icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

merien259
19. júl 2019

@ivcam2 ja som uz myslela ze som sama s takými stavmi... je mozne aby mi psychika rozhadzala cyklus? Lebo ms mi meska uz druhy mesiac

ivcam2
19. júl 2019

@merien259 to nie nie sme sami a to ma ukludnuje. Lebo ked som to zazila prvy krat, myslela som ze som sama. No ked som videla plny notes u psch, tak som kukala. Ja mam cyklus pravidelny pred ms byvam rozhodena ale nue vzdy. Citim kazdu zmenu pocasia.

ivka185
19. júl 2019

@merien259 Mam take dni ze ma boli vzdy nieco ine a da sa povedat ze stale ,teraz uz treti den mam taku hlavu jak zovretu v klestoch uz neviem co s nou.Vzdy som dufala a verila ze to bude dobre ,ale po tolkych rokoch uz pomaly tomu neverim ,ze este bude niekedy tak ako bolo ked som tu chorobu nemala.☹

dika
19. júl 2019

Ahojte dievcata my sme vcera odisli na dovolenku.cesta bola dlha neznasam dlho sediet v aute.dnes som rozbita boli ma chrbat tak dufam ze to rozhybem.inak ok.prajem vam pekny den.

slavkasobanska
19. júl 2019

@ivka185 ja som na tom tak isto ..a tiež si myslím že to už nebude ako pred tým .ale nevzdávam sa a pracujem na sebe...len nech to nie je horšie...

slavkasobanska
19. júl 2019

@dika krasnu dovolenku prajem ..

ivka185
19. júl 2019

@slavkasobanska Ja to tiez nechcem vzdat, ale niekedy som uz fakt na konci so silami a mam pocit ,ze nezijem len prezivam a to ma stve najviac, chcla by som robit veci preto ze chcem a nie preto ze musim a teraz to tak robim. A napadaju ma myslienky ,az raz ked budu vnucatka, ze nebude schopna sa s nimi zahrat,postrazit a budem neschopna a ani deto nepomozem a to ma trapi. A tiez sa bojim aby to nebolo este horsie , no proste plno otaznikov co sa tyka buducnosti, zial.

sticker
mekicom
19. júl 2019

@merien259 pomáha Trittico a stav sa zlepšuje a ako dlho trvalo kým zaberá. Dokážeš cez deň aj normálne fungovať. Ja sa liečim už 10mes piate AD a teraz Trittico už šieste a stále depresia a úzkosti už neviem čo ďalej ani doprace nechodím. Pri Trittico dokážeš spať a ráno normálne ísť do práce.

slavkasobanska
19. júl 2019

@ivka185 píšeš presne ako to aj ja cítim .tie obavy zo všetkého .vnúčatá,atď ...a ani neviem či zvládnem ten deň keď sa mi bude syn zenit..bojím sa toho ..od rána robím dnes,no musela som si sadnúť lebo mi ide v hlave roztrhnúť. A to robím také bežné práce...len aby som nebola v stave sama sa o seba starať .nechcem byť na príťaž..chcem byť samostatná...aj keď tak ako to je .nič iné nám Ivka neostáva,len trpezlivosť .mne moja psychiatricka raz povedala že keby som od začiatku choroby tak nebojovala,že vidí že sa veľmi snažím ...tak že by som na tom nebola tak ako som teraz .bolo by to oveľa horšie..tak ideme ďalej .tak to kočky nevzdávajte,počúvajte lekárov,psychológov,veď nám chcú pomôcť ..

ivka185
19. júl 2019

@slavkasobanska Ja o svadbe ani nehovorim uz teraz mam toho husiu kozu ,a ked to pride neviem si to teraz ani predstavit.

slavkasobanska
19. júl 2019

@ivka185 no veď to .a vieš ja som bola z deťmi sama .to je také iné ..a mám zo synom až veľmi blízky vzťah,..tým že dcéra je v USA tak mám len jeho .to bude ťažké pre mňa .

ivka185
19. júl 2019

@slavkasobanska A ostanu pri tebe ci sa osamostatnia?

slavkasobanska
19. júl 2019

@ivka185 idú bývať sami...tak budem sama vo veľkom byte,ale chápem to ...bude to tak aj lepšie.

ivka185
19. júl 2019

@slavkasobanska Tak to ma byt aj podla mna ,mladi maju byvat sami od zaciatku a budovat si svoju rodinu sami a ako chcu.😍

patricia_b
19. júl 2019

Ahojte dievčatá, tak ja som od včera na 5 dňovom výlete s partiou. Ideme si taký trip, že niekde postojíme presunieme sa na ďalšie miesto a takto ideme okruh po Slovensku, malý je doma s mužom a ja relaxujem takto .... celkovo sa cítim už dobre

mekicom
19. júl 2019

@patricia_b a ešte užívaš niečo

patricia_b
19. júl 2019

@mekicom mám antipsychotiká a ešte dlho budem mať .... tak na dva roky

merien259
19. júl 2019

@ivcam2 ano to aj mna ukludnuje ze je nas viac len ma.dost znepokojuje ta ms musim.asi zajst na gyndu

merien259
19. júl 2019

@ivka185 toto je najhorsie ze nevieme ako to bude dalej jooj ja chcem spat svoj zivot vesely

merien259
19. júl 2019

@mekicom beriem.ho len 3 tyzdne ale prva tableta bola katastrofa v noci sucho v ustach stale.som len vodu pila rano som bola ako po opici ako keby son celu noc bola.na zurke..... potom som bola strasne unavena cez den oci cervene opuchnute motalo ma hlava sa.mi nenormalne tocila.... kazdy sa.ma.pytal ci som plakala uplne ako nadrogovana... potom som.si znizila tabletku zo 150mg na 50 a za tie tri tyzdne som.si zacala navysovat teraz beriem 150 uz je to ok ale posledne dni cosi nemôžem zaspat, v noci sa casto budim...

mekicom
19. júl 2019

@merien259 lieči to aj uskost a depresiu

merien259
19. júl 2019

@mekicom ano ved preto ich beriem viem ze 50mg je na spanie 100 na uzkost a 150 na úzkosť a depresiu

mekicom
19. júl 2019

@merien259 ja užívam AD dlhšie ale takista stále smedi tak dve hodiny po použití a potom je to OK

cupiii
20. júl 2019

dievcata krachuje niektorej kvoli jej chorobe manzelstvo? ja mam pocit chvilami ze by som sla radsej opat do nemocky to je ake zle ked dobrovolne toto napisem extremne zhorsenie depresie zmena liekov o tyzden len do UK je mi na zomretie nemam chut nic

slavkasobanska
20. júl 2019

@mekicom AD vysušujú sliznicu .tak je to normálne že sme stále smädne...

slavkasobanska
20. júl 2019

@cupiii ja som tiez teraz v depresiách,...no prejde to,.neboj .a ja som sama rozvedená,ale záleží od partnera ako to berie,tu chorobu..mal by ti byť oporou,no tazko povedať,každý to vníma inak .drzim palce..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
cupiii
20. júl 2019

@slavkasobanska ja som na pokraji zruzenia, 😥😥😥😥

cupiii
20. júl 2019

@cupiii zrutenia

eliska13
Autor odpoveď zmazal