icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

29467
23. okt 2019

@slavkasobanska ona dala Citalec a nevravela že nemám brať kvôli vyšetreniu i keď nechcela dať žiadne ja len že ten Elintrol vysadila hneď zo dňa na deň lebo tan sa neda znizovať dávka nesmie sa poliť tak mám obavu že snáď nebuďe my nejako zle a ten Ciitalec vraj si mám dať pauzu tak zo 3 dni a potom ho začať brať nemám skúsenosti keďže ten Elintrol boli moje prvé AD

lucka23
23. okt 2019

@29467 nie nezačala som ho brať. Skúšam to zvládnuť bez liekov. Mam pocit ze sa to po milimetrikoch zlepšuje. Aj keď večery sú ešte kadejaké. Uvidím. Ak by to nešlo dám si lieky. Držím palce aby neprišli žiadne hrozne stavy z vysadenia liekov.

lucka23
23. okt 2019

@katrinat presne. Cez deň ôk celkom ale večer keď už človek sadne k TV zrazu bum. Ale po troške sa to zlepšuje.

lucka23
23. okt 2019

@eliska13 magnézium beriem už 2tyzdne konkrétne magnosol. Nejakú zmenu po ňom nepozorujem ale vraj to treba brať dlhšie tak uvidím.
A máš úplnú pravdu. Fungovala som už len ako stroj. Robota, s nové hokejové tréningy a potom učenie s nim. Na nič iné nebol čas. A telo asi povedalo dosť.

eliska13
23. okt 2019

@29467 to ona pise, ze vysadis Citalec a dostanes skutocne antidepresivum nerozumiem ako to myslela.mozno AD sa mozu pred vysetrenim benzaky urcite nie moja sefke to absolvovala pred rokom, ale kazali vysadit vsetko po vysetreni aj tak dostala AD.

eliska13
23. okt 2019

@lucka23 no ved som to tipovala viem ako to je pri detoch🙂nepravidelna strava, spanok a nahanacka.Vecer vypnes a pride to.cez den nemas tak cas na to mysliet a vecer si uz unavena.magnezium a vapnik nikdy nemoze byt na skodu
Aj z anemie mozu byt take neprijemnosti

29467
23. okt 2019

@lucka23 ďakujem snáď buďe ok a dala aj mne Citalec preto som sa pitala či si začala brať nechcela dať nič ake som jej povedala že nech da dačo keď náhodou nebuďe dobré ale u mna buďe tiež problém ho začať brať bo ja mám paniku keď mám niečo brať tak tiež skúsim bez len najviac sa bojím z toho vysadenia už dom ho mohla hneď po mesiaci keď my povedala ale som mala strach a teraz po dvoch mesiacoch či nebuďe horšie bolo by som vďačná keď by sa tu niekto našiel a napisal že či aj psychiatri zvuknu vysadiť hneď keď menia za ine

29467
23. okt 2019

@lucka23 inak ja to mám práve naopak ja večer v pohode

lucka23
23. okt 2019

@29467 s tým vysadení ti nepomôžem lebo s tým nemám skúsenosť. Ale tak snáď to bude v poriadku a Dr vie co robí.

Mňa práve strašne boli hlava. Nie stále ale v takých vlnách akoby. A len ľavá slucha. Nechápem čo to je. Mňa hlava nikdy nebolieva. Takže zase nejaký nový priznak.

29467
23. okt 2019

@eliska13 tak ja zatial neberiem benzaky no snáď any nebudem musieť 😣keď zajtra už Elintrol nedám a ten Citalec by som zatiaľ nezačala brať ale nechapem prečo neurologička my nepovedala že pred vysetrenim nemam užívať a to ešte ani neviem kedy pôjdem bo sa musim objednať

29467
23. okt 2019

@lucka23 držím palce nech ho nebudeš musieť viac užívať a nech to ostatné už tak navždy

