icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

nanka1412
2. aug 2019

@mekicom brala som paretin .alventa .cipralex .merziten .

nanka1412
2. aug 2019

@mekicom a us nechcem zase brat .mam stach us .nove brat . Bojim sa

mekicom
2. aug 2019

@yollanda a aké AD si užívala lebo ja mám už od včera 6.v poradí a tak isto zatiaľ nič stále len plač a vicitky aká som neschopná bez záujmu o všetko a bez energie
Ako sa u teba prejavilo keď konečne zabrali tie 7af a ako dlho to trvá
Ďakujem za odpoveď prosím o radu lebo už neviem ako ďalej

mekicom
2. aug 2019

@nanka1412 ja teraz začínam s Alventou tebe nezabrala píšu že je to dobré znasany liek a dosť pomáha

eliska13
2. aug 2019

@mekicom ale veď už Ti bolo fajn nie?aj lekár Ta pochválil...je Ti len teraz do plaču?to môže byť tým zvýšením lieku.Nerozmyslala si ísť do nemocnice nech Ťa konečne nastavia veď teba už rok trápia liekmi a stále zmena.

eliska13
2. aug 2019

@maki43 takže zvýšený dopamín zo zalaskovania Ti pomohol?🙂perfektne, že si si našla kamoša hneď je všetko ruzovejsie a nová nádej.Termin rozvodu máš naozaj magický dieťa je veľké byť máš svoj snáď to prebehne rýchlo a budeš to mať uzavreté.

eliska13
2. aug 2019

@mimiqa on je skutočne psychopat som myslela, že doktorka to prepiskla s tým ako ho pomenovala.Bez citu pochopenia iba ja....a tešiť sa, že robím zle.Ty niečo vymyslis si šikovná, lebo Vás utrapi všetkých.

mekicom
2. aug 2019

@eliska13 doktor nechce zvýšil mi lieky a ono to nabralo opačný priebeh miesto zlepšenia zhoršenie aj dr.bol s tohoto prekvapený ale že vraj sa to dakedy stáva

eliska13
2. aug 2019

@mekicom pri každom zvýšení sa väčšinou pohorší ja beriem buď 10 mg, alebo 20 a cítim aj ten malý prechod

kajkag
2. aug 2019

Ja mám posledné noci také sny, že furt nieco hladam, zabúdame dookola to iste...je to také cudne🙂 Ale aj normálne zabudam😒

mimiqa
2. aug 2019

To len ja nespim?😁😂kde steeee

mekicom
2. aug 2019

@mimiqa tu a nespím

mimiqa
2. aug 2019

@mekicom no super partacka...co porabas

mekicom
2. aug 2019

@mimiqa chodím po dome a plačem už mám toho dosť

maki43
3. aug 2019

@eliska13 zlata si, dakujem 😘

maki43
3. aug 2019

ako sa máte babulky? ja už v práci od 5,25 hod. Priateľ spokojne ešte spinkal. Ráno akási ťažoba na žalúdku, nemôžem sa dať po tomto menzese dokopy. Je to normálne? Je zlatý, len mi hovorí klud a nerozčuluj sa. Mám v ňom veľkú psychickú oporu. Babule čo je na ten žalúdok dobré, cítim ako takú nervozitu. Dám si asi neurol, to pomôže. No nič idem pracovať, pri tom sa odreagujem. Popíšte čo a ako. Mávate aj vy takéto výkyvy po menzese? Pekný deň a bez depiek :D

mimiqa
3. aug 2019

@mekicom zaspala som...co sa deje😯

nanka1412
3. aug 2019

@mekicom prejde to aj mne tak je ...hlavu hore sme silne dame to .porazime tu hnusnu depresiu..
Mne us tak je cely týždeň. Len placem som bez energie. A len sa modlim nech to us konecne skončí. Lebo inak sa zblaznim. Beriem neurol a magnezium .toto na drzi niejak
Ties som zufala všetko boli .nespim len rozmýšľam kedy us bude dobre .

nanka1412
3. aug 2019

@maki43 daj si neurol .aj nospu .bude ti lepsie

nanka1412
3. aug 2019

@mekicom nie mne robili všetky zle .tak mi nedala nic. Teras mam iba neurol kazdy den jednu alebo podla potreby...ale tiež mi neje dobre ..

eliska13
3. aug 2019

@nanka1412 a kolko si ich brala?lebo prvý mesiac je všetkým väčšinou zle.

nanka1412
3. aug 2019

@eliska13 6 mesiace

mekicom
3. aug 2019

@eliska13 a pri zmene AD je to ako ked prechadzas z jedných na druhé

mekicom
3. aug 2019

@mimiqa ja som zaspala o 4 a teraz som vstala keď sa pozrieme na deti aké sú a ja neschopná tak je mi doplacu a stále len revem ako sa nedokážem o ne postarať a prežívať radosť ako pred rokom keď to všetko začalo

mimiqa
3. aug 2019

@mekicom skus si nejak zadelit veci..ja napr varim piatom aby bolo na vikend..max daco upracem aby som mohla byt s detm..cez tyden prach a perem

eliska13
3. aug 2019

@mekicom mala som iba jedny neskúšala som druhe

slavkasobanska
3. aug 2019

@mimiqa no to je dobre tak si zadelit prácu,ja som to tak tiež robila keď boli deti malé a robím to aj dnes

mekicom
3. aug 2019

Ostatné neviete poradiť ako to je pri priechode z jedného lieku na druhy

slavkasobanska
3. aug 2019

@mekicom tak to by sa malo postupne znižovať stará dávka a postupne pridávať nový liek

mekicom
3. aug 2019

@slavkasobanska ale takisto sa zhorší stav ako pri nových AD