icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
24. nov 2019

@ivett311 nie, to je len únava a zodpovednosť za dieťa.A pred menzesom o to viac horšie.AD určite nespôsobia schizofréniu.

ivett311
24. nov 2019

@eliska13 dakujem za odpoved, verím že más pravdu.

eliska13
24. nov 2019

@ivett311 a ako sa citis?si niekedy aj bez malej aspoň hodinku, dve sama pre seba občas?povedz lekárke pri kontrole možno jeseňou, záťažou potrebuješ liek navýšiť.ak vieš spat, jesť nemáš nejaké pochmúrne myšlienky a skôr si len vnútorné nervózna, tak ventilovať sa.Aj, keď by si mala ísť len polhodinu rychlochodzou okolo paneláku.Cely deň byť k dispozícii dieťaťu je zaberak treba niekde paru vypustiť, lebo potom je človek unavený a ako rozbuska.

ivett311
25. nov 2019

@eliska13 raz za týždeň mám 1,5hod pre seba okrem toho nič 😒 spím veľmi dobre našťastie, som asi len vyčerpaná a k tomu jeseň kolísavé počasie. Ty ako? Ako zvládaš toto obdobie? Más výkyvy?

slavkasobanska
25. nov 2019

Ahojte kocky , no ja neviem či to je psychika ale ja mam stále pocit že odpadnem , som taká slabá v nohách , nemavala som to

slavkasobanska
25. nov 2019

A aj tak som išla vonku , kašlem na chorobu , som hrdá na seba že som tak ďaleko išla , jaj

eliska13
25. nov 2019

@slavkasobanska super!
@ivett311 celkom v pohode, ale ja som samonasieraci typ mme aj psychologicka povedala, ze ja mam taku povahu a lieky u mna extra nehraju rolu.Uz ma mala plne zuby🙂)
Bud rada, ze spis dobre pri takom miminu.

slavkasobanska
25. nov 2019

@eliska13 sle sk tak uvažujem či to nemôže byt niečo iné ako psychika , nemala som nikdy take stavy že závrate , slabosť ,, neviem

sandra2308
25. nov 2019

@slavkasobanska určite to bude psychika, tiež som to mávala

slavkasobanska
25. nov 2019

@sandra2308 ahoj s ako ti to prešlo??

sandra2308
25. nov 2019

@slavkasobanska áno, bolo to obdobie, ktoré prešlo, bolo dobre a potom zase pri zhoršení sa mi to objavilo. Mám pocit, že už som mala všetko 🙈

saslavka73
25. nov 2019

@eliska13 Samonasieraci? Ja som zase ak nemáš problém tak si ho urob. 😁

enula78
26. nov 2019

@slavkasobanska mám úzkostná poruchu a mávala som aj takéto stavy ako ty. Tiež som myslela že to je psychika až jedného dňa pre mňa prišla sanitka. Ťažká anémia z nedostatku železa. Museli mi dávať transfúzie a železo. Po mesiaci to bolo lepšie. Úzkosť mám naďalej ale prešla únava a mnoho iného.

eliska13
26. nov 2019

@saslavka73 mne sa tieto 2 striedajú😜

mimiqa
26. nov 2019

Ahojtteeee bambuleee ja tak chcem spattt 🤪

slavkasobanska
26. nov 2019

@enula78 ahoj ja som bola na kompletnom odbere krvi a mam všetko oki , tak v tom to nebude , ale dik

nanka1412
26. nov 2019

@slavkasobanska aj ja to mam presne ako ty
A tiež som bola na krv a všetko ok mam

enula78
26. nov 2019

@slavkasobanska Tak potom si zdravá a je to iba psychika. Ja som teraz 13. deň na cipralexe a stále mi je blbo. Mám pocit že sa zbláznim.

slavkasobanska
26. nov 2019

@enula78 no veď to , neviem či mam volať doktorke , či to prejde ale som unavená , možno aj z režimu čo mam vo štvrtok mam zase terapiu u psychológa tak sa opýtam

kajkag
26. nov 2019

Zajtra idem na krv, lebo sa liečim na reumatoidnu artritidu. Každé 3 mesiace chodím na odbery a potom kontrola. V piatok idem na kontrolu a uvidím hodnotu železa, väčšinou ho mám vždy menej 😠

slavkasobanska
26. nov 2019

@kajkag držím palce

ivett311
26. nov 2019

Baby aj vy pociťujete zhoršenie?

slavkasobanska
26. nov 2019

@ivett311 ja dnes vyčerpaná

mimiqa
26. nov 2019

Ja nemám chuť 😥na nič 😓

mimiqa
27. nov 2019

Inak bambule tá mamička čo odišla čo mala tu poporodnuuu depresiu aj ju niekoľko krát hľadali ako skončilo???

slavkasobanska
27. nov 2019

@mimiqa ja vôbec neviem

slavkasobanska
27. nov 2019

Ja som volala doktorke čo deň to horšie mi je, o 13 mam zavolať a uvidím čo mi povie , JOJ čo mam robiť

mimiqa
27. nov 2019

@slavkasobanska vydrž zima toto obdobie stupňuje depresiu musíme byt silne 😘

patricia_b
27. nov 2019

@mimiqa ani ja nemám chuť na nič

mimiqa
27. nov 2019

@patricia_b strašne obdobie mamtyzdennn asi čo som bola fit nechápem