29467
23. okt 2019

@lucka23 to naozaj na nerva keď stále niečo začne boliet a tak sa to točí dokola a z toho potom človek nie v pohoďe ja som sa dnes ak bola na kontrolu tak sme kecali3 hod.išla som o pol tretej už nemala pacientou tak sme si spravili taku pohodičku pri kávičke a povedala že keď je vraj tetania tak vtedy su také stavi že stále niečo boli tak že aby dom išla nech sa to vyšetri či náhodou nebuďe ten problém

eliska13
23. okt 2019

@29467 ale mozno AD mozes pred vysetrenim ved uvidis urcite sa Ta budu pytat.Neboj sa dopredu z nicoho🙂

eliska13
23. okt 2019

@29467 aj, ked by si mala tetaniu na to Ti daju zase len magnezium vapnik slabe AD alebo nieco na skludnenie a radu, ze mas mat klud.ty si pisala aj, ze si v prechode ci sa mylim?

29467
23. okt 2019

@eliska13 ano aj lekárka vravela že ak by sa potvrdila tak na to ine nevedia dať len AD a ano som v menopauza a práve aj preto som že nech da niečo bo mne neskutočne ničí aj ta

29467
23. okt 2019

@eliska13 tak ja určite nebudem do vtedy brať pokial nepôjdem na vyšetrenie bo by ma piclo ak by povedal že neurobí vyšetrenie kvôli tomu a buďem dosť cestovať do iného mestá

76california
24. okt 2019

ahojte dievcata, je tu niektora na marodke? resp. pobera invalidny dochodok na tuto diagnozu?

slavkasobanska
24. okt 2019

@76california ahoj ja som na ID na psychiku 60%

slavkasobanska
24. okt 2019

Ahojte kavickarky , no bola som nákupe väčšom , syn je chorý tak vitamíny , inak tl je hrozné keď je chlap chorý , haha aké ho ľúbim tak urobím všetko pre neho . Ešte idem susede vyvencit psíka lebo išla do Poľska ,no a tak u nás je krásne , teplúčko úžasne

eliska13
24. okt 2019

@slavkasobanska Joj to katastrofa Ta postihla😄chorý chlap koniec sveta.Ja som len v tričku a tenkom svetriku je to krása.kedy máte tú svadbu už je termin?

slavkasobanska
24. okt 2019

@eliska13 mame termín že magický 20.06.2020

lucka23
24. okt 2019

Baby toto je hrúza. Celý deň sa cítim fajn. Aj v práci, potom som šla so synom na trening a prišla až teraz. Ešte v aute mi bolo v pohode. Dokonca som po dlhej dome cítila hlad. Prídem domov a zrazu bum. Z ničoho nič zle, na odpadnutie, tlak na hrudi, hrca v krku, preháňa ma, tlak 142/95. ☹️ Ja už fakt neviem co je spúšťačom tohto. Deje sa to aj vám tak ze z ničoho nič to príde bez toho aby vás niečo rozrušilo?

slavkasobanska
24. okt 2019

@lucka23 ahoj u mna áno , a stále keď prídem domov

lucka23
24. okt 2019

@slavkasobanska hrozne toto. A najhoršie že aj po 3 mesiacoch co to trvá ma to stále vie vylakat. Darmo si vravím kľud je to len psychika, tie myšlienky ako idem mat infarkt, odpadnem a pod. mi idú svojvolne hlavou. ☹️

sylvia30
24. okt 2019

@lucka23 teraz to mám aj ja ako sa mi pohoršilo, cez deň v robote nemám čas sa zaoberať sebou a keď prídem domov, namiesto toho, aby som relaxovala, bum..a začnú naskakovať myšlienky ☹

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
sylvia30
24. okt 2019

@nikolka1986 je to pravda, v robote je ťažko, ale bez nej ešte ťažšie...človek aspoň na pár hodín príde na iné myšlienky...

lublu
25. okt 2019

@katrinat Podobne ja som na tom najhorsie ked si chcem oddzchnut vecer alebo aj vikendy su naprd

eliska13
25. okt 2019

@lucka23 mozno si uz podvedome myslela na to, ze je vecer a ci Ti nebude zase zle, alebo si uz bola iba unavena po celom dni.a das si potom liek na ukludnenie co tie neberies?