icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
3. nov 2019

@1andrea111 ak to chce riešiť, tak radšej hneď, veď vieš ako som dopadla ja, už rok sa chystám odísť, ale ten strach z nového je silnejší, takže radšej nech ide z kratšej cesty...

sylvia30
3. nov 2019

@1andrea111 ozaj, nekomunikovala si teraz niekedy so Šóšom? už 2x som mu písala, že chcem termín a neozýva sa...

slavkasobanska
3. nov 2019

Ahojte kocky , no ja dnes že cely deň nič nerobím , to počasie má ničí

eliska13
3. nov 2019

@patricia_b niekedy je dobre byt par dni bez seba🙂myslis, ze to bol realny zaujem o teba ci skor len kontroloval?ludia si vela x nevedia povedat chybal si mi aj my s muzom sme taki skor si povieme nejaku ironicku poznamku ako si vyznat lasku.Zabudla som ved aj moj syn este vtedy nerozpraval.

sylvia30
3. nov 2019

@slavkasobanska u nás bolo cez deň ☀️, len riadne fucalo, boli sme si poobede vyhriať kosti v Podhájskej, teraz sme sa vrátili
Od zajtra má pršať aj u nás 😪

patricia_b
3. nov 2019

@eliska13 ale aj povedal, že im chýbam, takže podľa mňa reálne mal záujem o mňa, veď aj keď prišli tak malý ma vystískal, vypusinkoval a chlap sa pýtam či spolu už chodíme alebo ešte stále nie

slavkasobanska
3. nov 2019

@sylvia30 u nás ciernava cely deň, pršalo, fúka, no tak ešte nebolo škaredo

lucka23
3. nov 2019

Ahojte baby. Chcela by som sa opýtať na vás názor lebo ta moja hlava odmieta spolupracovať. Myslíte že by príznaky ako bolesť na hrudi, zovieranie hrude, trpnutie ľavej ruky a preháňanie prešlo po užití frontinu aj v tom prípade ak by to nebola psychika ale napr. niečo so srdcom? Posledné 3 dní sa mi zase pohoršilo. Možno koli tomu ze som trocha v strese ako dopadnú výsledky z holtera.

sylvia30
3. nov 2019

@lucka23 ja si myslím, že neprešlo..na bolesť na hrudi je prvá pomoc anopyrín 100mg, na preháňanie hylac, endiex, reasec..ja myslím, že 100% je to zo psychiky, keď sa ti po frontine ulavilo

sylvia30
3. nov 2019

@slavkasobanska no, do vianoc nás čakajú väčšinou len takéto dni...ja to tak nemusím, to pochmúrne počasie..niekde som čítala, že aj v takomto počasí treba nájsť nieco pozitívne, napr, že prší, rastliny budú mať vlahu,...a pod., že potom to človek lepšie zvláda, to sychravé počasie..tak sa chystám tento rok trénovať pozitívne myslenie v novembri 😎

mimiqa
4. nov 2019

Ahojte bambulky dobre ranko a pekný príjemný deň hlavne začať so skvelou náladou do nového týždňa 😘😘😘i keď včera by som chlapa dokopala 🤷‍♀️🤦‍♀️👌ale??? No ne ne nenechám sa vyprovokovať jeho Karma zožerie 🤣😂😅

slavkasobanska
4. nov 2019

@sylvia30 ahoj no to máš pravdu , no u nás aj dnes prší , nejako to zvládneme , aj ja idem trénovať strachy a napätie ..

eliska13
4. nov 2019

@mimiqa tento tyzden ma 2 dni prsat a este aj cez vikend.Baby vy uz riesite Vianocne darceky?som si povedala, ze to nenecham na poslednu chvilu tento rok ako kazdy🙂Dcera je v skole ci sa citi zle?
@slavkasobanska
@lucka23 je to psychika a s tym suvisi aj arytmia.Ak Ti je po ukludnovaku dobre nehladaj za tym kardio problemy bud rada.Holter Ti ukaze kedt si vystresovana.Moja kamaratka ho mala cely den dobre aj v praci akonahle prisla domov uz jej skakalo ako dive ma pred rozvodom.

lucka23
4. nov 2019

@eliska13 dnes mi volali za výsledky z holtera a vraj je všetko ok. Mam si len prísť po správu a netreba ďalšie vyšetrenia. Na jednej strane som pocítila strašnú úľavu a radosť ale v zapäti som už na nete hľadala ci vie holter odhaliť všetky choroby srdca 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ co už keď je hlava chorá, trpí celé telo ci ako sa to vraví 😂 ale ja dúfam ze od dnešného dňa si naordinujem pozitívne myslenie a bude lepšie ☺️

sylvia30
4. nov 2019

dievčatá, ako u vás prebieha kontrola u psychiatričky?
ja som dnes bola a mám také nervy....strávila som u nej 5 minút (pritom som tam nebola 4 mesiace), z toho mi polovicu času vykladala o tom, že jej nefunguje informačný systém, že všetci pacienti prišli na kontrolu naraz, na to, že neviem večer zaspať, mi povedala, že telo si už asi zvyklo na lieky a určite mám bipolárnu poruchu, predpísala mi recept, podotýkam, že tie isté lieky, žiadna zmena a dovi dopo...😨
absolútne ju nezaujímalo, že ja som nikdy nemala manickú ani depresívnu fázu, ja som k nej prišla s tým, že večer mám strašné úzkosti a z toho neviem zaspať, aj teraz ako sa mi pohoršilo, celý večer cítim nervozitu z toho, ako zase budem spať, lahnem si do postele pulz mám 200, srdce mi bije v krku, našťastie to nie je každý večer, ale je ich dosť...
čo by ste robili na mojom mieste? zmenili by ste doktorku?

