icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

nanka1412
13. sep 2019

@sandra2308 mam 0.5 a polovicu rano a niekedy aj večer. Rana su hrozné a večer us lepšie.

mimiqa
13. sep 2019

@nanka1412 ranoti byva ako zle?

slavkasobanska
13. sep 2019

@mimiqa rana sú najhoršie pri depresiách

mimiqa
13. sep 2019

@slavkasobanska a to preco?

tuzobnik
13. sep 2019

Mal tu niekto abstinenčné príznaky z vysadenia XANAX?

slavkasobanska
14. sep 2019

@mimiqa ahoj to mi aj lekárka povedala že ľudia ktorý trpia depresiami tak mame najhoršie rana , že tak to je proste ,

petro1985
14. sep 2019

@slavkasobanska Nie u všetkých je to tak, u niekoho sú najhoršie večeri 🙂

petro1985
14. sep 2019

@sandra2308 na tvojom mieste by som šiel do vyšších dávok ADciek, neurol a podobné veci sú vysoko návykové, a to potom nie je sranda :/

petro1985
14. sep 2019

@mekicom to, že ti je blbo aj po takom čase môže znamenať, že máš nízku dávku (nízka dávka pre teba, pre niekoho postačujúca), na tvojom mieste by som sa nebál ísť do vyšších dávok, pri Alvente je minimálna účinna udržiavacia dávka 75 mg, liečebná od 150 mg vyššie, poznám prípady čo berú 375 mg denne a fungujú normálne, pozri Ad sa berú kvôli dosiahnutiu optimálnej hladiny neurotransmitérov v mozgu, keď máš pre teba nízku dávku (o čom môžu svedčiť problémy ktoré máš aj po roku liečby), tak je jasné, že sa ti hladina nrs. nemôže optimalizovať, jednoducho potrebuješ vyššiu dávku aby sa všetko dalo do normálu. Ak chceš napíš mi do správy čo ťa zaujíma, môžem ti nejaké veci popísať bližšie.

sandra2308
14. sep 2019

@petro1985 nevieš či by to bol dobrý nápad, beriem 40mg seroxat, myslím, že už aj to je dosť.

slavkasobanska
14. sep 2019

@petro1985 no možno , ja mam skúsenosť že väčšine je ráno zle

mimiqa
14. sep 2019

@slavkasobanska toci sa ti hlava hned rano??

slavkasobanska
14. sep 2019

@mimiqa niekedy , skôr potom keď sa rozhybem

zmysel
14. sep 2019

Ako rozoznať depresiu od (zdanlivo?) objektívneho rozhodnutia tak neják zmiznúť zo sveta, hmm. Ale uznávam, chcelo by to najskôr návštevu odborníka, keby sa mi tak chcelo niečo robiť.

eliska13
14. sep 2019

@slavkasobanska Áno vraj tak to je a mám to aj na sebe odpozorovane správne sa to volá ranné pesima.Tusim, že nad ránom sú hladiny ser najmenšie či tak nejak to bolo vysvetlené.niekde som čítala, že depresívni ľudia sa cítia ráno najhoršie a zase neurotici večer.Ale veľa ľudí aj zdravých sa ráno cíti zle unavení bez nálady
Veď aj preto sa depresia prejavuje tak, že sa ľudia skoro budia 04- 05 a nevedia už zaspat

eliska13
14. sep 2019

@slavkasobanska https://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/clanok/44...

Toto je fajn článok asi sa v ňom viaceré najdeme

eliska13
14. sep 2019

@nanka1412 Prečo nechceš AD?benzaky nemôžeš brať stále a aj tak problém vyriešia na pár hodin

slavkasobanska
14. sep 2019

@eliska13 áno presne ako píšeš sú zo ranné pesima , musíme to zvládnuť

petro1985
14. sep 2019

@sandra2308 tam je max. dávka 50mg, tak buď zmeň AD(momentálne máš SSRi pôsobiace na hladinu serotonínu) napríklad na Alventu(pôsobí na hladinu serotonínu, pri vyššej dávke aj na noradrenalín a dopamín), alebo by to chcelo navýšenie na 50mg plus nejaké ďalšie AD, ale aj tak je dobré keď účinok Ad podporíš cvičením, meditáciou, zmenou stravy a pod.

petro1985
14. sep 2019

@slavkasobanska to je možné, ale nie pri všetkých druhoch depresie...

nanka1412
14. sep 2019

@eliska13 brala som 6 mesiace a mne bolo stále horsie ..
A aj teras mi neje dobre .velmi slaba sa citim .nemam energiu .mam mirzaten ad .teras try týždne ho beriem ale nič zatial .len prežívam den .

slavkasobanska
14. sep 2019

@eliska13 veľmi dobrý článok dik

nanka1412
14. sep 2019

Aj vy mate takú celkovu slabosť. Ja ked idem niečo robiť napriklas poupratat cela sa spotim nevládzem. Alebo ked idem s malym na prechádzke .

eliska13
14. sep 2019

@nanka1412 Ešte to chce čas, anémiu nemáš, alebo niečo so štítnou žľazou?,ten začiatok môžeš mať zvýšenú únavu, beznádej skús vydržať a neprepinaj sily hlavne

1andrea111
14. sep 2019

@nanka1412 aj ja sa cítim unavená, už neviem čo s tou únavou. či ten šport a zdravá strava by pomohli? Fungujem, ale nemám výdrž. Napr. dnes od tej pol 7h do pol 14 h som upratovala a potom už len oddychujem, a to by som ešte toľko potrebovala urobiť.

petro1985
14. sep 2019

@1andrea111 pomohli, pomohli a ani nevieš ako...

petro1985
14. sep 2019

Ľudia Vám Vaši psychiatri nevravia nič o doplnkovej liečbe ako je šport, pohyb, relax, strava, meditácia, vitamíny a minerály a podobné veci?
Nechápem fakt

ivka185
14. sep 2019

@petro1985 No ozval sa primar psychiatrie, nie kazdy je tak mudry ako ty. Mam pocit s tvojich prispevkov ze si zjedol mudrost sveta. Tato diskusia je o pomoci, podpore a ne sa tvarit ako majster sveta. To je moj pohlad na teba.

petro1985
14. sep 2019

@ivka185 Počuj skľudni sa, kozy spolu nepasieme

1andrea111
14. sep 2019

@petro1985 tak ako na sebe pracuješ Ty? napíš nám, buď povzbudením😉