icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

slavkasobanska
20. sep 2019

@janett123 ahoj ja mam trosku iný problém z uchom , ale to čo píšeš mali pacientky , budeš to mat z ucha pravdepodobne. Ja na to beriem lieky , z ušného , mam Vertigo to sú závrate .. ale to šumenie mali niektoré ženy

janett123
20. sep 2019

@slavkasobanska Slavka a ako s tym frontinom, davat si ho aby som som nemala take uzkosti? Napadlo mi ze mozno aj dva krat denne, popri tom seroxate, nech sa trosku zkludnim, lebo sa bojim zavislosti na nom ale kautne si myslim ze by mi to mohlo pomoct snad.. neviem, jaaaj zufala som

slavkasobanska
20. sep 2019

@janett123 ja neberiem tieto lieky tak to neviem

sardinka852
20. sep 2019

@janett123 to treba ísť na vyšetrenie ale piskanie v uchu ma veľa pricin mne dakedy tiež piska ale nestresujem sa z toho a vôbec to neini niečo čoho by sa mal človek bat no tam nepomoze nič iné ako nemysliet nato zatiaľ kým nepojdes na vysetrenie

tuzobnik
20. sep 2019

@janett123 Samozrejme že si môžeš dať FRONTIN a SEROXAT. AJ dva krát denne.

1andrea111
20. sep 2019

zaujímavé o partnerských vzťahoch možno si vypočuť

https://choices.sk/podujatie/o-ludoch-a-vztahoch/

mimiqa
21. sep 2019

Ranný beh 😘lubkam Vas peknú sobotu 🤘💪

petro1985
21. sep 2019

@janett123 Môžeš to mať buď od AD, alebo celkovo z oslabenej psychiky, ja beriem Alventu, pri nízkych dávkach cca 37,5mg tak 7 rokov žiadne pískanie(tinnitus) občas závraty, ale to pripisujem psychike, kedže prichádzali pri psych. záťaži a v stresových situáciách, po asi dvojmesačnom silnejšom strese sa dostavilo aj pískanie v ušiach, mám to asi pol roka, všetky vyšetrenia (orl, neuro, MRI.. ) sú v poriadku, niektoré AD spôsobujú ušný tinnitus máš to v letáku, pri depresii a úzkosti sa môže vyskytnúť tinnitus ako jeden z príznakov, ale môže ísť aj o bloknutú krčnú chrbticu alebo neurogénnu tetániu...

slavkasobanska
21. sep 2019

@mimiqa super a ja od rana nejaká rozklepana, ale bola som tiež vonku či neprejde

patricia_b
21. sep 2019

Môžem mať z liekov (keď som ho len raz užila) žalúdok na vode, či mám hľadať inde príčinu?

mimiqa
21. sep 2019

@patricia_b skôr stres ???

patricia_b
21. sep 2019

@mimiqa ja ti nevím Karle, nemám pocit stresu

eliska13
21. sep 2019

@petro1985 aj mne sumi v ušiach mám to z krčnej raz viac raz menej , preto celý deň mám rádio zapnuté, ale ja to registrujem iba večer v posteli a to som tak unavená, že hneď spím😉
@patricia_b určite áno ja, keď som začala s AD mala som taký zaludok.
@mimiqa ty si nejaká aktívna box, beh.... ja som včera vytiahla bicykel, že idem do Lidla do Bernolákova kúpiť kačicu😊 prišla som oveľa bližšie, lebo fúkalo a bolo nejak chladno a to mám dnes z toho aj svalovicu na krížoch som prekvapená mesiac človek popusti a hneď nevládzem.Chcem začať chodiť skákať na tie mini trampolíny som stretla známu schudla 13 kg pred 50 tkou.chcem si nájsť niečo svoje...mňa syn láka na beh, ale mňa to strašné nebaví neviem dobre dýchať nevladzem

eliska13
21. sep 2019

@petro1985 Mne hovorila usna, že aj pri strese sa stiahnu svaly a sme v napätí a z toho to môže byť, ale aj zle prekrvenie...už sa cítiš lepšie?

