Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 presné ako pošeš človek si prečíta veĺa vecí teraz a potom je to ešte horšie už som aj ja povedala že nebudem radšej citať nič ale stále leziem.na net a mám aj ja doma ukludnovak no nedala som si a dnes som si dala už celú a beriem ich 10 deň prvé 3 dni štvrtku 6 dni polku a dnes celu tak už by to pomali mohlo začať účinkovať už že by som sa naštartovala bo zatial sa my nechce vobec nič a snáď aj to prejďe bo som spavala ako batola a ak som ich začala brať tak sa ráno skvor zobudzam a už sa len prevalujem
Ahojte kamošky , ako sa máte?? Ja som prišla z prechádzky , nikde nikoho , každého boli hlava ... tak len toľko
@slavkasobanska ja sa mám výborne, užívam si prázdny byt, upratovala som v skrini, zajtra mi príde krpatý, tak budem upratovať po ňom, dnes ma čaká ešte posilka
@patricia_b uz sa citis dobre vsak?ake je ticho doma, ze?Ako si spokojna s trenerkou a potrebujes ju?ved ty si sa venovala cviceniu.To je choroba asi kazdej mamy, ked je sama doma upratovat skrine😜.
@slavkasobanska my sme boli vcera na hriboch skoro cely den a dnes doma sme sa motkali a teraz ideme na cintoriny.Uz je taka zimaaa.Syn prisiel s otlakom narastla mu noha o 2 cisla musim boty zase kupovat.A hovorim mu rano su Ti urcite dobre jasneee su
@slavkasobanska my si užívame voľno, včera sme boli na hroboch, dnes už doma, poobede sme zazimovali záhradu. Teraz robím podplamenik pre mojich hladosov, včera večer som robila oskvarkove pagáče, už zostali len dva 😜, ešte sa mi krúti práčka 😫
@patricia_b sikúka
@sylvia30 ano suchohriby, masliaky, bedle aj par dubakov a strasne vela kosti zo zvierat to sme mali ako Halloweensku vyzdobu.My sme minuly tyzden orezali vsetko strasne je ta zahrada prazdna bez listov vsetko nizke.Som kupila stromceky broskyne a marhule este to musim posadit dotwraz sme nemali nic len kricky egres, ribezle.keby sme take dobroty jedli ako vy, tak sa gulame🙂
@sylvia30 ja chcem zajtra nejaky jablkovy kolac upiect malokedy peciem nemam k tomu moc vztah.Idem citat som si teraz knizku kupila, ze sprievodca pre vysoko citlivych ludi predavacka bola urcite rada 20:40 sme po knihkupectve chodili.Prazdny obchodny dom len Billa a knihkupectvo, fitko boli otvorene tolko ludi este cvicilo.Tak som sa tesila na volno a ani neviem ako preslo stale nieco...
@eliska13 tak super, že ste našli, sušili ste či smazili? Veď ja sa aj patrične gulam, ja by som kysnuté a sladké nemala vôbec, ale muž a deti sú ako špáradlá, rozumieš tomu?
