icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

dika
31. júl 2019

@bubu62 neberiem nic na spanie

dika
31. júl 2019

@eliska13 neviem aj so xanaxom som zle spavala aj bez neho.vcera mi dr dal lieky na spanie ale branim sa tomu😐.zatial som si nedala cakam na zazrak🙊

ivka185
31. júl 2019

@eliska13 Ahoj ano ideme 7.augusta, no ja dnes este nic mame od vcera budeme dojedat, akurat som urobila tu trasenu tortu s olle kremom s piskotami.Mne sa varit nechce vobec ide mi to na nervy kazdy den vymyslat ,a este mam najradsej na tom ked zacnu vymyslat jeden nechce toto ,druhy zas hento ,to ma ide roztrhnut.Dnes mame zas tak pod mrakom ale najhorsie je ze take pocasie hlasia na dost dlho, to mame leto.Pekny den.

sticker
eliska13
31. júl 2019

@ivka185 tak máš toho varenia plné zuby v práci ani sa necudujem u nás doma to isté.Opytam sa čo mám variť čo chces....keď si čítam čo varia iné ženy pre inšpiráciu tu na MK u nás nič z toho nezjedia.omacky nie, cestoviny nie, sladké jedlá nie...keby bolo po mojom urobím si cestoviny s tuniakom olivy, uvažovala som nad fašírkou v trúbe s vajcom natvrdo, ale to je dobre len čerstvo uvarene...tak vyhralo kura len pre mňa a syna a druhú polku spravím perkelt muž jedáva v práci málokedy zje teplé vecer.
@dika možno je to len tým teplom ja sa budím s hlavou mokrou, ty si odišla z práce kvôli týmto problemom?

eliska13
31. júl 2019

@ivka185 a počasie ani nehovor dusno, ale na kúpanie to nie je aj, keď u nás svieti slnko, ale každú chvíľu mraky, dazd...tak pekný den

dika
31. júl 2019

@eliska13 v januari som nastupila do novej prace a po 2 dnoch som dostala virusovu infekciu z ktorej som sa nevedela dostat asi 6 tyzdnov.Sama som to vzdala v sk.dobe a isla na PN.uzkosti prisli az potom...

bubu62
31. júl 2019

@dika jedine oklamať myseľ,prehltnúť lentilku a myslí si že je to liek na spanie.

dika
31. júl 2019

@bubu62 ☺skusim vdaka

mekicom
31. júl 2019

@dika a ako ti zaberá aj ja užívam Dulseviu 4 mesiace ale zatiaľ nic moc a ako to je uteba ako ti zabrali a za ako dlho,akú dávku berieš

mimiqa
31. júl 2019

Ahojteee ako sa mi mate?? Dcerka trodku podrazdena z liekov..bere dajaky fluoxetine polku len....polovicka ma zas tak nasrala taky vulgarny bol ze som mu zas vylepila....a klasika odisiel neni doma.....a viete co??? Je mi to jedno...uz sa nenecham

ivka185
31. júl 2019

@mimiqa Ahoj no mas ty ale trapenie s tym chlapom ,kopni mu raz a navzdy do zadku ,nech si nerobi dobry den z teba. A dcerka je od zaciatku ako berie tie lieky podrazdena ci az teraz? Ja klasika ako kazdy den ,navarit sem tam upratat a nudit sa, stale dookola.Malinky zdravy ,uz chodi? Drz sa a pevne nervy ,neboj bude tak ako ma byt.

sticker
mimiqa
31. júl 2019

@ivka185 ja neviem uz co robit...chlap hroza..vulgarny..ani na bajk som nemohla ist sama...vynadal mi za ten kurz.....dcerka podrazdena od hodpitalizacie....no veru musim urobit razny krok..zajtra musim na socialju potom k psychologicke..dnes sme mali ist na terapiu...a henten mi zobtal klucod sutatak sme nesli bo mal byt s malym....ako uz toto prehana...robi problemy

mikavo
31. júl 2019

Ahojte dievčatá, tak Dr mi navýšil escitalopram na 15 mg.(5mg ráno a 10 mg večer) Chcem sa opýtať, či môžem čakať opäť zhoršenie, ako keď som začala brať ad? Resp, či účinok nastupuje hneď, alebo až za tie 2 týždne?

