Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte kocky, tak cvičíte dobre ste .... keď ja tiež cvičím doma síce, ale je to normálne že som strašne unavená potom? Ja aj keď jeden deň robím ako cely deň , potom som 2 dni hotová , nevladzem ...mam ísť do toho aj napriek únave??ci to prejde ...ale inak som oki , už u nás prší tak to začína jeseň už ...pa pa
@slavkasobanska naco sa silit proti unave?ved uz nemas male deti oddychuj a zas nacerpas silu.
@mimiqa dobre ste!ja zacnem potom som chora, potom menzes a tak stale zacinam odznova, ale budem chodit druhy den som ako na endorfinoch
@slavkasobanska tak únava je bežná vec dávaj pauzy a pomaličky cvičiť 😘
Žena:”miláčik ty si anestéziológ 😅”
Chlap:”prečo?😱
Žena:”nič necítim “🤣😂😅
@mimiqa no veď tak robím, chcem byt aktívnejšia
Ahojte ženičky máte aj vy dnes točkaky hlavi ja nemôžem sa poriadne pohnúť strašné
@29467 Ahoj, ja áno, poriadne tocaky, aj celkovo ZLE. Žeby počasie?🤔
@sandra2308 tak asi to naozaj z toho počasia i keď ja mám stále točaky ale dones je to extrém ja sa asi tych zavratou nezbavim už to trvá 2 roky😣
@sandra2308 ahojte aj ja mam tocaky , zmena počasia
@slavkasobanska ako pozerám tak ma taky problém viac pred 2 rokmi som také problemi vôbec nepociťovala keď bola zmena počasia a teraz to už buďe pravidelné 😣😣
@29467 neviem , uvidím vraj aj psychikou sa ti môže točiť hlava ,aj preto idem chodiť na terapie , lebo má často boli hlava aj sa mi točí
@29467 So mnou je to toho roku tiež zlé, všetko sa na mňa lepí, reagujem na každú hlúposť....pred rokom ma nič len tak nerozhadzalo 🙈
@sandra2308 ty mas tiez po 40 tke😜srandujem sa mi zda, ze nam hormony uz robia sarapatu.Ako sa zmenil cas pride mi ten vecer nekonecne dlhy
@eliska13 😀 ešte mám dva roky do štyridsiatky, no ale občas sa cítim ako 50rocna žena 🙄.
Mi hovorte holky, mne dnes ide hlavu roztrhnúť a neskutočne som unavená. Idem asi spať, ráno 4.50 budíček. Aj žalúdok má dnes neposlúcha nejako dnes som na suchej strave. Bude zmena času, cítim to. To nič zajtra bude lepšie. Dobrú noc holky 😴😴😴😴
To ti je komplikované. Ani ten osobný bankrot nie je jednoduchý. Prišla by som o veci o ktoré neviem či chcem prísť lebo zase potrebujem ich na niečo iné. Nejde to tak rýchlo. Stále čosi. Splatim jedno ešte nedoplatim a už ďalšie. Potom ti odíde práčka, treba zaplatiť šeky školu kadečo však stále niečo. Takže tak konca kraja nikde.
@saslavka73 aaaa chlap pomáha ????
Ahojte dievčatá to poznám... ja mám síce panickú poruchu, ale všetko so všetkým súvisí tak sa v tom motám tiež 🙂 Tieto dni mi je tiež horšie mám tesne predmenzesom a tá zmena počasia 🙂 Lieky zaberajú, ale je pravda že ešte stále mám tie strachy zo strachu či ako sa to volá takže v tom sa mocem. Stav už je zlepšený ale stále to nie je ono.
Bambulky dnes som si bola po lieky u obvodnej. Bola som v lekárni a uzivam Escitil a teraz mi dali Escitalopram Teva? Dúfam, že to je to isté. Tiež je to 10mg. Čítala som letak, obsahuje to isté ako Escitil.
@kajkag je to to iste tak ako aj elicea či lexapro ta istá ucinna latka len nazou iný
Ahojte chcem sa poradiť s vami. Beriem Dulseviu (duloxetin, cymbalta). Doktorka mi ju dala na úzkosť. Zvýšila som dávku z 30mg na 60mg. Cítim sa akokeby som mala depresiu. Chodím ako bez života. Nič sa mi nechce a som unavená smutná. Desi ma to. Od zvýšenia ubehlo 2 týždne. Je to prirodzené že sa tak cítim? Alebo je niečo zle? Prosím a vopred ďakujem za každú odpoveď.
@ludmilusik cymbalta nie je na paniku a uzkost,pisala som ti súkromnu spravu
chcela som sa vás opýtať či je tu niekto kto berie citalec na PP, ja ho beriem ráno 20 a večer trittico 1/3.
Ahojte kocky , ja neberiem nič z toho co sa pýtate .,,, aký ste mali deň, okrem toho že sa nám točí hlava , ?? Ja taký normálny , tak ahojte a dobre spinkajte

@katrinat kamarát aj par ľudí to bralo ale nic moc že vraj je to najslabšie AD na paniku na paniku sa dávajú lepšie čosi ako citalec
@katrinat Mne bohužiaľ vôbec nezabral.....ale poznám dievčatá, ktoré si ho chvália. Tebe ako sadli tieto AD?
Ahojte bambulky ako sa mi máte??? Otázočka dcérka trpela úzkosťami už sme si mysleli že lepšie no je v takom stave že nechce chodiť ani z domu von po ceste do školy jej dojde zle vraciaaa nohy trpnuuu už to mala neraz až 13 ideme k psychiatrické tá jeseň je fakt svina máte niektorá až fakt takto že len strach nikam ??? Aj lekárke snou musím ísť ku kožnej tu kúsok zvykla chodiť sama

@patricia_b úplne super ja tri krát no mám dosť piatok som skoro vypľula dušu no tak to má byt 🤣😂