icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

@eliska13 musel som sa nejako pohnúť, ale ver mi, že myšlienky na to že som dosť ďaleko od domova boli stále, postupne slabli ale boli tam kdesi hlboko v hlave stále. Na PN niesom, doma sa strašne sledujem a hneď na mna lezie úzkosť hlavne z tej derealizácie proste pocit ako keby som mal v sebe napr. 3 pivá. Viem, že to ĺudia s anxiozno depresiou mávaju, tak ma len zaujímali skúsenosti ostatných,

mimiqa
10. júl 2019

@petro1985 skusenosti..ono nas problem.su tie myslienky nasa mysel..moc sa sledujeme trosku zavrat trosku pichnutie uz si namyslame to najhorsie..preto nevieme poriadne fungovat dat to.bokom....treba sa naucit stou myslou akoby spokupracovat pousmiat sa odkazat jej ze teraz sa nedam..inak tu pritomnost si neuzijeme...stale v strese co ked co keby...nie kaslat na to...dlho sa trapis ti poviem....no skus milovat robotu....skus opak..daco zaboli no tak boli....

bulica
10. júl 2019

Baby, keď máte tlak na hrudi, či pichanie a strach, že je to infarkt, čo vám pomáha, ako s tým bojujete?

petro1985
10. júl 2019

@mimiqa presne to máš pravdu, odkedy na mňa prišiel prvý p.atak odvtedy sa sledujem tak ako vravíš, ale mal som aj obdobia, kedy som na to kašlal, bolí tak nech bolí, infarkt?tak nech bude, ale väčšinou to boli obdobia relatívnej psychickej pohody, tie sledovačky prichádzajú po dlhšom strese, aspoň u mňa a potom to je bludný kruh..,napr. keď nespím celú noc a je to počas prac. týždňa, tak už celý ďalší deň sa bojím, že nebudem spať ani ďalšiu noc a nakoniec ani nespím, potom prichádza na rad lexaurin, občas apaurin, stilnox..je to o myšlienkach všetko, to viem, len ten momentálny pocit akoby som bol stále v snoch ma trápi je to nepríjemné :( ale viem, že sú tu ľudia, čo majú aj horšie problémy

janka_banka
10. júl 2019

@petro1985
Ahoj Petro, ja mám presne rovnakú diagnózu a beriem dlhodobo Alventu 75mg ráno. To čo opisujes je naozaj psychické vyčerpanie po citovej stránke a ak má toho mozog už veľa tak proste vypne a príde derealizacia.
Sama to dôverne poznám a momentálne s tým bojujem aj ja 😉... ťažšie obdobie, stres v práci, zmena počasia a prídu tieto stavy.
Alventa je veľmi dobrý liek ale na nástup účinku sa musí čakať, a tiež zaberie vtedy ak sa obnoví, naplní a oddýchne si psychika.
Ale vidno, že pozeráš už na vec veľmi racionálne a tiež si myslím, že si sa vyľakal ohľadom vlastného zdravia. Každý z nás má proste rany, ktoré keď sa osolia, tak bolia a stipu a reagujeme na nej citlivejšie.
Treba oddychovať, ak treba pomôcť si načas liekmi (myslím niečo ukludnujuce), prípadne na vytesnenie nepríjemného zážitku využiť pomoc a rady psychoterapeuta.
Držím palce 😉✊

eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

@janka_banka Ďakujem, veľa síl aj tebe 🙂 veľlmi zaujímavé je to, že v posledných dňoch pred začatím der. som mal tak vyčerpanú myseľ, že som si už nedokázal spomenúť na niektoré mená ľudí z okolia, resp. mi to trvalo dlhšie, teraz keď mám derealizáciu, spomeniem si na všetko :/, len fakt neviem, či mi k tomu všetkému nedopomohli aj tie plynové injekcie do krčných svalov, keďže to prichádzalo pomaličky (depersonalizácia) už pár hodín po rehabke :/

