icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivka185
15. aug 2019

Ahojte zienky tak uz som doma ziva a zdrava ale po ceste este unavena, vratili sme sa v noci, bol to pre nas sok s takeho tepla a tu zima . Ked sme vystupili z lietadla v Poprade z ust sa nam parilo jak v zime. My v kratasoch a tricku a tu pocasie v noci bolo na vetrovku.Dovolenka bolo bez depiek ,uzkosti ani naznak ,hlava ma nebolela za tych 8 dni ani raz, ani sama tomu nemozem uverit.Pocasie super celu dovolenku, opaleny sme ,odychnuty ale ked som doma uz zacina kolotoc , vsetko poplatit ,navarit ,prat a som tam kde som bola, tam bol super zivot bez starosti, povinosti tak by sa zilo, ale zial realita je tvrda.Verim ze ste sa mali aj vy dobre a ste v psychickej pohode.😍

mimiqa
15. aug 2019

@eliska13
@patricia_b bambulky okamzite ku mne!!! Uplne ze prikazom!!!😛😜

mekicom
15. aug 2019

Dnes som bola na kontrolu tak mi zvýšil dávku na 150mg na deň alventy myslíte že je to nastavené dobré? A kedy zaberá zvýšená dávka?

kajkag
15. aug 2019

Zienky tlak 105/65 je nízky či ok? Dnes sa mi stále krúti hlava😲

mimiqa
15. aug 2019

@kajkag trosku nizsi..vyloz nohy

mimiqa
15. aug 2019

@ivka185 moja..urob zmeny..daco pridaj nebude kolotoc

patricia_b
15. aug 2019

@mimiqa ja som dnes popratala, v posilke som bola, vybikovať malého som bola

mimiqa
15. aug 2019

Bambulky som k.o moj dosiel este oblubenu veceru mu urobim....pripomenula som mu ze sam bol vikend so starsim synomnech ide aj s nasim...zacal dona preco by mal a atd..reku virs ist s jednym mas vediet s druhym....juj sa pustil do mna ako nas zivi ci to nestaci...ja ne...jeho syn fetuje nech ho da na liecenie..do toho on do mba ze moja dcera sa tu liekmi ide zabit
.debil hlupy.....som sa za nim rozbehla ci sa picuva chmatol ma za krk niesol z izby az na chodbu..uplne ma to boli..zavrela som oci...nevedela co robit..hodil ma na zem zmizol....ano podpichla som ale toto...uplne nechapem

slavkasobanska
15. aug 2019

@kajkag nízky , pij veľa čistej vody, nohy vyložiť , čokoláda ,káva a je to

slavkasobanska
15. aug 2019

@mekicom to máš na ráno???150???mne to bolo veľa no uvidis

mimiqa
15. aug 2019

Este krical ty pi.. tu kur.. vsetko iz bolo ok..odpustila ze nechodi domov

slavkasobanska
15. aug 2019

@mimiqa máš to ťažké, keď čítam take príbehy tak som šťastná ze som sa rozviedla už pred 17 rokmi

mekicom
15. aug 2019

@slavkasobanska rozdelené 75 ráno a obed myslíš že je to dobré nastavené a k tomu diazepan a Trittico na večer

slavkasobanska
15. aug 2019

@mekicom tak to mam aj ja , mne dobre robí takto , uvidis

mekicom
15. aug 2019

@slavkasobanska ja to len skúšam ale možno bude treba aj vyššiu dávku, tak neviem ty si mala aj vyššie dávky ako fungovali

mekicom
15. aug 2019

@slavkasobanska ako trvá dlho kým nástupy plný účinok AD a ako sa to prejavuje

mimiqa
15. aug 2019

@slavkasobanska boli ma krk doteraz....no nechapem...je mi hrozne

kajkag
15. aug 2019

@mekicom z Triticca spím ako zarezana🙂

slavkasobanska
15. aug 2019

@mekicom ja som mala 150 ráno a 150 obed ale bolo mi hrozné, išla som do nemocnice a tam mi hneď znížili na 75 ráno a obed že to je pre mna vysoký dávka , som len driemala, nič som nevládala , nebolo to dobre , uvidis ako ti bude ... dúfam že oki

slavkasobanska
15. aug 2019

@kajkag mne ho jeden večer dali jednu tretinku na noc a že ako mi bolo , všetko sa mi točilo ani na wc som nemohla ísť ...na druhý deň som povedala že take nechcem na spanie ..

