Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@slavkasobanska no prdele...au...drzim palec nech je to ok.....a kde su vsetke bambule...
@slavkasobanska a si v kľude?mňa hlava bolí,keď mám nervy a niekedy, keď malo pijem.
@slavkasobanska samé choroby,držím palce až to nie je nič..
@mimiqa Ahoj ja som tu ,ja vas stale citam, ale nic nove nemam vsetko po starom, fungujem.Teraz mam prazdniny tak lenosim , ale este som len tri dni doma a pomaly mi to lezie na nervy, nikde mi nieje dobre ani dlho v praci a ani dlho doma.Zajtra ideme na promocie dcere trochu zmena bude.A to som doma az do 19.augusta asi mi narastu rohy.Prajem vam aby ste sa tych chorob ,bolesti zbavili a uzivali si v zdravi leto.Mna tiez kazdy den nieco boli, raz hlava ,raz nohy ale uz to ani neriesim asi som vo veku kde uz boli vsetko haha.❤

@mimiqa No neviem byt tak napr.nezamestnana a stale doma no neviem ako by som to dala, obdivujem ludi co to zvladaju ja by som vtedy asi mala viac tych psychickych diagnoz.U teba je to ine mas malickeho ten ta zamestnava, kazdy den nieco nove mas pri nom , uzivaj si ho ,strasne rychlo to utecie .
Ahoj babule som tu nová a teda rada by som si vypocula vas názor. Len na priblíženie napisem dlhsi status mozno mi niektora z vas bude vediet poradit lebo ja sama uz neviem ako dalej. V skratke min.rok v marci som mala mimomaternicové tehu po ktorom mi podali methotrexate v 5 týždni(bola som na pohotovosti koli spineniu) lebo nic nevideli v maternici. Kamoska v tom case otehotnela tiez a v 5 týždni bola na pohotovosti koli spineniu nic nevideli avsak ju objednal lekar o 2 tyzdne neskor a uz bol plod aj srdiečko. V oktobri som otehotenla opat a vtedy to zacalo. Zrazu sa akoby otvorila minulosť z mimomaternicoveho a mala som pocit co ak mi pichli injekciu prilis skoro a potratili mi tym zdrave dieta? A tieto myšlienky ma prenasledovali denno denne. Zrazu som sa nevedela tešiť z noveho tehu. Odrazu som mala pocit akoby som bola na dobrovolnom potrate a neuchranila som si vlastne dieta. Ze som nemala suhlasit s injekciou mala som počkať a podobne myslienky. O toto sa nejedná už to mam uzavrete.
Avsak teraz k veci. Cele tehotenstvo som prežila len tym ako som myslela najprv celé dni na to že necakam babo ktore mam. Resp.stale som si vyčítala že som neuchranila to predtým. Ked som videla babatko bolo mi do placu ze také male bezbranne mi v podstate vzali. Bez ohladu na to že som uz bola tehotna. Na ultrazvuku som pozerala na moje babatko ale necitila ten pocit šťastia.skor uzkost ze take jedno tam tiez bolo a zabili mi ho ze som neuchranila. Proste cele zle. Potom sme sa dozvedeli ze cakame dievčatko no ja som mala pocit ze to predrym bol chlapcek tak som zas cele dni mala v hlave ze chcem chlapčeka ...na kazdom utz som cakala ze mi nakoniec povie chlapcek. Cele dni som zas zila len s touto myslienkou (aj napriek tomu ze dievčatko sme ozaj chceli chlapceka mam doma) ale ten pocit nepustil. Neraz som uz zo zufalstva ze som nedokazala vypnut mysel rozmýšľala ze by bolo lepsie keby to cele skoncilo. Potom som si zas tieto myšlienky vycitala. Nakoniec som sa dostala k clanku cca v 30 tyzdni ako depresia, stres a podobne škodia plodu. Menia mozog na chemickej úrovni. A odvtedy zas si vycitam cele toto tehotenstvo. Mam pocit že som jej sposobila same traumy a nenavratne poskodenia do buducna. Citala som ako je prenatálny vyvoj dolezity na celkove fungovanie cloveka v budúcnosti. Je mi zo seba zle ze som jej nic dobre nedala. Mam pocit ze som jej tymto znicila život. Bojim sa ked sa narodi a ja uvidim tie nasledky. Nezvladnem to. Viem ze vela veci sa moze ukazat az casom a ja uz nezvládnem cakat na to co vsetko som jej spôsobila tymto celým. Ked vidim babo je mi zas do placu ze som takemu malemu bezbrannemu ublizila ze si to nezasluzilo. Maly mi hovori ze sa teší na sestricku a mna vždy chyti ten hnusny pocit akk on sa