icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sandra2308
13. aug 2019

@mekicom ja beriem seroxat druhý krát, predtým elicea a citalec. Šieste za rok.....hmmmm, to je dosť. A ako dlho si brala jedny AD? Možno si im nedala veľmi šancu, aby zabrali? Možno sa mýlim, ale ono to trvá niekedy dosť dlho, kým sa človek začne cítiť lepšie

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom Zatiaľ nie.

mekicom
13. aug 2019

@sandra2308 ktoré ako najdlhšie Dulsevia štyri mesiace

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom Už som bral veľmi veľa antidepresív!

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik a aké napríklad

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik čo nezaberali s akú máš diagnózu

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom Ja beriem ráno 75 mg a na obed 75 mg.

petro1985
13. aug 2019

@mekicom že je to AD ktoré ťa nemá utĺmiť ale nabudiť k činnosti nejakej

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom SSRI,SRNI,SARI,NASSA,NDRI aj tie najmodernejšie.

mimiqa
13. aug 2019

@sandra2308 cez den nic..no v noci uplna zataz...trochu aj strach..ja taketo nemavam kua

mimiqa
13. aug 2019

@slavkasobanska no ja taketo nemavam...tak nerozumiem..obcas pichnutie..prejde to hned no tuto noc 2x som sla pit

tuzobnik
13. aug 2019

@slavkasobanska Keď si brala denne 300 mg aké si mala nežiaduce účinky okrem únavy? ...

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik tak to sa už dlho liečiš

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom 15 rokov!

slavkasobanska
13. aug 2019

@tuzobnik nič som nevládala robiť, len som ležala, driemala , prežívala , nebolo to dobre, išla som na hospitalizáciu (sama som chcela už ísť), hneď mi povedala že pre mna to je silná dávka a brala som 4 druhý AD , vysadili mi strašne veľa , som veľmi spokojná , no jasne že mam aj teraz horšie dni ale už som v pohode

slavkasobanska
13. aug 2019

@petro1985 no na mna to bolo veľa, každý sme iný ....teraz má dobre nastavili na liečbu

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik a načo sa liečiš

petro1985
13. aug 2019

@slavkasobanska jasne súhlasím s tebov, začínať by sa malo s najmenšími účinnými dávkami a postupne navyšovať podľa potreby, tiež som užíval 37,5mg Alventy po prípade v zime 75mg, depky som mal ale stále a aj úzkosť, len to bolo znesitelné a ja som nechcel zbytočne hltať vysoké dávky, potom sa to na mňa všetko zvalilo, a musel som ísť na 150mg denne. Nie som psychiater 🙂 len píšem čo som sa dozvedel k alvente po konzultácii s viacerími psychiatrami. Nikoho nenabádam k navyšovaniu, treba sa poradiť so svojim psychiatrom

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik a žiadne tí nezabrali

slavkasobanska
13. aug 2019

@petro1985 to máš pravdu , mna väčšinou nastavujú na lieky v nemocnici tak 1 x do roka idem a pomáha mi to , psychológ každý deň a rôzne aktivity

sandra2308
13. aug 2019

Dievčatá, môže mi byť zle od žalúdka kvôli zhoršeniu? Mali ste to už niekedy, pocit, že vám netravi a nevoľnosť po každom jedle? Môže to byť psychika?

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom Buď som mal nežiaduce účinky. Alebo keď zabrali a počase som ich prestal užívať a znova začal užívať tak druhý krát už mi nezabrali.

tuzobnik
13. aug 2019

@slavkasobanska Teraz berieš len ALVENTA 150 mg denne alebo aj iné antidepresíva? ...

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik ako sa prejavuje nástup účinku AD a ako dlho to trvá

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom U každého človeka aj lieku to je individuálne. 14 dní trvá kedy sa ti začne tvoriť a nahromadí účinná látka lieku v mozgu. Plný účinok antidepresív nastupuje po dvoch až troch mesiacoch.

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik po nástupe si taký istý ako predtým plný energie a záujem o Všetko ako predtým

tuzobnik
13. aug 2019

@mekicom Cítiš sa dobre. To je podstatné. Ale prídu aj horšie dní. U každého je to individuálne. U mňa zmena počasia atď.

mekicom
13. aug 2019

@tuzobnik čo nemôžeš spať, keď sa môžem opýtať akú prácu vykonávas

slavkasobanska
13. aug 2019

@tuzobnik alventu , a na večer valdoxan a prothiaden

tuzobnik
14. aug 2019

@mekicom Momentálne som PN.