Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte, žienky máte aj vy niekedy pocit, že chcete od všetkého utiecť? Mám úplnú ponorku - doma a v práci duplom. Muž m ignoruje, nekomunikuje, nepomáha. Syn ma nemá rád, lebo mu rozprávam len čo všetko musí. Muž ma považuje za paranoidnú, lebo zase som si našla dvoch kliešťov a robím paniku hneď, Stále mesiace dookola rozprávam to isté....a nevedia si ti zapamätať. Do práce sa vôbec neteším a čo horšie....ani z práce domov. Žiadna rodinná pohoda, žiadne peniaze, žiaden čas a už aj to zdravie ide dolu vodou. Stále sa naháňam a aj tak nič porobené. Ja budem asi totál neschopná žena. A keď už neviem čo, tak si idem ľahnúť, aby som mala pokoj od všetkého a všetkých. Fakt si myslím, že práca v zahraničí by nám mohla pomôcť....myslím rodine. Toto je zúfalstvo...., nechuť mám k práci, ale z niečoho žiť musíme. A s mužom som si prestala rozumieť už dávno. Taký začarovaný kruh je to.
@tslobik tak ja kliešte mám malo,kupujem si kvalitný náramok,upratovať ma začalo baviť až s výrobkami z jedného eshopu,sú voňavé,tak ma to naštartuje tá vôňa sama o sebe,upratané tu skoro nikdy nie je,no mám deti,ale snažíme sa.S mužom je to ako s hojdackou😂raz dobre,raz nervy... peniaze..kazdy máme svoje..ja som sa trápila až kým som nezačala užívať liek,teraz to všetko prešlo,zatiaľ.
@tslobik takže všetko po starom?ale teba práca celkom bavila nie?syn to je normálne a poviem Ti bude horšie pubertou🙂)svoj svet, uč sa, daj si ponožky mám to denne, ale poteším Tá s kým sa rozprávam majú to isté😂ty už dlho rozmýšľaš nad tým zahraničím môj názor je, že sa už úplne odcudzite s mužom to je jedno možno stretneš druhého, ale kvôli synovi by som to nerobila teda, ak ho nemôžeš nechceš časom zobrať so sebou.teraz pôjde do zvláštneho veku a potrebuje Ta.Neviem poradiť iba to, čo voľakedy, že tvoj muž má dobrú pracovnu dobu, čas na syna a ty sa ideš strhať a si nešťastná.Ak je vzťah úplne zlý nenavrhla si mu nech idete od seba?neboj sa všetky sa naháňame a chceme asi niečo nereálne rozprávkové.Zmen niečo...možno aj to zahraničie aspoň na chvíľu teraz to máš ako niečo vysnívané možno to potrebuješ zažiť a možno to bude to prave a nájdeš samu seba
@eliska13 Však? Tiež si myslím....Mne vadí, že sa vidím s mojim denne, tak si lezieme na nervy. Možno keby som odišla - teda týždeň, dva tam a rovnako doma, že by sme si boli vzácnejší a viac by som si všetko tu čo mám vážila. A prípadne ak by to nevyšlo, tak by som aspon mala skúsenosť a viac by ma to tam nelákalo nikdy a vážila by som si to čo mám tu. Ja sa na to pozerám takto. Asi nebudem nikdy spokojná, ak to neskúsim. V práci ma to bavilo, ale situácia sa tam veľmi zmenila. A odišla mi koleg.-kamarátka:frowning2: s ktorou sme boli ako sestry.
@tslobik Ahoj. Áno odkedy ho nevidím celý deň, vychádzame lepšie. Sedí to.
@saslavka73 Vážne? Teda, ja to tak mám odjakživa. My sme sa kedysi videli len 3x do týždňa max. a to bol najlepšie časy...
@tslobik Ty si fakt strašný nespokojenec.😁
@saslavka73 To som, prišla som na to, že najlepšie by mi bolo asi samej.
Ale to už asi nie je psych. diagnoza ale povahová🙂
@mekicom určite, keď zase začínaš je normálne, že máš blbé myšlienky a nechutí Ti jesť.super je, že spiš.ty máš aj lieky na noc? možno z tých sa nevieš ráno zobudiť normálne, ale s unavou.verim, že máš toho plné zuby kto by nemal po takom dlhom čase ako na hojdacke.Asi si sa tiež sa úplne fyzicky a psychicky unavila je to smutne.skus doobeda aspoň banán, niečo ľahké mali by sme dobre kvalitné jesť, veľa piť, ak sa Ti chodievaj čo najviac von na prechádzky, na slnko niečo robiť ..nebyť nečinná.
@tslobik dobre na to pozeráš, keď sa nic nemení a si nešťastná musíš niečo spraviť.Aspon vyskúšaš, niečo zarobis vypadnes z kolotoča od rána do vecera ty si neskoro chodila domov.Syn chodí do školy či iba ide?ty teda neberies teraz žiadne lieky?nie si nemozna nikto nestíha, tak ako by chcel😂aj mňa to hnevá a som smutná ako žijeme, ale zase žijú ľudia aj horšie, asi je to taký stret s realitou.ty si chcela druhé bábo je to už uzavreté, že nie?aspoň, že otec sa má dobre to Ti robí radosť.
@eliska13 Rodičia sú chorí, otec onko, mama na klby....ale držia sa ako môžu. Ano, presne...potrebujem niečo zmeniť už, len ten strach keby som nemala. Mne lekárka povedala, že nie som spokojná so svojou život. situáciou a tam mi lieky nepomôžu. Veru nie. zle mi bolo aj s nimi a hádam ešte horšie, lebo som mávala zlé sny, ktoré teraz nemám až tak.
Zienky, keď doktor znižuje lieky aj vtedy sa zvýši úzkosť či už nie?
@tslobik to povedala aj mne, že lieky sú u mňa minimum, ale že ja som povaha stále nespokojná a pravdu má.mame byť pokorne a vďačné za to, čo máme.Ty si rozmýšľala nad opatrovanim myslíš, že s našou povahou zvládneš starých chorých ľudí?budeš musieť mať veľmi veľké šťastie, aby si dostala len babičku ktorej zohrejes jesť, budeš robiť spoločnosť.alebo by som skôr k deťom išla ja by som to ťažko niesla.Kamoska tak bola, ale ona je iná povaha mala imobilnu, takú čo už ani nevnímala.poslem Ti názov takej agentúry čo mám na FB dosť často píšu plat a požiadavku a o akých ľudí ide.ty soferujes?
Pozri, ak inú prácu v okolí nemáš a chces zmenu sprav ten veľký krok veď ty 2 r nad tým rozmýšľaš.si znechutená zo všetkého ani sa nečudujem.len ten čas so synom by ma mrzel, ale nechcem Ti hrať na city.

@sylvia30 čiže daj šebe banana (zdroj horčíka a draslíka) a šicko v porádku?