Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@dika jaj .no hnevajú má tie vyrážky..nemám ich veľa,ani na tvári nie,ale také nepríjemné .
@slavkasobanska moze to byt aj z cvicenia, pot , teplo a hlavne sa mozno detoxujes tym cvicenim, takze by to malo byt docasne..
Vyrážky mám stále😂,najprv pečeň nefunguje správne a teraz asi z tepla...
Kedy sa vracia energia a záujem o Všetko čo vás predtým bavilo pri užívaní AD viete poradiť
@mekicom mne to trvalo 2-3 týždne..ale teraz keď je tak teplo ani ja nemám energiu .
@slavkasobanska ja som pila čaj,prešlo mi to zatiaľ,ale možno pečeň mi zle pracuje-neviem.
ahojte, pribrala ste niektorá z liekov? ... ja som od prvej hospitalizácie pribrala skoro 25kg, všetky moje veci sú mi malé alebo veľmi obtiahnuté a keďže som dosť unavená, tak nevládzem ani cvičiť, ani si upraviť stravu ... cítim sa strašne
@patricia_b Ahoj ja ked som zacala brat AD tak som pribrala 10kg potom sa to ustalilo.
@kafulienka ahoj. Prepáč, že sa ozývam až teraz ale nejako som tu teraz nechodila. Ja beriem opäť od toho 11.6 helex sr 0,5mg 1 ráno a 1 večer. Keďže robím na smeny(denne 12 a nočné 12) tak mám rozhadzany ten rytmus. Ale dnes idem za lekárkou aby mi napísala opäť aj Alventu lebo strach je sviňa a nemôžem normálne fungovať. Furt rozmýšľam nad tým ako to zvládnem, na tej dovolenke aj pred ňou. Brala som 75mg raz denne. Ten Helex mám užívať dokiaľ nezačnú účinkovať AD. A ty ako?
Ahojte kávičkárky...,no ja tak tvrdo spím mám problém ráno vstať .,ako už 2 noc...keby ma ukradli ani neviem ..mám vychádzku za sebou .idem variť Stroganov,..po obede zase cvirikovi po krmivo .no a už teraz nevládzem .
@slavkasobanska no tak ja mám také rána,iba keď spím malo hodín,menej ako 8.
@slavkasobanska užívaš niečo?
@bubu62 áno beriem Ataraxin....
@anamis3 ahoj,
v pohode, ved ja som si raz aj dala taky zaväzok, ze tu nebudem chodit do skupiny pozerat, ked mi bolo blbo...lebo som sa s tym svojim strachom este viac vynervovala...
no ja taham uz druhy mesiac taka kriza, co nechapacka - lebo sice sa liecim na uzkost uz od svojej puberty...viac menej...ale posledne 4 roky, ked beriem alventu, tak som mala len nejake tie epizody, kedy sa mi spusti nespavost a potom nabehne uzkost, strach, ze budem zavisla na liekoch, strach, ze nezaspim, ze nebudem vediet fungovat, ze ma zatvoria niekde do ustavu...proste bludy atd atd...niekde vo vnutri citim resp. viem, ze to su bludy a klamstva, a pravda je taka, ze stale som nejako fungovala, ze stale na liekoch zavisla nie som, ze su fajn dni, kedy normalne plnohodnotne ich prezivam atd...proste ked spim len nejake tie tri hodinky, aj to s liekmi...tak to je nasledujuci den "odveci" to ano, ale zase ked mam pohodove obdobie, tak to spinkavam aj ako babatko, neviem, ze vobec "sa liecim", spomeniem si na to len ked idem "prehltnut" alventu...proste mne sa to pravidelne spusti takym svojim vnutornym tlakom, ked neviem dobre "spracovat" veci, ktore sa deju okolo mna...nevypnem a nespim a buch...aj ked milion krat sa zase aj stane, ze zaspala som neskorsie, aj bez liekov, resp. ked som nespala, tak supla si raz za cas tabletku...to len ked zacnem riesit to velmi...a sa SEBALUTOVAT, to zabija fest....
No a teraz sa to nejako trosku viac vlecie - volala som dokimu, tak mi vymeni tabl.na spanie, ze to nemam riesit - proste si mam dat a hotovo...a ma pravdu, ked som sa s tym zmierila, ze vecer, tak ako mi pisala odtial jedna baba, ze 3/4 hodiny pred spanim dam liek, nerozmyslam nad tym, tak je to v pohode, vyspim celu noc a dalsi den uplne v pohode (sem tam uzkostne myslienky), ale nic hrozne....a naozaj je to tak, ze ked to zacnem riesit v hlave, buch, strach taky, ze sa mi spusti adrenalin a hruza....aaale ja si k tomu pomaham, lebo fakt vygooglim somariny...davam si zaväzok, ze uz do toho sprtat svojim mozgom nebudem....
A co mi najviac pomaha, kedze som veriaca, ucim sa tie hnusne myslienky odovzdavat Bohu, no ale to tiez potrebuje cas....a ked pridu, tak to aspon viem, ze teda su zo "zleho" zdroja, posuvam ich...len moje telo im "uveri"
Inak pravidelne sportujem - uz sa teraz tesim, ked budem moct zase, ked sa fyzicky dam dokopy, lebo sa citim fyzicky fakt slaba a rozbita...
Takze AD beriem 1x alventu a vecer teraz budem mat - neviem, ako sa vola ten liek - vyskusam, ci zaberie, ze ked nie, mam sa vratit k staremu - gerodormu...
@slavkasobanska mne ide hlava vybuchnut dnes
@mimiqa to mne skoro každý deň a neviem prečo
@slavkasobanska brala si ich aj predtým?nemáš to z liekov? alebo z nedostatku spánku?
@bubu62 veď práve že spím až veľa a dobre,a liek mám len jeden nový .tak neviem či z neho ..
@slavkasobanska tlak jedna vec....ale ja nezvyknem mat bolest..tocaky ano..no dnes take dve hodiny uplne som si mozog citila vsetko ma bolelo...uplne ze vybuch v hlave

@slavkasobanska ahoj, 1,5kg za 2 tyzdne to je super,nech ti to vydrzi! Vyrazky mam aj ja ale len v hlave.mne sa to robi z liekov...