eliska13
4. nov 2019

@sylvia30 to co dava diagnozy ako sa vyspi?moja kontrola je 5 minut ako sa mam a recept a stale mi chce davat benzaky do zasoby aj, ked jej hovorim, ze nechcem mam doma jedny, keby nieco.Odkedy som sa hrabala v elektronickej pobocke a vycitala, ze si uctuje od poistovne 50 eur za psychoterapie si myslim o nej svoje a kolkym to tak urcite robi.
U psychiatra nemas ani narok nahliadnut do karty ani na poziadanie.Moj nazor je, ze oni predpisu aj nemozne len nech sme ticho a mame sa fajn🙂ked nezaberu jedny tak druhe k tomu 3...moja sefka berie na tetaniu a uzkosti 10 mg uz vyse roka teraz mala kontrolu a povedala, ze obcas jej busi srdce a je nervozna a hned jej chcela zvysit raz tolko davku plus dalsie lieky.Pripada mi to, ze uz by chceli ludi bez emocii len na liekoch utlmenych.Sama povedala, ze nic nenavysi, ze jasne, ked ma stres taz za cas pocas uzavierky, ze je nervozna.
Ak by si mala bipolarnu to by si vedela aj vsetci okolo teba🙂ak necakas od nej pomoc zmen ju nic nestratis aj tak je dovera narusena a mozno druhy povie uplne zmenit lieky ved aj Slavke zmenili znizili a dobre je.

slavkasobanska
4. nov 2019

@eliska13 ahojte , som prekvapená , ja mam veľmi dobrú lekárku , všetko chce vedieť , zapisuje, a podľa toho mam aj lieky , no od poslednej hispitslizacie mam vždy znížené lieky , na kontrolu chodím 1 x do mesiaca pravidelne , a ak mam problém mam hneď zavolať a aj tak sa dohodneme ...a som tam najmenej 15-20 minút s niekedy aj viac .. tak asi zmeň lekárku držím palce

sylvia30
4. nov 2019

@eliska13 presne, mne to tiež tak príde, že len nech nemám žiadne problémy, napísať recept a dovi dopo..ja k nej nemám od začiatku dôveru...pozerám teraz psychiatrov na priamu platbu, radšej za to zaplatím, len nech ma niekto počúva....nemáš nejaký tip?

sylvia30
4. nov 2019

@slavkasobanska takto si to aj ja predstavujem ale u tejto je to nemožné.....20 minút som tam nebola ani prvý krát ☹

sylvia30
4. nov 2019

@patricia_b ty chodíš na priamu platbu, či zmluvnej v Ba?

mimiqa
4. nov 2019

@eliska13 zas je doma ja už nechápem 🤷‍♀️

slavkasobanska
4. nov 2019

@sylvia30 no dôvera je veľmi potrebná , aj ju nemáš tak je zle , ja mojej úplne dôverujem a viem že už vie ako znášam zmeny liekov , a podobne ... to je dôležité u inej som ešte nebola . Keď mi bolo najhoršie a moja mala dovolenku , verím ešte primárke v L.M,. Kde chodím ležať a tiež bez problémov aj cez telefón má nasmeruje , ale k inému by som nešla

slavkasobanska
4. nov 2019

@sylvia30 jaj to nie je dobre , ja prvý krát asi aj pol hodinu .. ale každý kto ide na prvé vyšetrenie je dlho , podľa toho nás aj objednáva , u nech sa chodi len na presný čas

sylvia30
4. nov 2019

@slavkasobanska u nás sestrička napíše len deň, kedy treba prísť a potom doktorka zúri, že všetci prišli ráno😲

patricia_b
4. nov 2019

@sylvia30 ja chodím do súkromnej kliniky, takže si to platím, ale dr. je strašne zlatá a ochotná, kontrola trvá tak pol hodinu a pýta sa niekedy aj viac ako je potrebné, plus ešte sme v kontakte, keby bolo niečo, tak sa jej môžem ozvať a ešte v ten týždeň mi dá termín

sylvia30
4. nov 2019

@patricia_b napíšeš mi prosím ťa meno doktorky, lieky si platíš celé?

eliska13
4. nov 2019

@sylvia30 u nas prvovystrenie je hodina, ale je pravda, ze su tam ludia, ktori aj na kontrole su dlho ja neviem o com sa mam s nou rozpravat nemam taky problem co chcem s nou riesit.Kecala som u psychologicky.Nepoznam nikoho ineho roky chodim k nej.

eliska13
4. nov 2019

@sylvia30 u nas lieky mi da na 3 mesiace a pridem kedy chcem zo zaciatku prve 3,4 mesiace kazdy mesiac kontrola.

eliska13
4. nov 2019

@mimiqa chodi k tej kde my?

mimiqa
4. nov 2019

@eliska13 nie na Kramáre ach aj terapie má plus