icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b lepsie ako nic

cupiii
8. máj 2019

@patricia_b ktovie ako to chodi v MT ☹

eliska13
8. máj 2019

@s.a.s.k.a. nemáš to z nervozity?

eliska13
8. máj 2019

@cupiii podľa mňa také neurózy úzkosti ako máme väčšina čo sme tu sa rieši len ambulantne u psychiatra.ine je depresie chudnutie zle myšlienky kolaps, samovražedné myslienky.Mas možnosť si nejako oddýchnuť ventilovať sa?kričíš a si podráždená, lebo je toho na teba veľa.
Mojej šéfke tak bolo zle minulý rok mala tetaniu trplo jej telo, závraty nechutenstvo pochodila x vyšetrení, pohotovosť, EKG, kardiológ, nechcela veriť, že psychika, až jej škaredo vynadala lekárka, že sa má prestať pozorovať stále si merala tlak, tep, že je hysterka s má si dať Lexaurin urazila sa strašne vybavila si neurológa po známosti a ten jej povedal to isté.Zial vieme sa tak vyhecovať, že si to spôsobujeme same myšlienkami, životným štýlom, až sa spustí úzkostná porucha.

bubu62
8. máj 2019

@eliska13 presne tak,tiež som kričala až nenormálne a vlastne za nič,teraz to už je lepšie,som kludnejsia,aj Vás poprecitam a je to o inom trošku.

patricia_b
8. máj 2019

@cupiii inak teraz napríklad ani neviem prečo mám ísť, lebo sa fakt cítim fajn, miestami stavy, ale to fakt keď som v strese, jediné také negatívne je, že mám pocit, že ma niekto v noci pozoruje a je to zlé a to mám proti tomu aj lieky a aj tak to je ... fakt netreba sa báť nemocnice, miesto pol roka liečby to dáš za dva, tri týždne v nemocnici

kajkag
8. máj 2019

@cupiii ja som tiež bola na psychiatrii. My budíček o 6 potom povinné každé rano na rozcvičku. Po rozcvičke čakať na vizitu, väčšinou bývalá o 8:00. Potom raňajky. Po raňajkách lieky a 45minutovu komunitu, tam sme sa bavili, kto bude mať kde službu.....Okolo 10tej sme mali sedenia, pondelky bolí tvorivé práce a ostatné dní buď sme išli vonku, proste aby sme niečo robili. Okolo 12tej obed. Pod 14tej do 17tej voľno, návštevy. U mňa bol každý deň niekto. Dobre mi to padlo. O 17tej večera. Okolo 18tej povinné čítanie. O 19:30 večerné lieky. O 21 lieky na spanie. Potom večerný kľud. Ja som 2x do týždňa chodila k psychológovi. Ktorý mi pomáhal velmi🙂

eliska13
8. máj 2019

Ináč je vidieť, že ta jar zamávala všetkými nemocnica, PN, zhorsenia...a tieto zmeny počasia strašne potom príde leto to zas budú 35+

