icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

kajkag
15. aug 2019

@tuzobnik áno bude to z toho🙂

kajkag
15. aug 2019

@slavkasobanska aj mne sa prvé dni mala také.

kajkag
15. aug 2019

@eliska13 páčil by sa mi dlhý život, ale bez liekov😉

sandra2308
16. aug 2019

Ako sa máte dnes?

tuzobnik
16. aug 2019

@bubu62 Čo je diskutabilne?

bubu62
16. aug 2019

@tuzobnik komu čo a ako zaberá,lieky...

ivka185
16. aug 2019

@eliska13 Ano bolo super zbytocne obavy boli ,ale urcita nervozita ,strach pred od letom uz na letisku boli, nervozna som bola jak pes ,ale ked sme uz boli vo vzduchu pomaly to preslo.Ale ostala by som aj dlhsie ,proste tam je svet gombicka.

ludmilusik
16. aug 2019

Ahojte chcem sa spýtať na AD. Kedy zvyknú nastúpiť vedľajšie účinky? Zobrala som jednu tabletku a zatiaľ sa to dá zniesť. Bude to ešte horšie? Alebo už iba to čo mám pomaly vymizne.
Lekárka mi ptedpisala Dulseviu. Slabé búšenie srdca, tlak na hrudi, rozmazané videnie, a cítim sa smutnejšia. Inak nič strašné. Zvykne sa to stupňovať či nie? Mám ešte dačo horšie očakávať? Ako ste to mali vy?

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik niečo podobné pri Dulsevii

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik načo sa liečiš

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom uzkost, skôr generaliovanaa sociálna úzkosť

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik aj ja niečo podobné ale mne nezabrala

mekicom
16. aug 2019

@mekicom akú dávku berieš

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom
@mekicom dulsevia 30, jednu ráno som vzala. Tak mám brať

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom ty si tiež skúšala Dulseviu? Ja som nikdy o takom dacom nepočula. Lekárka mi ju predpísala teraz s tým že je to najslabšie ad. Užívala som paroxetin a aj cipralex ale davnejsie. Z nich mi bolo fest zle. Ako narkoman som sa triasla. Ale keď zabrali bolo po vsetkych uzkostiach. Neviem či aj dulsevia bude robiť dačo horšie. Lebo sa toho obávam. Ak len také slabé vedľajšie účinky tak to nieje hrozne. Normálne dokazem fungovať doma okolo deti. Len nech sa to nehorsi

dika
16. aug 2019

@ludmilusik ja beriem Dulseviu 3 mesiac a teda prve 2tyzdne mi bolo vyznamne horsie ako pises ty ale kazda sme ina takze nema zmysel to porovnavat....ja som bola velmi slaba bez energie nevladala som nic - len som polihovala a velmi ma bolel chrbat...Drzim ti palce.

mekicom
16. aug 2019

Ja som nemala žiadne vedľajšie účinky 30mg je len zaciatocna dávka ja som mala až 90mg s po 4mesiavoch mi zmenili na alventu nemáš s tým skúsenosti
@ludmilusik

mekicom
16. aug 2019

@dika kedy si ju brala

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik
Ja som nemala žiadne vedľajšie účinky 30mg je len zaciatocna dávka ja som mala až 90mg s po 4mesiavoch mi zmenili na alventu nemáš s tým skúsenosti

ivett311
16. aug 2019

Ahojte, som 2,5 mes po porode, beriem brintellix, doteraz som sa cítila vynikajúco ale druhý deň mi je zle, zavraty, únava, trosku úzkosť..myslite že je to z počasia alebo PMS? Vďaka za odpoved

mekicom
Autor odpoveď zmazal
mekicom
16. aug 2019

@dika ešte užívaš Dulseviu

mekicom
16. aug 2019

Má niekto skúsenosti s Alventou užívam ju 10 dní 150mg plus Trittico a diazepan

mm103
16. aug 2019

@sandra2308 áno moja zle od žalúdka na vracanie rána strašne ťažké...mne je ako na hojdačke... nikdy to nie je 100 percent...

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom alventu som nebrala nikdy. Nie s tým nemám skúsenosť. Len pri dalsevii mám teraz zvýšený tlak stále. Ako po troch kávach sa cítim. Taká naspeedovana.

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik možno to je len vedľajší účastník ktorý prejde skús vydržať alebo zavolaj dr.

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom určite píše tak zvýšenie tlaku medzi nežiaducimi. A ty si nemala nijaké vedľajšie ?

ludmilusik
16. aug 2019

@mekicom a ako si zvyšovala dávku?

mekicom
16. aug 2019

@ludmilusik sucho v ústach a občas rozmazané videnie ale to prešlo, občas nespavosť ale to sa dalo zniesť ty
Prvý mesiac 30 druhý 60 a tretí 90 mg ktoré som brala dva mesiace, ale stále bolí úzkosti a depresia. Mala som asi týždeň jeden deň ok a druhý zlý ale potom to prestalo a bolí už len depresie a uskosti, ale i teba to možné byť iné každá sme iná ja som už vyskúšala piate AD za rok odkedy sa liečim.

kajkag
16. aug 2019

Dnes tlak 118/68 strašne pocity na hrudi. Niekedy sa musím nadýchnuť...máte aj vy tieto pocity?