Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte, chodim sem sporadicky, sem tam si prečítam a tak. Ako vidím väčšinou sa pasujeme s rovnakým problemom. Mne sa od nasadenia liečby vyrazne polepsilo, aj ked ešte to nie je uplne ono, uz dokážem normalne fungovať a robiť co treba. Dnes som toho uz dost postihala doma poupratovat a porobit, poobede praca, potom rychlo po deti do školy. No teším sa, že už to ide pekne pomaličky. Teraz mam pred menzesom, tak uz druhy den mi busi srdce, ale da sa to zvládnuť.
Baby každá jedna ste uz urobila pokroky, teší ma. Ono zrejme sa už nikdy choroby nezbavime uplne, ale dokazeme sa aj s pomocou liekov udržať to pod kontrolou. Aj ked nam pocasie posledne dni nepraje, teda aspoň u nás, ono to slniečko nakoniec aj tak zvíťazí. Pekný deň, usmejte sa! 😘
@mimiqa a nemôžeš ísť aj s malým k psychologičke, ja som tak bol u psychiatričky raz s malým
@patricia_b maly ma zapal ocka....uff neviem no
@mimiqa a dcéra by ti ho nevedela postrážiť?
@patricia_b ma trening plus dnes meninky tak ide s kamoskami....kokos stale uvazujem co urobim...fuu jedine taxik vylozit u mami..a domov to iste...
@slavkasobanska ako sa nám máš?
@patricia_b vybavene..taxikom k mame odnesem maleho a sup k lekarke..odtial tiez si taxik zavolam...ked som mu napisala ze idem k mame porad volal...este on ze vsak ty daco chces..ja nie od teba nechcem...skoncila som..v zivote ta nechcem vidiet nech nechodi...co som uz
@mimiqa dobre si urobila
@mimiqa neboj ono sa to zlepší, ty to máš žiaľ ťažšie, keďže tvoj chlap je očividne dosť necitlivy jedinec. Aj ked je to ťažké, taky človek sa len tak ľahko nezmení, mala by si sa zamerat na riešenie ako od neho odísť. On od teba už odišiel. Mal by stat pri tebe...
@eliska13 pamätám, pamätám... Ja som teraz na sertraline 100mg, ale este mam nejake skôr fyzické prejavy, búšenie srdca, nechutenstvo, prehananie... Dr povedal, že ak sa to nevytrati tak v septembri to budeme riešiť bud zmenou liekov alebo navýšením. Ja dúfam, že to p3kne ustúpi, aj predtým to trvalo tak 4-6 mesiacov kým sa všetko urovnalo v tele. Určite viem, že lieky nechcem vysadiť aspoň dva roky. A potom možno tomu dám este jednu sancu. Dr ma názor, že je fajn skúsiť to tri krát, ale ak sa to vždy vráti, už potom nastaví lieky na stálo. Inak sa mam väcsinu dni už dobre, a to ma veľmi teší.
Krém určite hydratačný, s kyselinou hyaluronovou a sérum s vit. C alebo kolagenom. Je toho dost dostať, viem ze na sk je dostupna znacna the ordinary tam je kopec ser a v normalnej cene, alebo znacka solanie ma tiež séra za dobrú cenu. K tomu by som určite pridala masku, je toho na trhu veľa. Maska tiež vyzivujuca a hydratacna, raz za týždeň, naniest na tvár, krk aj dekolt ak sa da.
@bubu62 ahoj to je dobre že sme tu aj skusenejsie, lebo vieme že sa s touto chorobou da žiť.
@patricia_b ahoj ,celkom dobre,taký veget,lieky mám výrazne nižšie,,zatiaľ oki,len tlak mam trochu vyšši,ale dobre tu je,už mám 2 tyzden za sebou..,e keď bude všetko oki tak budúci týždeň pôjdem domov..tak uvidíme..dnes som kúpila koláče a oslavovali sme do teraz,...teraz vegetime na izbách .
@slavkasobanska gratulujem..len nech uz je lepsie..mame usmev na perach 😘
@patricia_b predsa si zapisujes vsetko???
@mimiqa jo píšem len taký prehľad, aby som vedela, že kedy bolo zle
@patricia_b my sme takto..za pol hod ho chudacika budim

@eliska13 drzi v hrsti...od pondelka mi nedal ani cent..chcem len na seky a stravu nech kupi..nechcem nic navyse..nestiahla sa mi za elektriku a vodu platba..sere na to..vcera mal dojst chcela som ist teda pozret tu kamosku..nedosiel..dnes mam psychosku vecer..ja neviem co urobim ked nedojde...mi brani aj po lekaroch chodit..toto uz kurnik neni trestne?, obmedzovanie slobody..alebo ja uz neviem...ved ja neviem coho sa mam chytit...neviem aky prvy krok urobit...som tu sama..nema mi kto byt s malym..dcerka je ked mam jazdu aspon...nicomu nerozumiem..takato pomsta..ked uz mu velice vadilo ze som sa bola prejst dcerkou a nedala mu panovi vediet s velkym K tak mal reagovat ako kazdy clovek ked som dosla..co si nedvihala..co si nedala vediet ze ides von....ne ze nedojde domov neposle peniaze este mi vynada...toto robi fakt psychopat