icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

bubu62
7. máj 2019

@mimiqa no do pol hodiny sa nenájem,ale jem viac zeleniny a buď s mesom alebo s prílohou.

mimiqa
7. máj 2019

@bubu62 ja tiez len zeleninu...ryby..vecer po 17 nic uz...tak dzime na to

bubu62
7. máj 2019

@mimiqa to ja večer ešte s deťmi jem,ale tak cca 3pred...

eliska13
7. máj 2019

Ja som mala kávu a jablkové pite a na obed rezeň, ryžu a kompót😂ja som pri úzkostiach schudla postupne zs roky na 83 kg to som bola strašne vyzrata na cca 73 a to si držím plus mínus, ale keby som nejedla všetko možné ešte 5 kg by som bola rada to je taká moja váha 65-67 kg

kubimatej
7. máj 2019

Bože baby mne prišlo momentálne strašne zle..vnútorná nervozita, tras, zimnica, pocit na omdletie, začínam myslieť na somariny typu, že preži, nezomri , potom prázdno v hlave:(( už hodinu sa neviem sústrediť na nič, len plačem aby som nezomrela.

elima
7. máj 2019

@kubimatej Tiez som si tym dnes presla a este stale citim uzkost ☹ Skus sa niecim zamestnat,umyt riad, lustit krizovky, mne toto pomaha.

kubimatej
7. máj 2019

@elima snažím, snažìm..ale stále to na mňa ide v takých návaloch :/

mimiqa
7. máj 2019

@eliska13 tolko chcem aj ja 65 minimum....😅🤣😂mam co robit ..inak same dobroty mas za sebou....ja musli...bielu fazulu s tuniakom 🤣😉

elima
7. máj 2019

@kubimatej Tak u mna tiez tak,snazim sa nevsimat si to a stale niecim zamestnat hlavu. Tiez som si uz poplakala :( Mne pomaha magnezium a sedatif pc,vecer idem cvicit,tak snad aj to pomoze.

eliska13
7. máj 2019

@kubimatej ty berieš nejaké lieky?snaž sa to predýchať a začni niečo robiť čítať, hovoriť si násobilka mne to radila psychologička nezomrie s neboj sa, čím viac sa budeš báť, tým horsie

mimiqa
7. máj 2019

@kubimatej lahni vyloz nohy..predtym sa ovlaz studenou vodou tvar a krk vzadu....

kubimatej
7. máj 2019

@eliska13 áno už 3 roky beriem antidepresíva, trpím úzkostnou poruchou a napriek Adčkam sa mi to vrátilo, po 3 rokoch.. znovu sa to spustilo a ešte ako tak bojujem, lebo nechcem dopadnúť ako pred tromi kedy som nevychádzala z domu, ani do obchodu, schudla za mesiac 10kg lebo som nič nejedla. Bola som už aj u psychiatričky dala mi este jedny Adčka, ale zvraciam po nich. Kontrolu mám teraz 13.5.

kubimatej
7. máj 2019

@mimiqa som sa..aj alpou natrela..vkuse musím robiť niečo z nohami, aby som si neuvedomovala ten vnútorný tras a napätie v tele

elima
7. máj 2019

@kubimatej A tie 3 roky si nemala uzkosti az teraz?

kubimatej
7. máj 2019

@elima ako mi zacali ucinkovat Ad som bola v pohode..obcas sa stalo, že mi bolo blbo, ale nie takto..teraz to zacalo v januari s tym, ze som zacala mat arytmie srdca..drzala som sa az do marca, kym som neodpadla v robote, ze ma nedokrvilo do mozgu a lezala som tyzden na internom a ze to bola vycerpanost..tak som nastupila do roboty a znova arytmie, dali mi na to lieky a zase zavraty sa dostavili. Kazdy den zavraty a teraz uz aj stavy na odpadnutie, chvenie a pod. Hrôza zase :(

eliska13
7. máj 2019

@kubimatej nie si anemicka?dávaj si calcium magnézium ako pri tetanii.....asi zmena počasia, únava a naša hysterická povaha😂ak máš doma ukludnovak daj si.mozno Ti je zle z toho nového lieku ja, keď som znova začala brať ten istý liek po roku dostala som silný panicky záchvat
Ja neviem prečo sme také labilne prečo tá naša nervova sústava inakšie pracuje prečo sme také dráždivé:(už ma to hnevá tiež sa cítim pár dní horšie mám mravcenie v rukách čo som roky nemala mňa trápi silný menzes idem na OP som anemicka.co príspevok to zhorsenie

eliska13
7. máj 2019

@kubimatej jar, zmena počasia, nové lieky, únava z roboty sme ako kvetinky hneď na všetko zareagujeme.

elima
7. máj 2019

@kubimatej Mozno si fakt len vycerpana a potrebujes oddych. Ja mavam tiez arytmie,ale uz si to nevsimam. Pocit na odpadnutie mam tiez niekedy,ale nastastie som zatial neodpadla. Asi potrebujes zmenit lieky, isto Ti psychiatricka poradi.

kubimatej
7. máj 2019

@eliska13 áno som anemická, beriem na to lieky..ja krvácam pri menzes strašne, ako z kohútika. Mám diazepam doma, len ja múdra odolàvam mu, odolávam a keď už je veľmi zle, tak mu trvá kým zaberie 🙂

eliska13
7. máj 2019

@kubimatej no to máš ďalšiu príčinu takýchto stavov anemia je svinstvo nedokrveny mozog únava dusnost.Ja som si roky nedala xanax pred 2 t pri menzese som si už dala čo som bola tak nervózna a posledné dni som tak podráždená ,že včera som si kúpila magnézium roztok a ten pijem.
Daj si liek aspoň pár dní nech sa ukludnis

mimiqa
7. máj 2019

@kubimatej zacni cvicit..pusti hudbu...

patricia_b
7. máj 2019

My ideme na oslavu kamošovi na 30 ... držte palce nech sa nezložím zo stresu

bubu62
7. máj 2019

@patricia_b super ruka hore úsmev na celú tvár.

mekicom
7. máj 2019

Neskúšal tú niekto hipnozu

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
7. máj 2019

@patricia_b no.co...aka je oslava😂🍰roztoc to tam 😜

mekicom
7. máj 2019

@sylvia30 ale mne to psychológ odporučil vyskúšať že treba všetko

kajkag
7. máj 2019

Zienky aké magnezium užívať??

saslavka73
8. máj 2019

@eliska13 Nebol nikto mu nevolá. Ja som tiež hľadala dlho. Až nakoniec som prestala kukať na plat. Mám min mzdu. Snáď sa uvidí neskôr. Zaujímavý ten jeho výrok.

mimiqa
8. máj 2019

@saslavka73 urcite si najde..je tazke hladat robotu....oni vedia tak uzastne reagovat dakedy 😡