Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b ahoj u nás ciernava búrka , ale bolo ráno teplo
@slavkasobanska tu je 30 a strašne dusno ... by som brala búrku
@patricia_b
@lublu presne tak je to z liekov.
@patricia_b už sa má ochladiť vraj až na 20 st neznášam tieto prudké ochladenia.Toto bude najhoršie ráno do školy dlhé nohavice poobede teplo.Ale dúfam, že aspoň do konca októbra bude príjemne a babie leto.tvoj drobec má kedy 3 roky?je šanca, že ho vo Vašej lokalite vezmú do škôlky?
Užíva tu niekto antidepresívum BRINTELLIX 10 mg.
Raneco dievcata ☕ ako sa mate?ja celkom fajn ake tesila som sa na vikend ze si oddychnem a vyspim sa.
@tuzobnik ahoj ja som brala
@slavkasobanska Pomohol?
Ahoj. Pomohol ti.
@eliska13 až o rok v júli bude mať tri, ja mám teraz na rok prerušené štúdium, tak uvidíme čo bude o rok ... hej viem, že sa má zase prudko ochladiť
@tuzobnik ahoj áno pomohol , zo začiatku mi bolo zle ale prešlo to
@slavkasobanska Už ho neberieš.
Chcem sa spýtať,keď ráno vstávam nedospata,unavená,čo by ma vedelo nakopnúť?čo vás nakopne ráno??
@eliska13 v praci je to narocne ale verim ze casom bude fajn.Rano sa budim velmi unavena a nevladzem vstat a fungovat...to je na tom celom najhorsie...
No a s detmi to bude des rano vstavat do skoly po prazdninach...netesim sa na tie ranne stresy.
A ty si este na dovolenke? Ci uz ste doma? Ako bolo?
Ahojte dievcata ☕. Ja som si na dnes naplanovala nakupovat veci do skoly pre deti a zistila som ze je sviatok a vsetko zatvorene....porazi ma.Peknu nedelu prajem.
@dika bola si dlhšie doma určite je to nezvyk a sústredit sa v práci časom si zvykneš.ako píšeš ešte večer 20:30 som bola v Bille rovno cestou z dovolenky ma napadlo, že je sviatok.bolo perfektne veľmi som si oddychla.Ale už periem, varím, klasika domácnosť😉pribrala som jedla som veľa koláčov, palacinky na ranajky.
@bubu62 ja som tiež ráno vždy otapena aj celé doobedie pijem kávu a veľa vody s citrónom, zelený caj,...
@dika ja nemám odvahu vybrať synovi dlhé rifle či ich zapne, nie sú mu krátke veď od mája chodil v krátkych.este zajtra mu dám riflové nad kolená a potom ako sa ochladí si myslím, že môžem ísť nové kupovať.Ked som pozerala fotky už má dorastá výškou, ale nezaháľa a ako rastie aj sa gulati😜ale je pravda, že voľakedy som bola prísnejšia na stravu v lete často pečená ryba, zmrzliny
@tuzobnik už nie asi rok , vysadili mi viacero liekov , ale chvália si ho čo berú
Ahojte baby, tak aj ja sa po dlhšom čase hlásim. Už som v Poľsku. Včera sme došli. Všetko bolo doma dobre, aj som sa sem tešila, avšak mierne obavy boli. Po strastiplnej dlhej 9 hodinovej ceste s dvomi deťmi z ktorého jedno je 8 mesačné bábo, sme sem konečne dorazili. Ešte včera som bola úplne ok, ani náznak úzkosti. A dnes, už to na mňa pomaličky ide. Pretože vlani keď som tu bola prvý krát, prvý krát som sa stretla s úzkosťami. Bol to pomaličký, tichý nástup, kedy sa mi v jeseni naplno rozvinuli. Všetky spomienky na tie hnusné pocity sa vo mne obnovujú. Je to obrovské mesto a ja baba z dediny zvyknutá na svoje kamoške, som zrazu sama. Manžel jasné bude chodiť so synom domov každý deň, ale čo za ten dlhý čas tu budem sama s malou, toho sa bojím. A tak krásne som zvládala úzkosti, stala som sa najvyrovnanejšou ako som dokázala a znova ma to obchádza. Už to cítim. Všetko je mi tu cudzie, úpln skľúčene sa cítim. Malý navyše nastupuje do 1 triedy v medzinárodnej škole, klasicky mám obavy aj z toho, ako ide zvládať školu. Asi sem budem chodiť písať častejšie, lebo sa tu cítim fakt totálne sama ☹
Zajtra na mňa myslíte ráno,malý prvý raz do škôlky🙈.
@bubu62 držím palce
@slavkasobanska diky moc.
@patricia_b no to všetky😂
@dika hej viem,že hej,ale všetci okolo mi robia ešte väčšie nervy ako sama mám..

@slavkasobanska ahoj, celkom sa dá, len je tu strašne teplo