lanitram
9. máj 2019

Ahojte baby, ja som tu dlhšie nebola, ale čítam Vás pravidelne. Ja som ako na hojdačke. Mám dni, kedy mi je úplne super a mám dni, kedy ma úzkosť celý deň neopúšťa. Nerobia mi vôbec dobre tieto zmeny počasia. Je to cca mesiac, čo som sem písala v totálnych s...ch, ale klop klop, je lepšie. Lieky ako som začala brať, tak ich od nedele neberiem. Mala som Sertralin 50 mg, ale ešte v prvýdh dňoch brania som sa ukľudnila a život sa skoro úplne vrátil do normálu. Stále som sama, manžel bol doma na Veľkú noc a teraz minulý týždeň, takže zvládam to opäť aj sama všetko. Dcérke (4 mesiace) sme zariaďovali izbičku, vybláznila som sa na nej, splnila si svoje dievčenské sny. Začala som psychoterapiu. Ako som Vám spomínala, tak ja to mám cez internet, že spolu voláme a som spokojná. Terapeutka mi bola poradená veľmi dobrá z inej stránky. Napriek tomu, že je z ČR, rozpráva so mnou po slovensky a klientov má z celého sveta. Prvé hodiny ma to veľmi rozhodilo, pretože klasika, musíte sa rýpať v tom, čo vám úzkosti spôsobuje. A že to nie je ľahké. Zhodnotila ma na GAD, čo by aj sedelo. Ja sa však učím takmer v 34 rokoch žiť sama so sebou, so svojou úzkostnou povahou, kedy problémy iných vidím na sebe, všetko si moc pripúšťam, zbytočne sa v tom šprtám a zbytočne to riešim. Úzkosti stále mám, ale snažím sa ich v živote prijímať, nevyhýbať sa. Čo je dobré, paniky sa už nebojím, viem o čo ide, prečo príde, že mi má v živote naznačiť, aby som niečo zmenila. Ide to pomaly a ťažko, ale výsledkom verím viac, ako samotným liekom. Ja ako viete som sa liekom veľmi bránila a som hrdá, že som ich brala 4 týždne a dokázala som prestať. Uvedomujem si, že musím zmeniť svoje životné postoje a len tak sa naučím so sebou žiť. Takže je to také povzbudenie aj pre nás ostatné čo trpíme neurózami, úzkosťami, že sa to dá, len to ide pomalšie a cesta nie je vždy hladká.
Všetky ste tu bojovníčky, napr. pred @patricia_b si dávam pomyslene klobúk dole a obdivujem ju/ťa, za to, ako otvorene dokáže hovoriť o svojej diagnóze, o tom čo zažila, že sa za to nehanbí a bojuje s tým. Máš krásneho drobca, pre neho sa fakt všetko oplatí zniesť!!!
@eliska13 ty vieš tak krásne a povzbudivo písať, aj mne si veľmi na začiatku pomáhala, ďakujem za to.
A nie baby, nepíšem sem ako žena, ktorá je zrazu zo dňa na deň úplne v pohode, a úzkosti a panika, to bola len chvíľková epizóda v jej živote. Napr. včera sa ma držala úzkosť celý deň. Neurčitá, nevedela som z čoho. Aj ráno som sa zobudila s úzkosťou. Ale už sa naozaj snažím z toho nepanikáriť, nechcieť hneď život bez úzkostí, lebo viem že sa to nedá a určitá dávka úzkosti v živote je potrebná.
Rozhodilo ma naposledy spomienka, že sa mi syn bude lúčiť so škôlkou, lebo škôlku aj pani učiteľky miluje a ja si ich tam všetky do jednej za ich úžasnú prácu vážim. Pomyslieť na to, že mám doma skoro školáka, keď len včera bol bábätko, to vo mne vyvoláva nesmierny smútok. O nejaký mesiac už konečne odídeme za mužom do toho Poľska, opäť to vo mne vzbudzuje strach. Nežije sa ľahko keď človek vie, že niektorým veciam z ktorých má nenormálny strach sa jednoducho nevyhne.
No končím svoje litánie, to len taká malá spoveď na ráno, kým dcérka dospáva. Myslím na nás všetky tu a dovolím si tvrdiť, že každá jedna z nás tu je neraz silnejšia ako ostatní, zdraví ľudia, pretože každá z nás dokáže oceniť v živote tie "nepodstatné" maličkosti ktoré iní ľudia pokiaľ nie sú chorí nevnímajú a to je už len to, že sa ráno zobudíte bez úzkosti a nejaké psychické poruchy ani neviete, čo sú. Kiežby sme sa tam raz dostali všetky <3

patricia_b
9. máj 2019

@lanitram ja som tu prišla úplne hanblivá a dievčatá ma povzbudili, že je to choroba ako každá iná, tak preto nemám problém o tom hovoriť

