Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa malý aký škero 🙂 .... u nás lizatko všade polepené
Inak baby, včera mi písala kamoska z KE, ktorá sa lieči na úzkosti, že tieto psychické problémy sa dajú zmierniť vynechaním lepku zo stravy, že jej to odporučila psychiatrička
@patricia_b nas to caka🙈😅...my sme lepsie neboli
@patricia_b ano lepok je svinucha
Ja som začala piť čaje a je mi lepšie,akosi sa mi chce.
@sylvia30 verím vselicomu ty tiež badas, čítaš všetko možné vieš čo ja, keď sa zamyslím bola som úzkostná od malička len vtedy som to nevedela pomenovať.Vzdy strach obavy mierne a ako ide život povinnosti, zodpovednosti pribúda a je to všelijaké.som tento mesiac zvýšila z 10 na 20 čo som celú zimu bola na polke a je mi na figu, ale už to poznám prehliadam nerobím paniku, ale vnútorné nie som z toho šťastná.Asi je čas po 3 r zase chodiť na terapiu, ale mám to ďaleko a raz za mesiac je o ničom idem hľadať druhu terapeutka len neviem zase odznova sa rýpať v tom táto má už poznala 13 rokov všetky moje neduhy😂
Inak od kedy som bola v nemocnici tak sme sa s mužom len raz hádali a pred tým to bolo skoro dva krát do týždňa
@patricia_b my tak raz dva za mesiac a vidis zla som 🤣😂😉teraz je urazeny a dlho bude typujem...no ja mam v rici ho teraz 🤣preto neriesim nezaujem onho...u vas sa to polepsilo to je dobreee
ja sa s mužom nehádam, kašlem na neho, jedným uchom dnu a druhým von čo povie a urobím si po svojom, takmer nič od neho nechcem, lebo aj tak sa vyhovára prečo to urobiť nemôže a očakávam že ani on nebude chcieť nič odo mňa. Rozhovory nemali žiaden zmysel, k ničomu neviedli, nič sa nezmenilo a boli po psychickej stránke príliš vyčerpávajúce. Netvrdím že je to zrovna ideálny vzťah ale lepšie ako sa donekonečna obetovať.
@1andrea111 ja som rezignovala uplne...ci je to dobre sa uvidi casom
@1andrea111 aj ja si robím sama a po svojom veď chodí domov 18:30 celé roky mám pocit, že žijem sama so synom.neflaka sa, cez víkend nás zoberie kde chceme...ale aj tak som taký samorast.Ked poviem poďme spraviť niečo ja neviem upratať garáž, strechu, urobiť drevené hrantiky na priesady načo není treba, zbytočná robota, tak si robím sama.Co je ideálny vzťah?😂vraj ja som premotivovana.Jemu nevadí deň čo deň žiť rovnako žiadne vzrušo pregulat sa až do dôchodku😂
@mimiqa rozprávate sa o tvojom živote, čo Ťa baví, stresuje aké máš plány, prečo sa objavujú úzkosti, z čoho si sklamaná, taký rodinný kamarát😂ona skúsi prísť na to, prečo nie si spokojna, možno Ti povie, že potláčas seba, či partnera, je to taký nestranný pohľad na tvoj život, ale treba dlhodobo pomaly z teba vytiahne aj zlé veci, detstvo, kde si sa zasekla a tak....prečo reagujem ako reagujes
@mimiqa a ty nechodíš na psychoterapie? Som myslela, že hej, keď aj ja chodím 😂
@mimiqa no, len keď ideš cez poisťovňu máš zadarmo tuším 12 či 15 sedení raz za mesiac aspoň u mojej tak bolo, niekedy ho zrušila bola chorá, ja som tam išla vždy, keď som lieky vysadila, alebo veľká zmena a už mi zase zle bolo.... ak platíš sama cca 35 eur sedenie a bolo by dobré každý týždeň, dva, aby si tam nechodila roky a nič nevyriesila.ale je to super vec poradí aj vo výchove, tak celkovo....mne povedala, že by som chcela žiť rozprávkový život všetko ružové, žiadne problémy, že neviem oddychovať a ako sa to dá, keď celé roky som sama na domácnosť všetko.....a hlavne povedala, že nežijem život aký som chcela
@patricia_b nie nechodim 😂🤣sla by som
@mimiqa treba skúsiť

@eliska13
@patricia_b musite dojst..dakedy po vodicaku ked ho urobim....a bude aj grilovany encian aj losos mnam 😘