Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sandra2308 ktoré ako najdlhšie Dulsevia štyri mesiace
@sandra2308 cez den nic..no v noci uplna zataz...trochu aj strach..ja taketo nemavam kua
@slavkasobanska no ja taketo nemavam...tak nerozumiem..obcas pichnutie..prejde to hned no tuto noc 2x som sla pit
@slavkasobanska Keď si brala denne 300 mg aké si mala nežiaduce účinky okrem únavy? ...
@tuzobnik nič som nevládala robiť, len som ležala, driemala , prežívala , nebolo to dobre, išla som na hospitalizáciu (sama som chcela už ísť), hneď mi povedala že pre mna to je silná dávka a brala som 4 druhý AD , vysadili mi strašne veľa , som veľmi spokojná , no jasne že mam aj teraz horšie dni ale už som v pohode
@petro1985 no na mna to bolo veľa, každý sme iný ....teraz má dobre nastavili na liečbu
@slavkasobanska jasne súhlasím s tebov, začínať by sa malo s najmenšími účinnými dávkami a postupne navyšovať podľa potreby, tiež som užíval 37,5mg Alventy po prípade v zime 75mg, depky som mal ale stále a aj úzkosť, len to bolo znesitelné a ja som nechcel zbytočne hltať vysoké dávky, potom sa to na mňa všetko zvalilo, a musel som ísť na 150mg denne. Nie som psychiater 🙂 len píšem čo som sa dozvedel k alvente po konzultácii s viacerími psychiatrami. Nikoho nenabádam k navyšovaniu, treba sa poradiť so svojim psychiatrom
@petro1985 to máš pravdu , mna väčšinou nastavujú na lieky v nemocnici tak 1 x do roka idem a pomáha mi to , psychológ každý deň a rôzne aktivity
Dievčatá, môže mi byť zle od žalúdka kvôli zhoršeniu? Mali ste to už niekedy, pocit, že vám netravi a nevoľnosť po každom jedle? Môže to byť psychika?
@slavkasobanska Teraz berieš len ALVENTA 150 mg denne alebo aj iné antidepresíva? ...
@tuzobnik alventu , a na večer valdoxan a prothiaden

@mekicom ja beriem seroxat druhý krát, predtým elicea a citalec. Šieste za rok.....hmmmm, to je dosť. A ako dlho si brala jedny AD? Možno si im nedala veľmi šancu, aby zabrali? Možno sa mýlim, ale ono to trvá niekedy dosť dlho, kým sa človek začne cítiť lepšie