ivka185
31. júl 2019

@mimiqa Mas dost toho ,nezavidim ti ,ale ty to das si silna.😉

bubu62
31. júl 2019

@ivka185 sa nudím počúvam od staršieho stále😂🤣

mimiqa
31. júl 2019

@ivka185 kluc od auta..aka somarina a sa mi podarila napisat..no dam ako dam....stale vypnuty..neviem ako pojdem.do Senca....ach hlupy chlap

dika
31. júl 2019

@mekicom ahoj ja uz som ti pisala minule ze beriem 30 mg rano, zabrali mi po 14 dnoch. Prejavilo sa mi to tak, ze odisli vsetky fyzicke priznaky ako sj uzkosti.Obnovila sa mi fyzicka energia a proste fungujem normalne ako predtym.

eliska13
1. aug 2019

@mimiqa to sa aj zle číta som myslela, že sa spamätá po tom všetko čo sa stalo.

mekicom
Autor odpoveď zmazal
dika
1. aug 2019

Ranecko dievcata☕. Konecne som sa vyspala.prajem pekny den🌞

ivka185
1. aug 2019

Dobre ranko dievcata hlavu hore bude dobre.Pekny den.😍

slavkasobanska
1. aug 2019

Ahojte kocky , ja spím dobre, chodím vonku, cvičím, ale mna to tak unaví po obede musím si ľahnúť trochu , je to normálne??ta unava ..

eliska13
1. aug 2019

@slavkasobanska čo by nie...je teplo ...ja, keby som nemala syna doma a som sama tak spím😂nie je nad to sa dobre vyspať.vraj sa má ochladiť o 10 st

mekicom
1. aug 2019

Ahoj kočky dnes som bola na kontrolu a zmenil mi lieky z Dulsevie na Alventu vyhodil Triapridal a pridal Trittico máte niekto skúseností s Alventou ako zaberá a za ako dlho. Pri nasadení nových AD môžem čakať zhoršenie stavu na začiatku lebo mám s toho strach.

matasaska
1. aug 2019

@slavkasobanska je tu úplne normálne 🙂 veľmi sa teším že spíš... Počuj tak tebe asi nakoniec robili zle práve tabletky a spanie asi.... Keď bez nich spíš lepšie... Slávka, na únavu sa netreba toľko zameriavať, potom človeka menej položí 🙂 a únava po cvičení je úplne bežná, pokojne si oddýchni

slavkasobanska
1. aug 2019

@mekicom ahoj ja beriem adventu už veľmi dlho, brala som aj tritico.....mne robí alventa veľmi dobre,tam max 2 týždne kým ti bude oki ,ale každému inak

slavkasobanska
1. aug 2019

@matasaska ahoj no ja som na hodinu zaspala ,no neriešim to , no tie lieky na spanie mi asi fakt nerobili dobre , no vieš všetko skúšaš aby ti bolo dobre ...som rada že tak spím ,dám si magnezium a spím

ivka185
1. aug 2019

Tak kocky bola som na bycikel ,ale dosla som taka dobyta jak keby som bola so Saganom na TOUR DE FRANCE, ALE TOTAL TERAZ KU VECERU SA VYJASNILO A BOLO HORUCO.A dnes som mala taky volny den bola som aj u kadernicky a poobede som este napiekla pirohy teraz sprcha a lenosim.😍

nanka1412
1. aug 2019

Ahojte tak mne us cely tyzden je nanic
Unava slabost .jak bez energie som .
Mate to aj vy niekedy .

bubu62
1. aug 2019

@slavkasobanska ja som bola po alvente ospala.