Čo sa týka záhrady, ešte mi zostalo trochu roboty, len už som nemala kde dávať bio odpad...teraz nám vynesú kontajner a ešte to dokončím. Mne ešte záhrada hrá rôznymi farbami, ešte všetko lístie neopadlo, ale čoskoro bude úplne prázdna a smutná- tak nemám rada to obdobie, budem trpieť až do jari
@eliska13 už je dobre konečne po dlhšej dobe, aj psychologička bola spokojná na poslednej terapii ... malinký sa mi dnes vracia a neskutočne sa už na neho teším ... no mne trénerka hlavne zmenila jedálniček a tréningový plán, aby som nemala stále rovnaký a celkom som s ňou spokojná, lebo do tých zmien sa veľmi nevyznám, ale cvičím sama ... ani nevrav ešte jedna skriňa ma čaká, asi sa do nej dnes pustím
@patricia_b ahoj teší má že sa máš dobre , ja mam trochu ťažšie rana , kým sa preberiem , už mi je lepšie keď som si znížila tabletky na spanie, ale spím dlho ,no chce to čas , a aj to počasie je pre mna horšie , ale 3 roky do zadu som bola stále v tomto obdobi v nemocnici , tak som rada že som doma , a nemám ani navýšenie liekov, aj ja začínam 14 teho cvicenia u psychológa , teraz som mala terapie , aj sa teším aj trochu obávam , no dala som sa na to tak idem ,pa
@slavkasobanska urcite to bolo aj tymi liekmi, ze si bola otapena bez nalady.Podla mna je na tvojich prispevkoch vidiet, ze sa mas ovela lepsie🙂
@sylvia30 my len susime ja zjem vyprazane bedle, ale chlapi nie a snazim sa zdravsie varit.Ja netravim vela casu v zahrade skoro vobec ja sadim stylom bud to vyjde, alebo nie.Ale my zase uzitkovej nemame vela.Mna vsetci strasili, ze stromceky treba strihat, striekat a dlho budem cakat na urodu, ale suseda mala o 2 roky marhule broskyne, tak uvidim....mne sa paci, ze je take teplo co chvila Vianoce to uz rychlo zbehne cas, a potom uz len kusok a je jar🙂snad nenasype v januari snehu.ja som postava, ze hned ako si doprajem ci menej chodim von naberiem.Tak, ale vyslovene chuda som nikdy nebola😊
@patricia_b to bude krasne, ked sa zvitate vsetko Ti bude chciet povedat..a co muz ako ste na tom?
@eliska13 ja zase v záhrade trávim vela casu, ale skôr v tej okrasnej, mám vela okrasných záhonov, len tento rok som si urobila štyri, k tomu muškáty, v lete mi vela casu zaberie polievanie, ale ja sa z toho teším, mám to ako relax, keďže mi už s deťmi málo niekam chodíme, oni už len s kamarátmi, v úžitkovej posadím na jar, max 1 x okopem, neriešim ani burinu, na čo, úrodu mám aj tak, svokra so svokrom majú zo mňa dosť, keďže oni majú záhradu ako zo škatulky
super je toto teplo, ja by som pristala, keby to vydržalo až do jari takto, teraz prichádza pre mňa najhoršie obdobie, pre rokom koncom novembra sa mi začali problémy, tak sa mi to všetko pripomína 😢
@slavkasobanska to je super, že si stabilizovaná a zvládaš to tak dobre, zaslúžiš si to...so mnou jeseň zamávala, dúfam, že už bude len lepšie...
Ahojte aj vam babenky jesen neprospieva. U mna zacali bolesti krcnej uplne stuhnuta aj ked chodim dvakrat tyzdenne cvicit, stare zname tlaky v hlave, unavene oci, busenie srdca a taka roztrasenost. Niekedy par dni dobre a potom znova. Ja neviem ci je psychika, alebo aj nieco ine. Citite sa tak vy niektore ?
ahojte dievčatá, vedeli by ste mi poradiť, známy nastúpil do práce (odpracované 2 týždne - 8 dní) a dostal z toho depresiu. 50% je stres z práce, ktorá mu nesadla a 50% stres z ľudí, keďže má rád maličké kolektívy. Nespí, neje, pocity úzkosti, bez energie, radšej by neviem čo ako šiel do práce, cíti sa zle. Však to celé poznáme. No úplne iný človek je teraz z neho. Moja otázka je pokračovať v práci a skúšať to alebo ísť na PN a hľadať inú. Samozrejme keby sa to prekonalo tak perspektíva práce je dobrá.
@1andrea111 ísť na pn máš robiť čo tá baví a hlavne s kým áno nemáme možnosti no treba skúšať
@patricia_b ajojjjj tak cooo krpec už je doma???!
@sylvia30 ahoj no nie je to vždy úplne super , a som prekvapená že tak ako mi znížili v apríli lieky v nemocnici , nemám nič navýšene , dufam že to tak ostane dakujem ti
@1andrea111 Určite odísť veď v práci trávi 80%casu.

@29467 Nie, lebo vtedy som ešte nečítala fóra ľudia si o tom toľko nepísali a nebolo mi z nich vôbec zle.Zato, keď som ich brala potom neskôr už som sa bála sledovala, ale zase som vedela, že mám doma ukludnovak, keby mi bolo zle dám si ho.Chapem čo myslíš, ale niekedy sa to ináč nedá.