mekicom
15. aug 2019

@kajkag a ja vôbec s ešte mám aj aj diazepan

tuzobnik
15. aug 2019

@kajkag Zdravý človek by mal mať tlak 120/80. Máš trochu znížený. Z toho môžeš mať závrat.

tuzobnik
15. aug 2019

@mekicom Plný účinok antidepresív nastupuje za dva až tri mesiace! Ale lepšie ti bude skôr. Ja tiež beriem ráno 75 mg a na obed tiež 75 mg ALVENTA.

eliska13
15. aug 2019

@mimiqa vieš na deti je každý háklivé ty si mu povedala, že syn je feťák on tebe, že dcéra pojedla lieky.Ale to, že Ťa fyzicky napadne je úplne mimo toho čo je ešte tolerovatelne a ešte, keď je tam malý či dcera, ktorá potrebuje kľud a zázemie.Tvoj muž asi vie, že je na h....o otec a toto ho ešte viac naštartovalo.Ze Vás živi?áno je chlap má robiť a zarobit, porodila si mu dieťa kvôli ktorému si si svoje vytrpela operácie umelé opl....nepoznám ho, ale on sa asi nikdy nezmení a ty nie si povaha, ktorá si bude kusat do jazyka u Vás bude rušno vždy.Ale ty si šikovná pracuješ na sebe, kurzy, školy jedného dňa sa posunies..

eliska13
15. aug 2019

@kajkag nižší ja mávam 90/60, ale stále mám nízky, ale toto som cítila, že mi je blbo a často mám az takýto.vela vody, šport, studená sprcha, káva, zelený čaj niekedy až hviezdičky vidím, keď sa postavím, hrozna únava hlavne doobeda.Ale tak treba optimisticky vraj nízky tlak dlhý život😁

eliska13
15. aug 2019

@ivka185 tak super si sa mala no vidíš a aké obavy boli.Dobra si aj let v pohode, my sme boli v cestovke a, keď pani hovorila o príletoch,odletoch, až ma ominalo.Prisli sme domov a na pevno som sa rozhodla, že letecky tento rok nie😄
Pomaličky máš čas nemusíš hneď všetko porobiť ešte si užívaj voľno mám to dosť podobné ako ty.Ja, keby som mala veľa peňazí iba cestujem chodim po trhoch, sedím a pozerám na ľudí ako žijú vždy som chcela robiť v cestovke to som ešte bola po škole naivná, že delegatky sa opalujú pri bazéne a majú krásny život😁

eliska13
15. aug 2019

@dika napíšem Ti do IP
Ja som odolávala 11r, ale som veľmi rada bude mať rok a je super spoločník.Hlavne, že vytiahnem teenegera von do lesa, na prechádzky, na turistiku, ale ak by mal byť celý deň doma pokým som v práci psa by som nechcela.A už by som chcela iba takého čo neplzne😁takže bisonik, yorksir, a ešte pár plemien neplzne.Ale ožilo to u nás sme sa smiali s kamarátkou, že keď už deti nebudú chcieť chodiť s nami budeme aspoň s tými psami sedieť na lavičke😉

mekicom
15. aug 2019

@tuzobnik a ako ti je,ako sa prejavuje nástup účinku

bubu62
15. aug 2019

@tuzobnik toto je take diskutabilne,ze kedy...niekomu za 6tyzdnov a niekomu skor..poznam ludi..

bubu62
15. aug 2019

@kajkag aj ja mam tritico,ale mna strasne bolela hlava a spala som tvrdo,snivali sa mi sny,znizila som si to sama na dve tretinky..