Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b držím palce nech ti zaberu rychlo.
No ahojte kávičkarky, ja som mala včera 4 hodiny vychádzku bez malého a padlo vhod, aspoň trošku som si od neho oddýchla ... dnes sa idem objednať na tetko, tak sa teším ako malé decko
@patricia_b Tetovanie čoho obočie či ideš si dať vytetovať niečo iné?
@eliska13 rukáv
@patricia_b wauuu pekne, ale to musí byt drahé , neviem na mladých sa mi to páči , ale čo ja teraz čo si dám vytetovat ??
Baby poraďte dobreho psychológa v ke
@slavkasobanska veď nie si stará, to len treba nájsť to pravé orechové, ja som toto dlho hľadala
Osprchovaný muž sa utiera uterákom pred zrkadlom a pýta sa “ zrkadielko zrkadielko kto má najväčšieho chuja na svete ?” JA !Ozve sa manželka 🤘
Zienky, v sobotu na spanie som si dala namiesto 150mg len 100mg Triticca, pokračujem doteraz. Dnes pociťujem výrazne úzkosti, že by to bolo s tým znížením?? Alebo si zase nahovaram?
@patricia_b no dakujem pekne za kompliment
@kajkag ak berieš nižšiu dávku tam môžeš to mat z toho ,ber ako si mala
Dievčatá, držte mi palce ... chcem vybrať tému rozchod
@slavkasobanska len doktorka mi povedala, že si môžem dať aj nižšiu dávku...Tak teraz neviem
@kajkag aha to som nevedela , ale keď ti je lepšie keď máš vyššiu dávku tsk si dávaj vyššiu . Aj mne tak doktorka povie a podľa toho ako sa cítim tak si dám , ale vždy rovnako
@kajkag ja beriem tritico roky, znizovala som z 250 na 25 momentalne beriem 50mg. znizovala som velmi pomalicky. 50 mg som si rozdelila na tri casti a tyzdne znizovala. len tak som nepocitovala abstaky. znizenie naraz o 50mg je vela. vela som citala o triticu tazko sa ho zbavuje na zapade ho znizuju po kvapkach za mna je to dobry liek
@1andrea111 to som nevedela. Tak prečo mi potom doktorka povedala, že kľudne si môžem znížiť na 100mg😮😮
@kajkag myslim ze lekari to prilis neriesia. aj mne tak povedala ale neslo mi to. citala som zahranicne stranky a takto po kusockoch to slo v pohode. to je moja skusenost kazdy moze reagovat inak. preco znizujes?
@1andrea111 chcem pomaly znižovať lieky. Lepsie sa cítim, ale toto ma prekvapilo, že sa cítim cudne👎😲
Kávičkarky, ako ste na tom, ja už mám prvú za sebou ... dnes večer idem na hody, už sa teším ... a od včera som nezadaná, ale som taká bez emócií
@patricia_b ahooojjjjj akurát som dopila aj ja kávičku 👌ako nezadaná?? Ako on žiaden boj ??? Ja idem za chvíľku za Kapitánkou na kriminálku poriešiť to môjho škrtenie nech sa pozastaví stihanie voči jeho osobe bo môže dostať až 3-8rokov a zas to nechcem maly potrebuje otca ... zatiaľ sa môj drží zmenil úplne iný tu má prosíkal ako chce všetko zmeniť vrátiť chce sa starať ...len vo mne je to tak zlomené že keby odišiel asi by mi bolo lepšie ... len kvôli malému to robím .. takú po papuly si zaslúžia
@mimiqa ja som to riešila na psychoterapii a povedala mi, že by bolo fajn otvoriť túto tému a vyjadriť sa, on povedal, že dobre, tak sme sa rozišli a chcem to tak udržať, lebo ráno už začal, že láska hento láska tamto, ale ja už nevládzem s ním byť, potrebujem slobodu, svojprávnosť , možnosť sa vyjadriť a podobne
@mimiqa Ja idem akurát k našej lekárke po recept, lebo v lete mi dala a v lekárni nemali 3 balenia, tak mi spravili výpis a potom sme išli na dovolenku a ja koza som zabudla vybrať ten zvyšok.dufam, že si vypočujem prednasku.A som na ňu nasratá som si pozerala výpis elektronický z karty a ona si účtuje kontrolu výpis receptu veď fajn a za tym, že psychoterapia v trvaní 50 min za vyše 20 eur tak nech ide do čerta ako klamú poisťovne a zarábajú na nás.som u nej vždy max 10-15 min ako sa cítite, máte, netreba lieky na spanie....
A nemôžem nič udávať na poisťovňu ju nebudem ako dokážem, že psychoterapiu nemám.dnes si dôkladne precitam čo podpisujem v karte
@patricia_b to bola spoločná terapia?a rozmýšľaš ako ďalej?vieš mne, keď bolo zle som vinila muža za svoj stav ono niekedy by sa nemali veľké rozhodnutia robiť, keď človek sa necíti psychicky v pohode.Ale ty to máš asi poriesene, lebo pozitívne sa o ňom nevyjadrujem vlastne nikdy
@eliska13 sama som bola, ale ten vzťah už 3 roky určite nefunguje, ak nie viac ... ja potrebujem partnera a nie len spolubývajúceho, ktorý sa celé dní hrá, proste chýba mi opora z jeho strany ... on nenamietal, tak to vidí zrejme rovnako
@patricia_b ale veď dobre no on ako že zabojovať nič??? Jemineeee ... máš pravdu môj stále mi pusu dáva odrazu milý noooo tiež má sére že odrazu
Šéfka mi povedala či jej ukážem na fotke môjho malého 😅😂kto mohol tušiť že chce vidieť fotku môjho malého syna?😜 hľadám si prácu .. neviete o niečom???🤘
Tiii chlapi 🙈🤣
Ahojte kavickarky , káva vypita,polievka uvarena, cesto kysne s ja s ním , budú langoše ,dnes bude pekne slniečko svieti, paráda

@nanka1412 omg a ja tajné verím, že mi to do piatku (týždeň od nasadenia) prejde ... ja mám aripiprazol, to je antipsychotikum, ale má aj antidepresívne účinky ... no ráno je najhoršie sa rozhýbať a potom cez deň je blbo