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

@eliska13 nie nie, práveže závraty a pískanie trošku odzneli odkedy mám tú derealizáciu, možno preto, že sa na ne už nesústredím ale sústredím sa na ten nový stav čo u mňa vznikol, to s pivami som myslel skôr to otupenie, alebo snovosť, akoby som mal vypité, alebo ako keby som bol nadrogovaní, proste derealizácia ako bič

janka_banka
10. júl 2019

@petro1985 no ja čo mám osobné skúsenosti, mne sa striedala depersonal. a derealizac. Raz jedno a raz druhé. Pravdupovediac na tie injekcie si neviem spraviť názor, môže to byť aj nemusí príčinou.
Ale je isté, že si vyčerpaný psychicky, veľa citovej energie si dal do stresu ohľadom zdravia a ak je myseľ vyčerpaná, dejú sa s nami naozaj "zaujímavé" veci, tiež mám niekedy pocit že mi šibe 😁, tiež som si dala diagnózu schizofrenia 😁...ale neboj nemáme ju...
Mne napr. stačia antibiotiká a úzkosti sú späť a tiež sa nevie, či je to z nich alebo len z podvedomia automatický pocit z toho, že ich beriem 🤔...
Ale treba si uvedomiť, že všetko to v tvojej hlave začalo pred injekciami a tam by som začala, čo si vlastne nevedel dostať z hlavy...

petro1985
10. júl 2019

@janka_banka no poviem ti, že antibiotiká neberiem ani ja, stále sa mi po nich, alebo resp. už počas užívania zhoršili úzkosti, a hlavne som mal nevysvetliteľné pocity smútku.., depersonalizáciu som mal tiež pred pár rokmi, to som bral ešte faxiprol (venlafaxin) dal sa rozdeľovať aj na štvrtinky, mal som pocit, že sa mi stav zlepšil tak som uberal skoro na placebo., ale robil som to počas zimy a v skúškovom období a ani som sa nenazdal a prišli zas problémy s krátkodobou pamäťou a pri pohľade do zrkadla som mal pocit, že tam je cudzí človek..čiže znova depersonalizácia jak bič

eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
10. júl 2019

@eliska13 možno, je to fakt všetko v hlave, ale tiež je sranda, že keď sa mala moja psychika ukľudniť, keďže som mal dobré výsledky z vyšetrení, tak prišli tie stavy 😔

mimiqa
10. júl 2019

@petro1985 vsak to...tak hlupo si vsetko privolame ach....treba stym popracovat....ked si spomeniem na moje stavy ich hroza

mimiqa
10. júl 2019

@eliska13 nase deti?? Hrozne...moja dcera uz bola 5x u psychologicky....tolko mladych co sa trapi...nemaju oporu..vsetkeho sa boja...utiahnu sa....preto sa snazim snou mat kamaratsky vztah...vie ze mi.moze povedat vsetko........maly ten tak.place stale ach chudacik....si dava ruku stale do ust..predsa tie zubky.....potesila som sa ze sa pere este pochvalim dceru ze dala prat...kuknem do pracky ze to co je...no predsa postel.pre macicku.....ona dala prat pelech pre macku..chapes....starostliva 😁😂😃

mekicom
10. júl 2019

@slavkasobanska a niesy závislá

elima
11. júl 2019

@bulica Tlak na hrudi predychavam a hovorim si, ze to infarkt nie je, len psychika. A snazim sa nevsimat si to, ale to sa nie vzdy dari.

mimiqa
11. júl 2019

Dobre ranko😥😊kavicka☕

slavkasobanska
11. júl 2019

@mekicom určite som .no pomáhajú mi tak to neriesim.

slavkasobanska
11. júl 2019

Dobré ránko..to mi dala že aký zabyjak tabletku na spanie....veď mňa motá ešte teraz..za chvíľku idem ..tak držte palce .pa

petro1985
11. júl 2019

@janka_banka dobré ránko, nepamätáš si náhodou ako dlho ti trvalo kým ti alventa zabrala?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
11. júl 2019

@eliska13 ja som spala 2 hod...maly stale rev otras....tie zubky..pocuj ty uz ako babicka prva v obchode😃😂

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
petro1985
11. júl 2019

@mimiqa v pondelok mam sedenie u psychologa, tak som zvedavy :(

dika
11. júl 2019

@mimiqa ☕ ranecko

dika
11. júl 2019

@mimiqa ja mam tiez s dcerou kamaratsky vztah a snazim sa byt oporou...ked si pomyslim co vsetko s nou riesim a porovnam ako som fungovala ja v jej veku - no co uz bola to ina doba,rodicia nic neriesili

dika
11. júl 2019

@eliska13 no s dazdom je to blbe, nam tak minuly rok prsalo v Tatrach aj sme predcasne odisli...mozno nebude prsat cely tyzden✊