icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

patricia_b
31. okt 2019

@eliska13 už sa nudím, chýba mi krpatý, mi tu nemá kto rozhadzovať hračky po byte

kajkag
1. nov 2019

Baby včera som bola na koncerte Enriqueho Iglesias v BA. Mega koncert, vyblaznila som sa...Ani neviem, ze mam uzkost. Teraz cestujem domov vlakom. Len ma mrzí, že už 4 deň ma boli hlava. Pijem veľa tekutín...

29467
1. nov 2019

Ahojte babulky tie čo uživaťe Citalec aku dávku beriete alebo z akou ste začali a zvyšovali ste potom ak ano tak ked sťe napriklad užívali 10 a ste zvišli na 20 tak ste sa necítili potom horšie predpisala my neurologička namiedto Elintrolu ktori kazala vysadiť tak bola by som rada keby sťe sa podelili o skúsenosti

29467
1. nov 2019

@katrinat ahoj a ako dlho beries Citalec a pomaha ty mne teraz predpisala neurologička kazala my prve 6 dni 10 rano a potom 20

sylvia30
1. nov 2019

@29467 ja som začínala citalec 10 mg a po týždni 20 mg. Keď som zvýšila, vtedy mi bolo mega zle, asi po 2 týždňoch sa to začalo zlepšovať.

katrinat
1. nov 2019

@29467 Ahoj áno aj ja som tak začínala, záleží na tom na čo ho berieš.... Mne tých 20 nestačilo a pred 2 týždňami som k tomu dostala trittico 2/3 na to si ešte vcelku zvykám. Predtým som citalec samotný 20 brala 4,5 mesiaca.

katrinat
1. nov 2019

@sylvia30 A akú máš prosím Ťa diagnózu keď ti 20 stačí? Ďakujem.

katrinat
1. nov 2019

@sylvia30 A prečo si vysadila tú Erintrolu?

katrinat
1. nov 2019

@kajkag Super to sú veľké pokroky 🙂

29467
1. nov 2019

@sylvia30 a ako ty bolo zle no tak to sa budem aj bať zvišiť id pondelka do práce a potom si bolo taka bo ja teraz nie som nejaka aktívna zatial nič sa my nechce

29467
1. nov 2019

@katrinat tak ja nemám určenú diagnózu dala my neurologička mám neskutočne zavrate a s toho som úplne psychycki už v tahu keď neviem poriadne fungovať i keď diagnoza čo sa tyka chrbtice nie je dobra tak tie zavrate spôsobuje ona ale tym že to trva už velmi dlho tak nie som v pohoďe

lucka23
1. nov 2019

@29467 nie ešte som ho nezačala užívať. Cítila som sa celkom fajn. Síce bolesť na hrudi stále pretrváva aj kašeľ ale zvládala som to. Dnes zase nejaká kríza. Z ničoho nič mi prišlo strašne zle. Taky hnusný pocit na hrudi. Do toho bolesť a pokračuje to až do hlavy. ☹️ Rýchlo som si supla magnezko a medovkovy čaj zapla relaxačnú hudbu ale zatiaľ nič nepomohlo. Posledne som takýto atak mala pred 2 týždňami. Keď mi je takto hneď by som ten citalec začala brať ale potom mi je 2 týždne relativne okí a poviem si ze to dám aj bez neho.

lucka23
1. nov 2019

@29467 ale kázala mi začať štvrtku tabletky a každých 5 dní pridať štvrtku až po jednu tabletku ráno.

29467
1. nov 2019

@katrinat neviem či to si sa mňa pitala na Elontril že prečo som ho prestala užívať ak ano tak som ho brala 2 mesiace a mala som strašne bolesti klbou a triasli sa my ruky

29467
1. nov 2019

@lucka23 tak snáď sa ty podarí držím palce pitala som sa bo mne vymenila ten Elontril za Citalec ja take nemám ja keby som.nemala zavrate a slabosť noch tak ja by to nebrala ale ja neviem fungovať udrzsť sa na nohach musim sa stale niekoho drzať a s toho som potom psychicki nie v pohoďe tak som pivedala že už my to jedno keď to zabetie ako tvrdia že to môže buc psychickeho tak to iďem vyskúšať

29467
1. nov 2019

@lucka23 tak.mne kazala 6 dni polku a potom celu 20 ale ja som začala tak že prve 3 dni štvrtku teraz 6 deň som si dala polku takže 10 a na tu celu 20 nemám barz odvahu ale musim verit že buďe dobré a ešte že príde efekt že buďem aktivna bo zatial sa my nič nechce robiť

katrinat
1. nov 2019

@29467 aj so mnou to zamávalo keď som zvýšila na 20 ale neboj to potom prejde 🙂

katrinat
Autor odpoveď zmazal
29467
1. nov 2019

@katrinat tak isté prejďe len v pondelok do práce tak sa bojim či to zvládnem a ako ty bolo horšie netreba si potom dať napriklad neurol nezvládne sa to lepšie

katrinat
1. nov 2019

vieš to mám aj ja beriem citalec 5 mesiacov 🙂
@lucka23

katrinat
1. nov 2019

@29467 vieš no úprimne čím viac som na to myslela tým to bolo horšie najhoršie je sa v tom cykliť... ale to robím aj ja. Mne stále ostali úzkosti... ☹ tak čakám či odoznejú po pridaní tých ďalších AD,

sylvia30
1. nov 2019

@katrinat ja mám diagnostkovanu depresiu spojenú s nespavosťou, ja beriem ešte na spanie kventiax a pred 3 týždňami mi pridala na spanie prothiaden, lebo som zase veľmi zle spala.

sylvia30
1. nov 2019

@lucka23 myslím, že takto po troške to bude lepšie telo zvládať

29467
1. nov 2019

@katrinat však to je na tom to najhoršie že keď mám zobrať o polku viac tak som v takej panike že si to sama privolam a som.v nepohode celi deň a ak je vsetko v poriadku tak ďalší deň už bez probemou ja sa bojim týchto liekou ako ohna

mimiqa
1. nov 2019

Ako sa zbaviť depresie
Zjedz kyslú kapustu zappi ju mliekom😂😅budeš mat iné starosti ako je depresia 😘😅🤣😂

katrinat
1. nov 2019

@29467 daj si to tak ako Ti to povedal lekár... ten pozná tvoj stav. 🙂

eliska13
1. nov 2019

@29467 ako Ti moze pomoct nieco coho sa bojis?

29467
2. nov 2019

@eliska13 ty si sa nebala keď si začinala brať tak to ťa potom obďivujem

sylvia30
2. nov 2019

@29467 ja som to zobrala z opačného konca: tieto lieky mi majú pomôcť, preto ich budem užívať

29467
2. nov 2019

@sylvia30 tak aj ja to tak beriem len som strachopuť tak preto mám také obavi bo ráz predtým my skusili dať a ja po týždňu som myslela že umriem len manžel ma zaniesol ku obvoďačke a ta momentalne vysadila ak ma vydela v akom som stave a od vtedy mám normálne panicky strach čo som predtim nemalá keď mám brať hociake lieky