icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

petro1985
12. aug 2019

@mekicom koľko mg užívaš ty? a ako dlho?

mekicom
12. aug 2019

@petro1985 ja som na PN už rok s šieste AD ale zatiaľ žiadna zmena dnes mi dr zmenil xanax za diazepan k tomu mám ešte Trittico na spanie s ty máš ešte niečo k tomu

mekicom
12. aug 2019

@mekicom 37rano aj obed desať dní

petro1985
12. aug 2019

@mekicom mal by som brať valdoxan, ale neberiem, mám ho v zálohe, beriem lexaurin štvrtka okolo obeda alebo podľa potreby a polka pred spaním (1,5mg), chcel som alventu vysadiť a prejsť na magrilan, ale nepodarilo sa mi, hneď prišli triašky, bolesť hlavy, palenie očí, tak som to nechal tu Alventu, uvidím ako to bude ďalej

petro1985
12. aug 2019

@mekicom nečakaj zázrak pri takom dávkovaní, 75mg je udržiavacia dávka pri Alvente, to znamená, že ak zvládneš ťažké obdobie depresie, dostaneš všetko pod kontrolu a depka ti odznie, tak potom sa berie udržiavacia dávka 75mg. Inak je minimálna terapeutická dávka teda liečebná 150mg denne.

mekicom
12. aug 2019

A ty si to tak bral predtým

petro1985
12. aug 2019

@mekicom práve že nie :( bál som sa navyšovať, aj keď mi to doktorka stále vravela, že beriem placebo. Prišlo ťažšie obdobie a poskladal som sa.., teraz musím takto navyšovať. Ale ja ako typický neveriaci tomáš som si to dávkovanie overoval ešte u troch ďalších psychiatrov, ktorí mi to potvrdili

mekicom
12. aug 2019

@petro1985 s načo sa liečiš ja na uskostno depresívnu poruchu ale je to hrozné celý deň preložím a stále je mi doplacu

nanka1412
12. aug 2019

@tuzobnik nie moc Ties nanic mi je

nanka1412
12. aug 2019

@mekicom aj mne je tak je

petro1985
12. aug 2019

@mekicom ja mám tú istú diagnózu,

nanka1412
12. aug 2019

@mekicom to aj ja slaba som jak mucha

mekicom
12. aug 2019

@petro1985 a ako dlho sa liečiš

petro1985
12. aug 2019

@mekicom Ja som začínal s agorafóbiou spojenou s panickými atakmi, minimálne dávky serliftu, potom zmena na faxiprol(venlafaxin). To bolo asi pred 13 rokmi, potom to prešlo skôr do úzkostí a frustrácie s občasným smútkom, takže zmena diagnózy na hraničnú úzkostnú depresiu zmena Faxiprolu (prestali ho vyrábať alebo tak nejako) na Alventu znova minimálne dávky 37,5mg ráno.

eliska13
12. aug 2019

@mekicom ty máš ako veľké deti?vieš nechcem, aby to vyznelo drzo či nejako zle, ale ak niečo nezmenis a budeš ležať nebude Ti lepšie.kto by nemal úzkosti, keby ležal a final ako mu je zle a prečo mu nezabrali 6 lieky.Mas dobre manželstvo, zázemie?bolo Ti za ten rok čo ste skúšali lieky aspoň chvíľu lepšie? Nesmieš sa opúšťať musíš začať normálne fungovať mesiac dva tri pokým zaberu lieky a utlmia sa úzkosti môže byť zle odbobie, ale potom uz by malo byť lepšie aspoň trocha.Co Ta bavilo predtým?každá z nás čo má úzkosti depresie má nevyriešený problém, zlú prácu, zlého partnera, niečo cez čo sa nevie prekusnut a to ju zneisťuje stresuje a ťahá do depresie porozmýšľaj čo to môže byť u teba.Je to strašné sa tak dlho zle citit:(

petro1985
12. aug 2019

@mekicom najhoršie je to, že keď raz naučíš svoju
@eliska13 možno aj skúsiť psychológa, aspoň ja to teraz skúšam, myslím, že je dobre kombinovať lieky s psychoterapiami plus pracovať na sebe a nútiť sa do vecí aj keď na to nemáš chuť

