icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

saslavka73
23. nov 2019

Ja mám pocit, že som nemožná.

slavkasobanska
23. nov 2019

@saslavka73 nie si , veď toľko zvladas

sylvia30
23. nov 2019

@saslavka73 podľa mňa si robila dosť, treba si aj oddýchnuť, keď sa nebudeš šetriť sama, nikto druhý ťa šetriť nebude.... keď sa mužovi zdá, že málo robíš, môže nastúpiť on miesto teba....

sylvia30
23. nov 2019

@eliska13 ja tiež robím len to, čo musím a je mi to fuk....zvykla som mať vždy vyluxovane, navarené, napečené, záhradu tip-top, až mi z toho preplo, teraz robím len to najnutnejšie + varenie, pečenie, to je moje hobby a všetci sú spokojní.....cez týždeň bola u nás svokra, že či už upratujem k vianociam, a ja s kľudom anglicana, že nie, nechce sa mi 😎, skoro jej oči vypadli😲

eliska13
23. nov 2019

@kajkag teraz su strasne tie brusne virozy vela ludi okolo zalahlo.Asi si mala nizky tlak neprijemne ja mam casto hviezdicky pred ocami, ked vstanem.

mimiqa
23. nov 2019

@saslavka73 neblázni nie si 😘

eliska13
23. nov 2019

@sylvia30 tak ja neviem, ked som tu citala par dni nazad prispevok, ze niektote baby upratuju raz za tyzden, tak robim vela toho doma🙂)ale nemame tip top snad nikdy.U nas je doma pes, ja denne alebo obden varim, medzitym nejaka pomazanka, v obchode skoro denne, kvoli psovi denne zametam, detto stoly, riady ani nehovorim, stale je co robit pomedzi to periem, susim, skladam...a ja robim z domu, takze u nas je stale niekto syn si prinesie spoluziaka podla mna upratane mozu mat ti, co su cely den v robote pridu neskoro daju suchu veceru a caj a hotovo.Upratujem k Vianociam ako vzdy max poupratujem komody, skrinky pretriedim, okna umyjem.

eliska13
23. nov 2019

@saslavka73 nie si nemozna, len mas na seba velke naroky.Kolko zien sedi cez vikend s kamoskami po kavach a nechtoch a deti u starych rodicov.

sylvia30
23. nov 2019

@eliska13 presne, kde nie je nikto cez deň doma, môže byť vyluxovane, ja cez týždeň hlavne varím, nákupy denne, 2-3x pustím práčku, sobota je non-stop práčka, vysávač, prachovka, odtrhnúť kúpelky, wc, k tomu varenie, pečenie, cez sezónu ešte záhrada, v nedeľu doobeda varenie, znovu práčka a poobede sa snažím nerobiť nič.....ja mám piatok taký, že prídem z roboty a z veľkého nákupu a nerobím už nič, naozaj, toto je jediný deň, kedy odignorujem riad, špinavé prádlo, bordel akéhokoľvek druhu a nehanbím sa za to.

eliska13
23. nov 2019

@sylvia30 ja som začala objednávať Tesco domov a chodím len ovocie a pečivo kupovat, alebo, že si zmyslim niečo na desiatu a vybehnem.Teraz rušia obchod pri nás, tak už som rozmýšľala, že chlieb pečivo namrszim a budem vyťahovať priebežne.Ja sa snažím v piatok navariť niečo na šťave nech mám na 2 dni a cez víkend nech je voľnejšie.Ale neviem tiež mám pocit, že okrem toho, že vybehneme do lesa so psom či nejaký mini výlet a ináč sme stále v svungu.Ako rozmyslam neviem z coho upustit.Teraz ako je skoro tma viac cez týždeň polihujem večer pri TV, ale to pre mňa nie je oddych.Tebe deti s niečím pomôžu?

sylvia30
23. nov 2019

@eliska13 presne, cez týždeň po večeroch na gauči, aspoň, že mám 2x do týždňa box. Cez týždeň veľmi deti nepomáhajú, vyberú mycku, dcéra vyloží nákup, čo donesiem, ale v sobotu musia, vysávajú, utieraju prach, upracú si svoju izbu.
Už aby bola jar, svietilo slniečko ☀️

kajkag
23. nov 2019

@timea179 z čoho to je?😣

mimiqa
23. nov 2019

@sylvia30
@eliska13 ach baby kde sme my ja už končím robiť slúžku

kajkag
23. nov 2019

@eliska13 áno určite nízky tlak☹️

timea179
23. nov 2019

@kajkag netuším, nebola som s tým u lekára,ale je to hrozný pocit že?

timea179
23. nov 2019

@kajkag máš nízky tlak?

kajkag
23. nov 2019

@timea179 fuj to bolo hrozne....dnes som mala 113/60

slavkasobanska
24. nov 2019

Dobre ranko kavickarky , no dnes mame krásne počasie , no tak som sa trochu tešila že niekam pôjdem z mladými no majú vlastný program , tak som sama ako vždy , je to hrozné , buďte radi že máte ešte doma deti , manželov , neprajem nikomu takú samotu , je mi smutno od rana , nejdem ani variť , no musím si zvykať , pa a Užijte si to z rodinkou

mimiqa
24. nov 2019

@slavkasobanska ahojjjj moja ja už prechádzku cvicenie za sebou 🤣😂😅ideme kuk na trhy tak dám varené vínko aspoň 😂😂

slavkasobanska
24. nov 2019

@mimiqa aj ja mam cvičenie za sebou , ale som nejaká depresívna nič sa mi nechce

mimiqa
24. nov 2019

@slavkasobanska ale čo to 🤷‍♀️

slavkasobanska
24. nov 2019

@mimiqa neviem , robím všetko čo mi kázal psychológ , ale neviem sa tešiť z ničoho , som vyčerpaná,chce sa mi plakať zo seba že som taká

sylvia30
24. nov 2019

@slavkasobanska nebuď smutná, to chce čas, kým si telo zvykne...
Nerozmýšľala si nad tým, že by si chodila napr. do detského domova, domova dôchodcov alebo útulku pre psov, aby si sa necítila tak sama? Tam sú tiež osamelí ľudia, deti, psy, cítila by si sa užitočná a bolo by ti veselšie. Len také nezáväzné návštevy.

mimiqa
24. nov 2019

@slavkasobanska aaa keby si išla na nejaký kurz??? Spoznass ľudí

slavkasobanska
24. nov 2019

Keď mne sa nechce nikam ísť , to prejde ,

eliska13
24. nov 2019

@slavkasobanska to by chcelo aspoň jednu kamarátku s ktorou by si raz za čas vyšla aspoň na koláčik.

slavkasobanska
24. nov 2019

@eliska13 no nevadí to má prejde a pôjdem ďalej

ivett311
24. nov 2019

Baby beriem ad už od januára ale druhý týždeň mi je tak všelijak som strašne unavená mám 5 mesačnú dcérku ktorá je veľmi náročná.. mám pocit že mi preplo 😄 Som unavená podráždená netrpezliva som pred ms..Môžu podľa vás ad zmeniť osobnosť vyvolať napr schizofréniu halucinácie?

kajkag
24. nov 2019

@slavkasobanska samota je zla, možno, že to je tým, že je také počasie, skoro tma a prichádza predvianocne obdobie...Držkaj sa cmuk❤️

slavkasobanska
24. nov 2019

@kajkag dakujem Vám všetkým krásne , idem dákej