Mne osobne pomohlo - to trittico a psychoterapia - tá mi pomohla veľmi, bola prelomová, od vtedy spánok neriešim.
@1andrea111 koľko si chodila na terapiu?
@andocka
@1andrea111 ako beriete to tritico?tesne pred spaním?
Ahojte dievcata u nas prsi ,pijem uz druhu kavu , napiekla som pudinkace, dcera vcera poupratovala ,tak dnes mame veget a este som urobila na obed zapekanu cestovinu a teraz uz budem vegetit akurat este mi pracka perie ,tak potom vyvesat. Na slavku tiez myslim ,dufam ze je v poriadku a zachvilu sa nam ozve. Krasny a bestresovy aj ked uprsany den vam prajem.😍