mimiqa
9. máj 2019

@eliska13 bola depresivna jar...no co nove🤣😂

eliska13
9. máj 2019

@lanitram si milá dakujem.Ty si celá ja😂dokážu mi vyhrknúť slzy, keď na začiatku sk.roka počujem hymnu.ano všetko sa má dotýka.Aj mne povedala psychologička, že mám takú povahu, že lieky mi moc nepomôžu len trocha skoriguju prežívanie.tak o mesiac Ti začína iný život budeš pri mužovi budeš mať oporu drž sa!😁

mimiqa
9. máj 2019

@lanitram 😘

mimiqa
9. máj 2019

@patricia_b ahoojjjj....aj dnes posilujeme??

eliska13
9. máj 2019

@mimiqa ty sa pochval bol zlobor doma?😂nič ja som včera prvý x poobede spala 3 hodiny jednoducho som si povedala, že som unavená a chcem oddych to,čo roky nepoznám jasné, že večer som nevedela zaspať.Muz robil obed a išiel so synom plávať.Takze, keď mama štrajkuje aj navarit vie ja som len polievku spravila.

patricia_b
9. máj 2019

@mimiqa ja mám svalovku na chrbte 😂, takze ja až zajtra

mimiqa
9. máj 2019

@eliska13 zlobor tu je kazdy den aj noc 🤔🤣no vcera zneho vyslo ze uz sem v zivite nechcel dojst. .ze nech sa nic nepytam neriesim...ze som si moc dovolila tie facky🙈on nicomu nechape...naj by som mu povedala ze si zasluzi aj dokopat zato ako sa stale sprava no som ticho...dnes mam jazdu sa tesim🤣😂Instruktor mi povedal ze mu budem velmi chybat..ja zas jemu ze ked sa rozvedie nech sa ozve🤣😘

mimiqa
9. máj 2019

@patricia_b ja zatim nic klop klop....tak idem nato chvilku aj dnes....chlap ako..dajaka zmena k tebe

eliska13
9. máj 2019

@mimiqa haha aspoň si mala motiváciu chodiť na vodičák s radosťou😁chlap nechcel prísť a prišiel asi to je láska😍

mimiqa
9. máj 2019

@eliska13 jo kamaratska....velmi si rozumieme...aj sa vzdy opyta co ten moj vajcak...aj poradi co urobit...on lubi svoju rodinu a pekne o nej hovori to sa mi paci nanom

bubu62
9. máj 2019

Ženy ako?dnes u nás prší,fúka,zima a u vás?

mimiqa
9. máj 2019

@bubu62 jojo hňusne je...no mne to nevadi...idem cvicit....jazdit na auticku...daco uvarit....len nefim este co😱

mimiqa
9. máj 2019

Inak mame prvu modrinku🤣😂

patricia_b
9. máj 2019

@mimiqa moji chlapi v pohode, malý ma v posteli večer stíska a veľký žiarli, že on nemôže, lebo mu to malý nedovolí

mimiqa
9. máj 2019

@patricia_b tak to ma byt🤣😂moj stale pusinkuje ma....zlaty....niet nad to...❤

bubu62
9. máj 2019

@patricia_b 😂🤣chlapi

eliska13
9. máj 2019

@patricia_b a bude to vekom horšie😃mama a syn to je láska veľká😍
@mimiqa strašne sa na teba podobá.Kde sa zgulal?dnes nie je syn doma ide na turnaj, tak ja mám tuniakovy šalát, olivy....šošovicovu polievku
Dala by som si rizoto nastrúhaný syr, alebo taký grilovaný Encián, keď ty nejes mäso ako dlho ho nejes?

mimiqa
9. máj 2019

@eliska13 doma sa zkotulal z takej hojdacky..zistil ze ked vykopuje nohami sa to velmi rozhojda....mna islo porazit on rehot😂ja tiez tuniaka si urobim s ryzou....im asi fasirky a kasu tu dcerka miluje..maso v podstate skoro cely zivot ze nechutilo...okrem kur.prs....no ze uplne vobec asi 12 rokov....