patricia_b
21. sep 2019

@eliska13 ako dlho ti to trvalo?

jeliz59
21. sep 2019

@filipko ahoj poznám to môj syn má 2 roky odkedy sa narodil som dennodenne hore do 4 rana pretoze ide spať cca o 10 (dakedy aj o 1)a od 10 je to nekonečný príbeh nonstop na ruky alebo čaj takže cca o 4 rana si idem ľahnúť a o 8 hore....a makaj ...som na neho sama...muž je v robote a nepomôže s ničím ani s malým ani s domácnosťou aj keď ma voľno....všetko mamstazene syn za všetko plače stále len na ruky nemôžem sa najesť na wc nič....keď sa idem kúpať tak si ho vezmem do kúpelky a dobre no a čo ináč nemám šancu má len 2 roky nevie ešte ani rozprávať poriadne takže nevníma Ze mana je hoľa..pretozeon by zatiaľ zrutil obývačku a dačo si spravil a v postieľke ohrádka ani za svet nebude....všetko robím SNiM na rukách viem aké toje...pomáha mi magnézium železo...a hlavne stopla som sa neľutujem sa už jednoducho je to tak nzmnim to a niej to navždy!!! Treba si spraviť jasno verím že keď už bude mať 3 roky bude rozumný a bude to ľahšie a verím že spánok sa dovtedy tiež napraví modlím sa za to😂😂😂
A mám ponaučenie môj synček je prvý a posledný...keby mám iného muža čo pomôže poprípade dobre dieťa to je o inom ale takto som poučená....😅😅takže pevné nervy oddychuj keď môžeš čo najviac užívaj magnézium železo a tiež j super magneB6

eliska13
21. sep 2019

@patricia_b Pár dní max tyzden

eliska13
21. sep 2019

@jeliz59 Tá téma je stará 13 rokov😊Filipko má už veľké dieta

mimiqa
21. sep 2019

@eliska13 skús plávať rýchla chôdza

jeliz59
21. sep 2019

🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂pecka.....

jeliz59
21. sep 2019

Som si nevšimla dátum príspevku,len odpovede.....a tie boli pisane včera a dnes....takže Filipko má už pokoj......hmmm ja si ešte počkám....😅😅😅

eliska13
21. sep 2019

@jeliz59 Až Ti ľúto príde, že bude samostatný😉

petro1985
21. sep 2019

@eliska13 tiež si púšťam pred spaním hudbu, najlepšie niečo relaxačné, zvuk dažďa alebo potok, more atď.

petro1985
21. sep 2019

@eliska13 noo paradoxne, keď som si to prestal všímať a začal si všímať zasa iné veci na sebe 🙂 (iné symptómy spojené s úzkosťou) tak to akosi nepočujem, ale keď si na to spomeniem tak to proste počujem no :/

eliska13
21. sep 2019

@petro1985 môj syn má takú lampu ako diskogula a minule mi hovorí, že pod budeme meditovať pozri sa na to jedno miesto na plafone boli rôzne tvary a tak sa mi z toho hlava začala tocit😉ja občas počúvam spev vtákov v pralese bola som cvičiť a tam pani to púšťala veľmi sa mi to pacilo, natrela nám čelo levandulou a mali sme meditovať, ale mne myseľ behá kade tade neviem to, ale je to dôležité precítiť tu a teraz.

petro1985
21. sep 2019

@eliska13 to je práve ten problém pri meditácii, neodbiehať myšlienkami, tiež to nedokážem 🙂 Mám tiež doma takú špeciálnu lampu, ktorá sa používa na fototerapiu, ale ani raz som ju nepoužil ešte :/

mimiqa
21. sep 2019

@eliska13
@petro1985 skúste fakt operu 😘

slavkasobanska
22. sep 2019

Ahojte , ja počúvam tiež relaxačnú hudbu a už sa viem aj uvoľniť , odychnut , je to super .

mimiqa
22. sep 2019

@slavkasobanska 💪super ja som po ďalšom tréningu 😜😘😅 necítim nohy 🤪a chcem kavickuuuu