petro1985
12. aug 2019

@petro1985 najhoršie je keď raz naučíš svoju myseľ na blbé myšlienky potom sa budeš točiť v jednom kruhu

mekicom
12. aug 2019

@eliska13 práve že všetko je Ok aj rodina vzťahy aj financie v pohode tak neviem prečo sa to stalo.asi nadmerné pracovné fyzické aj psychické vyčerpanie

nanka1412
12. aug 2019

@mimiqa vsetko najlepsie prajem k narodkam

tuzobnik
12. aug 2019

@mekicom Už cítiš niake zlepšenie z ALVENTA.

mimiqa
12. aug 2019

@nanka1412 dakujem 😍

tuzobnik
12. aug 2019

@slavkasobanska A pomohla ti? Ja som ju tiež začal užívať. 75mg ráno a 75mg na obed. Beriem ju ešte len štvrti deň. Zakoľko dní začne účinkovať? Nežiaduce účinky nemáš žiadne?

eliska13
13. aug 2019

@mekicom no vidíš tak super, že máš dobrého muža, deti máš na čom stavať.Si predstav, že si samoživiteľka nemohla by si byť rok na PN.Podla mňa je chyba, že Ti za rok skúšali 6 liekov ešte ani nestihnú zabrať 2,3 m a už Ti dávali nové takže zase nové úzkosti, depresia a vlastne stále má človek pocit, že mu je zle.To, že to bolo fyzické psychicke vyčerpanie je bežné, ale to už pominulo a je čas sa tomu vzoprieť.Chodis k psychologické?moc by Ti to pomohlo

saslavka73
13. aug 2019

@petro1985 Áno to je dobrá rada nútiť sa do veci aj keď sa ti nedá. Nasilu. Ja si plánujem máličko čo musím urobiť a to sa snažím dodržať. Keď to urobí povzbudí ma to, posunie a teším sa že som to zvládla a to ma motivuje ísť ďalej. Síce ťažko, ja som schopná preležat celý deň. Takže áno toto odporúčam aj ja.

saslavka73
13. aug 2019

Ako ste na tom s riešením problémov napr v práci? Ja mám strašný stres keď nastolí niekto nejaký problém síce nie je o to o mne prip nemám problém s riešením ale ten stres čo prežívam keď to musím povedať riešiť. A to som už dosť stará a mala by som mať takéto veci už spracované. Vekom ešte horšie.

slavkasobanska
13. aug 2019

@tuzobnik ja ju beriem už skoro 11 rokov , je to dobrý liek ,treba začiatky vydržať ale nejak mi nebolo zle

nanka1412
13. aug 2019

Ahojte mam strašnú slabosť ledva vstanem z postele .nemam vobec silu .
A cela spotena rano vstavam .
Srdce mi velmi busi a je mi na odpadnutie
Ale toto mam cely den vkuse .
Teras placem .ja us to nevladzem.
To aj vam tak je alebo bolo
Ja si us namyslam ze mam niejaku vážnu chorobu ja chcem žiť .mam dve krasne deti .
Poradte mi co mam robiť skúsiť .

eliska13
13. aug 2019

@saslavka73 mám to tiež tak ..niekto, ak príde problém hocijaký či doma či v robote je to preňho výzva do boja, cieľ ja ustrniem začnem sa vnútorne báť nakoniec všetko zvládnem síce niekedy s vypätím síl, ale vždy zapochybujem, spekulujem.podla mňa to je odpozerane z rodiny, detstva aspoň u nás sa z malichernosti robili tragédie.

eliska13
13. aug 2019

@saslavka73 asi je to taká zodpovednosť za ten problém nie?že musíš vymyslieť ako to vyriesit

eliska13
13. aug 2019

@nanka1412 mala by si opäť začať brať AD nemáš vážnu diagnózu iba sa bojíš.Ukludnovaky to nevyriešia iba krátkodobo.AD je veľa druhov tie Tá nakopnu