tesi viac nez ja a ako si to ona nezaslúžila a ako som jej ublížila. Zas cele dni prezivam len s touto myslienkou. Ja viem ze tym nepomaham nikomu. Ale ja uz neviem ako z tohto von. Neviem vlastne ani co mi je a ako to je vazne. Chvilu mam pocit ze mam nonstop vycitky, potom si diagnostikujem depresiu potom zas mam pocit že len hormony. Uz sama neviem ci som cele dni depresivna ci len smutna ci sa mi chce plakat ci su to len hormóny neviem ci je to vazne alebo len prehanam. Mam chut robit veci tak ako predtým ale s tou myšlienkou ze sama neviem co mi je a ake to má dopady sa to neda neustale mi ide v hlave. Obcas mam pocit ze len si nahováram tento stav a robim si to sama tak sa snažím nakopnúť a vtedy zas mi ide v hlave...len si to nezlahcuj ublizila si jej. Tak som zas na začiatku. Rada by som z tohto celeho von ale ozaj neviem ako. Bola som uz aj u psychologicky dokonca aj psychiatricky. Avsak ziadna ulava ani pochopenie neprislo. Viem že nestaci jedno sedenie ale pokial necitim pocit ze danemu človeku verim je tazko aby ma o niecom presvedčil. Vsetci maju dlhé cakacie terminy nehovoriac o tom že mne je každý den dlhy a tiez nemam možnosť dať kazdy den po 50 eur kazdej kym nenajdem niekoho kto vobec bude chápať o com hovorím 🙁🙁🙁
@sylvia30 dakujem za nazor som z ba ...bola som aj u psychológa aj psychiatra ale všetci to odbili hormónmi v tehotenstve... Lenže ja uz vážne nevladzem... Proste poviem to hlupo je to ako keď človek nevie ci ma rakovinu alebo len chrípku...neviem co mi je co sa so mnou deje neviem ci je to vážne ci ozaj len hormony nevieme uz co zo sebou... V jednej sekunde je neskutočne mnozstvo pocitov... Chce sa mi plakat kričať bit nemam vôbec pokoj v sebe... Som z ba poznate tu niektors niekoho kto by mi vedel z tohto celeho von? Priblížil mi aspon co sa to deje? ☹️
@lenka0110 psychoterapeutka Zuzana Vanková na mýtnej psycheeduca.sk
@lenka0110 ahoj...poznam dobre..3 potraty a tri operacie za 17 mesiacov .potom Brno hormonalna liecba..uz len umele oplodnenie mozem...bola som na zblaznenie....jednoducho si musis povedat a dost..zmier sa stym....su rozne krvacania...tiez som len spinila..no treba si uvedomit ze k dacomu to bolo dobre..to znamena ze mohlo byt chire babo preto dochadza k potratom....mozno mala ine krvacanie....treba zabudnut na minulost..tes sa...zi teraz...toto je nas problem....trapime sa minulostou..bojime sa co bude..prestavame zit prave tu a teraz....
@bubu62 ahoj áno som v kľude .aj pijem veľa .už si to prestanem všímať ..
@bubu62 a všetko prejde...dnes je každému niečo .možno sa veľa kontrolujem .
@mimiqa ja sa snazim ale cele tehotenstvo teraz som mala tieto stavy a ja sa velmi bojim ze som tým malej ublizila ...resp.vycitam si ze som jej nedala do života nic dobre lebo som citala o veľkom vplyve prenatalneho vyvoja na dalsi zivot dieťaťa a ja som mojej malej za celý prenatálny vyvoj nedala jednej pozitívnej veci
Kočky znovu funguje linka pomoci Nezábudka..pre duševne chorých...0800 800 566...keby náhodou..tu je číslo .
@slavkasobanska mala by si si nájsť niečo čo ťa bude baviť,čo ťa bavi?tak mi niečo vytvor😂odkupim si.
@slavkasobanska človek keď sa kontroluje,nájde si aj to čo nemá😂🤣
@bubu62 no veď to ..
@slavkasobanska musíš si nájsť niečo,čo budeš robiť,čítať knihu,kukať telku,počúvať rádio,len nebyť sám so sebou..tak nám niečo pekné vytvor,nakresliť..
@bubu62 ale ja mám režim ..každé ráno chodím vonku, aj keď mi nie je super,varím,upratujem,čítam veľa,lustim krížovky .chodím ku kamoske .len včera som to trochu asi prehnala z aktivitou a dnes nevládzem ..snažím. sa každý deň niečo robiť..nevyspavam...cez deň .
@slavkasobanska baví ťa to?
@bubu62 áno baví...robím to čo ma baví .
@sylvia30 ďakujem skúsim .

@mimiqa tak ja to mám stále..neviem či to nebude krčnou chrbticou ..už pár dní ma bolí aj pod ľavou lopatkou až mi trpne ruka .v stredu idem na interné .tak uvidím .