icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

patricia_b
8. máj 2019

@mimiqa presne na ňom vidím, ako mi vraví, že mama, dnes to nebolo buh ví co 😂

s.a.s.k.a.
8. máj 2019

@eliska13 ja ani neviem, preco sa tak bojim. Mozno to suvisi s negativnym zazitkom z detstva z nemocnice.
Lieky beriem, ale v zime sme menili, no nepomohli, teraz mam dva tyzdnwe nove. Teda staronove, uz som ich brala.
No mame dlhsie manzelske problemy, chodime na parovku. Myslim, ze ma nici momentalne ta neistota, ci sa nerozvedieme...bojim sa.
Posledne roky sa mi epizoda vzdy v zime vrati, napriek tomu, ze ad beriem uz 7 rokov.

patricia_b
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. Ja idem cca o dva týždne zase, tak možno sa stretneme

mekicom
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. a čo berieš teraz a ako zaberajú

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b na clastmu ziadost chodis?

cupiii
8. máj 2019

pardon vlastnu ziadost?

patricia_b
8. máj 2019

@cupiii nie dr ma posiela, len teraz som ju požiadala o posunutie na koniec mája kvôli škole

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b ja sa pasujem sama ale mam pocit ze sama to nezvladnem a budem potrebovat, pomoc... dr vravi ze ak nebude vidiet vysledky posle ma ale posledny tyzden je to horsie ako bolo asi pojdem aj dobrovolne ☹

patricia_b
8. máj 2019

@cupiii mne nemocnica dosť pomohla, v nemocnici mi bolo lepšie ako doma a dúfam, že aj teraz mi pomôže

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b drzim palce moc

bubu62
8. máj 2019

@cupiii
@patricia_b keď Vám to má pomôcť,určite choďte,Slávka tiež už je.

mimiqa
8. máj 2019

@patricia_b ja som si zacvicila..tak lialo zo mna..sa tesim na svalovicu 🤣😂

eliska13
8. máj 2019

@cupiii úzkosti, depresie, anorexia, alkoholizmus, psychózy, schizofrénia fyzické psychické kolapsy, detoxikácia od ukludnovakov su rozdelené rôzne do oddelení.Kamaratka nevedela prestať plakať a nevidela dôvod žiť po rozvode výčitky....veľmi jej tam pomohli ona nechcela ani z postele vstať resp nevedela ako sa vyčerpala.

eliska13
8. máj 2019

@patricia_b áno, lebo doma Ti nebolo dobré v nemocnici bola istota to isté Slavka

cupiii
8. máj 2019

@eliska13 dakujem

eliska13
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. bojíš sa čo bude je to prirodzene, že Ti nie je dobré.A keď ste teraz menili lieky teraz Ti je najhoršie.

s.a.s.k.a.
8. máj 2019

@mekicom beriem dulseviu. Uz som ju brala na jar a v lete som sa citila lepsie, ale v zime depresia. Potom sme presli na waldoxan, ten nefungoval. Potom som dostala alventu, ale to ani po dvoch mesiacoch velmi nefungovalo tak som sa vratila k dulsevii. Neviem, ci som dobre urobila.

s.a.s.k.a.
8. máj 2019

Este mam otazku, z tej dulsevie mam neziaduci ucinok caste mocenie. Furt mi treba cikat. Vymizne to?

kubimatej
8. máj 2019

Ahoj..tak mne je dnes zase na prd..závraty a závraty a následne nervozita..nevedela som ani na záchod prejsť..tak sme šli na pohotovosť a dali mi tam nejaký tebokan na predpis, že na prekrvenie..myslíte, že to môžem jesť s ADčkami? Lebo ja a lieky hrôza.

s.a.s.k.a.
8. máj 2019

No a mam 6 rocnu dceru doma, tak aj preto velmi nechcem ist do tej nemocnice. Najviac sme spolu neboli 1 noc. Je na mna dost naviazana...
Deti inak mozu chodit na navstevy do nemocky?

s.a.s.k.a.
8. máj 2019

@kubimatej na pohotovosti si sa nepytala ci to mozes s tymi liekmi resp. nepytali sa oni teba ci beries nejake lieky?

kubimatej
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. nie a mne bolo tak, že som prestala myslieť úplne, len na závraty som sa sústredila..že som nepovedala nič zmysluplné.

cupiii
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. to by aj, mna zaujimalo navstevy na psychiatrii ci mozu prist deti a ci mozem odmietnut nejaku navstevu

patricia_b
8. máj 2019

@cupiii
@s.a.s.k.a. S mi zdá že na psychiatriu len od 15 alebo bolo aspoň tam kde som ja bolo ohraničenie

cupiii
8. máj 2019
patricia_b
8. máj 2019

@cupiii ale tak podľa mňa je to oprávnene, lebo sú tam aj ťažšie prípady

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b to je jasne je to pochopitelne

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b byvaju, hospitalizovany aj naoko v pohode ludia myslim ze s lahkymi diagnozami ale predsa musia byt umiestneny?

patricia_b
8. máj 2019

@cupiii inak dajú alebo tam kde som bola ja dali sa vybaviť vychádzky ... čiže s detičkami sa dá stretnúť, ja som tak bola po 2 týždňoch necelých s malým

patricia_b
8. máj 2019

@eliska13 ja som hlavne verila, že mi pomôžu