Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Baby beriete niektorá citalec? Mne ho predpísala Dr ale zatiaľ som ho nezačala užívať. Kadečo som sa dočítala na nete tak mam z toho celkom strach.
Tak ja chodím spať po 23- 23:30h a spím do 9tej. A to niekedy by som ešte spala...
@slavkasobanska máš môj obdiv, pre mňa je vstávanie pred siedmou za trest
@sylvia30 neviem prečo tsk skoro vstávam , aj by som si pospala no nedá sa mi , ale po obede mam od 12,30 -13,30 siestu - relaxujem
@slavkasobanska asi ti to takto stačí, keď si aj po obede oddýchneš...
@kajkag Cez týždeň cca 23-06 a cez víkend 23-8-8:30, ale buď sa zobudím na psa, syn, že je hore dnes som mala budík, ale už som predtým len tak bdela a spala som 9 hodín tak už mi asi bolo dlho spat..Ale cez týždeň ma často poobede chytí strašny útlm okolo 15 hneď by som zaspala.Aj ja som robila veľa rokov rokov nočné denne som vymieňala za nočné mne sa tá denná zdal zabitý deň vstávala som 05:15 a prišla o 19 rovno pred TV a ísť spať.
@kajkag ja som koli psychike na ID a tam mam zakázané robiť nočné ...
@slavkasobanska samozrejme žiadne nocne👎
@lucka23 ja beriem 20mg a je super..net necitaj, tam to mas zarucene , ze sa docitas kraviny..po dvoch tyzdnoch to uz bude len lepsie.to je vlastne Citalopram v originale.
@lucka23 ahoj už si začala brať ten citalec ja som počula je je dobrý len mne raz predpisala escitalopram vraj je to original citalexu no mne bolo tak zle že som to po týždni vysadila a lekarka ma vôbec neupozornila že pri AD môžu nastať také stavi pred 2 mesiacmi my neurologička predpisala Elontril ale nejako to nezabera dala my to lebo vkuse mám zavrate proste stale sa hlava točí a že je to už isté psychického čo si nemyslim ale som že to vyskúšam urobim všetko aby som mohla fungovať no zatial žiadna zmena tak keď pôjdem k nej tak rozmýšľam že by som vyskúšala ten citalex neviem či nie je aj v kvapkách keď sťe tu viacere ktoré uživate bola by som rada váše skúsenosti už som zúfalá napchavam sa AD a čím dalej mám viac problemou tak neviem či su nespavne alebo neznášam také lieky
@29467 ahoj a čo ti je??
@29467 Ja užívam citalec 20 mg a pokiaľ viem, nie je v kvapkovej forme. No, nástup účinku AD je väčšinou vždy taký, že príde k prechodnému zhoršeniu, ale keď sa vytvorí určitá hladina lieku v tele, tie nepriaznivé účinky začnú odznievat. Ja som niekde čítala, že keď do 2 mesiacov nepríde aspoň trošku k zlepšeniu, treba vymeniť AD. A že málokedy je ten liek správny na 1x. Ja mám napríklad citalec od začiatku, ale mám už druhé zhoršenie. 1x v marci a 2 x teraz. Ale u mňa to vždy súvisí so zvýšenou záťažou v práci, neviem zvládnuť ten stres, čo prináša.
@slavkasobanska ahoj mám problém ako som pisala poruchy stability stale ma niečo začne bolieť i keď nález po neurologickej stranke mám tak neurologička povedala že to môže buc aj zo psychiky keď to trva už 2 roky tak už isté mám aj PP ja si myslim tak povedala že by sme skusili AD no ja som súhlasila ale beriem ich skoro 2 mesiace a ja žiadne zlepšenie necítim zavrate ešte čím ďalej vedšie a chcela som vysadiť bo my pisala aj lekarka ale som sa bala od rázu bo píše v letaku že sa nesmu poliť lieky na nižšiu dávku tak užívam ich stále pokial nepôjdem na kontrolu ale ja si myslim že po takom čase už mali zaučinkovať pokial je to naozaj zo psychickej stranky
@29467 ja mam podobný problém závrate, bolesti hlavy atd....už som to konzultovala z psychiatrickou , je to zo psychiky , a tak na to len psychológ , už budem chodiť častejšie na terapie , aj koli tomu , je to z napätia a stresu
@sylvia30 presne aj ja som sa to docitala až teraz tu ale teraz my dala neurologička a keď som.jej pisala že neskutočne sa my začali triasť ruky tak napisala že aby som vydržala že to treba tomu čas tak zatial držím ale keď asi tak pred rokom a pol keď už som bola zufala bo lekári nič nerobili a ja som vôbec nebola schopná isť vonku len tak že som sa musela držať niekoho tak som sa naštvala a išla som za psychiatrom že či je to psychického no samozrejme len som mu povedala jednu vetu že mám neskutočne zavrate a že lekári vedšina povedia že je to psychického tak som prišla tak predpisal lieky samozrejme neupozornil ma že to môžu nastať také stavi no za týždeň sa somnou take začalo robiť ako keby dom bola cela v ohny a ešte kadečo ine tak som to vysadila a už som potom viac nešla až teraz pred 2 mesiacmi my dala Elintrol že už som úplne rozhadzana ale to betiem a žiadna zmena tak to asi ani ten nasadol

@kajkag ja vždy rovnako vstávam , to je jedno kedy idem spat , ale tak okolo 21,30 22,30 a vstávam o 6 už nemôžem spat