Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte kocky tak vam s radostou oznamujem ,ze uz som zacala prazdninovat od dnes a do roboty by som sa mala vratit az 19. augusta to bude lenosenia ani neviem co s nim, ale este som nerozmyslala co budem robit ale konecne sa rano vspim a nebudem vstavat o piatej. Inac celkom ok vsetko po starom myslim zdravotne. Este 4.jula ma dcera promocie dufam ,ze to zvlanem v pohode.
@eliska13 ja som vymenila lekára u toho nového su to tretie od prvých má bolel žalúdok na druhé mi povedal že po dvoch mesiacoch mali zabrať lepšie a tretie beriem tri mesiace ale postupne sme navštívili každý mesiac o 30mg teraz som tretí týždeň na 90mg ale už mám aj lepšie dní ktoré sa striedajú s horšími. Ten liek sa volá Dulsevia a napríklad dnes som celý deň bola OK až pred večerom sa to zhoršuje
Bože....to je toto deň, aj včera.....Dnes som celý deň preležala v posteli. Vôbec sa mi nechce žiť....čo mám robiť? Pomôže mi lexaurin na noc?
ahojte dievcata, potrebovala by som poradit...uz dlhe roky sa liecim na uzkostnu poruchu, ktoru vyvola nespavost...no a nasledne to ide ruka v ruke uzkost a az do depresie...
beriem ad 1x alventa 37,5 resp som sa postupnym vysadzanim dostala na polovicu...fakt to trvalo rok, kym som odcitavala jednu gulickku po druhej...ale, po super obdobi, kedy som spavala, zila plnohodnotny zivot, sem tam noc, kedy som si pomohla minimalnou davkou tabletky na spanie......prislo teraz velmi velmi zle obdobie - a ja posledny mesiac na striedacku t.z. zo zaciatku aj som mala noc, kedy som nemusela...ale teraz beriem lieky na spanie gerodorm uz tyzden vkuse, niekedy stvrtinka, teraz polovica..., vcera uz cely, lebo tak chaoticky to hadzem uz potom do seba....
otazka ohladom davkovania - cely den dokazem byt ok, sem tam pocity uzkosti, ale predycham v pohode, ako si mam vecer rozdelit lieky? chyti ma panika pred spanim...ktora mate skusenosti s liekmi na spanie? ako to mate davkovane? mam aj neurol (lexaurin mi nerobil dobre,naopak...) ako by som mala si to vecer nadavkovat - casovo, naozaj neviem? lekara som sa nedovolala...neviem si sama rozhodnut - ktora mate s tym skusenosti, ako sa vam to najlepsie oplatilo? kedy tak casovo si to mam podelit...velmi vam vopred dakujem, katarina
@anamis3 ahoj, citala som tvoj prispevok s vysadzanim ad - presny scenar aj u mna...brala som sice este ad, ale lekar mi povedal, ze placebo davku, bolo fajn obdobie...fakt len sem tam horsia noc, co som si dala stvrtinku lieu a pomohlo.....no a akosi sa nakopilo v praci, doma a hlavne ked ma caka nieco nove, resp. ako ty si pisala napr. dovolenka - tak strach, uzkosti, obavy, a hlavne nespavost....prosim, ako mas nastavene tabletky teraz? Lebo ja posledny mesiac som akokeby na zaciatku....
Áno u nás v Tatrách je krásne .tam si odychnes..už len ten vzduch .
@sylvia30 tak to máš pochodene dosť .bude ti dobre uvidíš .
@eliska13 Ano, teraz už aj mám. Otcovi sa zhoršil stav (mne to povedali až teraz) a svokor má rovnakú dg. Je na tom ešte horšie. Tak šoky z oboch strán. Ja som už mesiac akási chorá, stále kašlem, vybrala som už aj atb. a nič. Tak sa bojím aj ja ísť k lekárke. Malý ide do druhej triedy už. A tiež má všetko možné...Po výbere mandlí krčných a čakáme výsledky genetické....Tak neviem sa z ničoho tešiť. Tak rada by som našla niečo pozitívne...
Ahojte kočky .ako sa máte??ja som začala trochu cvičiť,večeru mám upravenú za necelé 2 týždne 1,5 kg dole .ale neviem z čoho sa mi robia také škaredé červené vyrážky..ako hnisave,ale hnis nemám .to môže byť z tepla??nikdy som to tak nemala .
ahojte,
pre tie, ktore ste veriace, tak pripajam link na zaujimavy clanok:

@eliska13 to by ťa nemal bolieť už ..neviem..mňa Max .1 deň bolelo