icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
4. dec 2019

@domininini píšeš o mne veselej bláznivej žene ktorá každého rozosmiala teraz ?? Dnes má opustil partner ako vždy ale vieš čo ??? Nie nie nedam sa nie už nedovolím ani tej svojej mysli sa zničiť budem bojovať ..... ono máš možno len zle obdobie

patricia_b
5. dec 2019

Ahojte kávopičky, ako sa máte?

slavkasobanska
5. dec 2019

@patricia_b ahoj no super , nejde nám voda ani nič nevypisáli tak som ráno bola kúpiť , a neviem tie tlaky v hlave čo s tým vždy to iste tá hlava moja s ty ako??

patricia_b
5. dec 2019

@slavkasobanska ja nič moc, ale zatiaľ to doma zvládam, aj keď som dosť vyčerpaná

slavkasobanska
5. dec 2019

@patricia_b tak odychuj veľa , je nás viac čo sa zle cítime

eliska13
5. dec 2019

@mimiqa ide robit Mikulasa pre deti?prepac uz je smiesny s tymi odchodmi nedospely chlap co stale uteka.Kam mas utiect ty?maly doma, dcera sa tiez neciti dobre uz by mal byt konecne opora.A nie prikladat stale do ohna.ty si silna baba blazniva.Rob si svoje a vies, ze on zase pride ako vzdy....
@slavkasobanska vcera som hodinu cestovala a kadernik mi povie, ze termin mam dnes no pomylila som si dni🙂)

eliska13
5. dec 2019

@domininini to moze byt zimou malo slnka zle obdobie.Skus sa aspon tesit na male veci ja, ked mi je blbo zijem vikendom, ze budu Vianoce, ze upeciem kolac uplne drobnosti.A za mna vela von vzduch vidiet ludi....mozno to je len taky spleen docasny unava....zdoverit sa mame, kamoske vymysliet si nieco nove ist sama na prechadzku....psycholog je dobry napad.coho sa tykaju tie zle myslienky?

domininini
5. dec 2019

@eliska13 ďakujem máš pravdu. Musím sa tomu vzoprieť len ta únava sa na mňa nakopila.. No začalo to tým ze som sa zľakla že mám zrejme rakovinu hrubého creva.. A už to išlo, čítala som na nete tak som sa zdeptala az som sa pripravovala na najhoršie..myslela som si ze sa nedozijem už ani rána.. A toto deptanie trvalo skoro 2 mesiace až som sa z toho skoro zrútila.. Len držal ma nad vodou priateľ a syn, lebo mi dookola omielal že či chcem aby boli na vianoce sami a ja zavretá na psychiatrii.. Tak pomaly sa snažím z toho dostať, myšlienky a stavy aké som mala pred týždňom už chvalabohu odzneli, strach síce zostal ale dokážem aspoň fungovať.. I keď som strašne unavená a skoro nič ma nebaví.. Ale snažím sa vždy si hovorím každé ráno bude lepšie.. A niečo to možno aj malo do seba, začnem sa viac starat k svoje telo aj o moju rodinu. Niesom zlý človek, len sa to všetko na mňa nakopilo zrejme, lebo nemáme to ľahké v rodine co sa týka vzťahov a mňa to trápilo.. Raz to muselo vybuchnúť... Takže začínam od znova.. Teraz príde partner, budeme spolu mesiac vkuse spolu verím ze moje šťastie a šťastné myšlienky sa vrátia..... Aj keď teraz sa smejem, len necítim to co predtým..

mimiqa
5. dec 2019

@eliska13 ja chcem pekne sviatky mne tu nechýba

patricia_b
5. dec 2019

@mimiqa ja to tvrdím stále, že muži všetko komplikujú

mimiqa
5. dec 2019

@patricia_b úplne mi ide na nervy ako už stym že stále odide

eliska13
5. dec 2019

@patricia_b zeny by mal mat tolko penazi, ze uzivia deti same robit pol uvazku a chlapu nech pridu len na vikend nech nas vyvencia🙂minule sme to zhodnotili s kamoskou.Tiez jej doma nervy zere, ze je unaveny, nechce sa mu nic

eliska13
5. dec 2019

@domininini no vidi tes sa, ze pride a budete spolu.Zlakla si sa choroby taka uzkost...na kazdeho sa to raz za cas zosype ved nie sme stroje.

domininini
5. dec 2019

@eliska13 ďakujem.

saslavka73
6. dec 2019

@domininini Mne to teda nepríde ako podržanie. Že či chces skončiť na psychiatrii a oni budú sami na sviatky.? 😲Mne to príde ako vydieranie, ako myslenie len na seba čo tam potom ako sa cítiš ty. Ja len, že ja to vidím takto. Ak ti to pomohlo prosím ale ak sa ty cítiš zle len preto že zakaždým myslíš na iných a na seba nie, tak sa treba nad tým zamyslieť.

eliska13
6. dec 2019

@saslavka73 mne to povedala psychologička, keď som k nej chodila pred tými 4 r, že ak neprestanem s mojimi vylevmi, tak dá návrh na hospitalizáciu k psychiatrické a kto sa postará o syna, keď muž je na sluzobke.Ze ľutovať sa a rumazgat môžem aj tam oni asi vedia kedy treba taký slovný preplesk.Mozno ju chcel muž povzbudiť, že chorá na rakovinu nie je a má prestať hľadať choroby a vzchopiť sa.To sú tie neuroticke prejavy jasné, že nie skutočná depresia, lebo hľadanie si chorôb a lutovanie sa k tomu patri.Vies ako som sa cítila urazená, že ja sa cítim zle a ona namiesto podpory ma ešte viac zhodila?
Aj sme si to neskôr vydiskutovali a povedala mi zaujímavé veci.Pre ženu mamu je najhoršie, keď navrhnú nemocnicu a odlúčenie od dietata

eliska13
6. dec 2019

@saslavka73 ale, keby som to nezažila tiež to tak beriem ako vydieranie a zlahcenie problému, ktorý ma

ivett311
6. dec 2019

Baby podľa vás môžem keď beriem aj ad?

yollanda
6. dec 2019

Ahojte! Prosím vás, užívali ste dlhšiu dobu neurol? Ja tri mesiace. Popri užívaní antidepresív. Pomaly som to vysadila a pár dni na to sa mi depresia akoby vrátila. Je možné že to zakývalo tym vysadenim? Nechcem byt závislá na tom. Myslite že sa dostanem do pohody ako som bola už mesiac aj bez neurolu? Bojím sa že to bez neho nezvládnem

ariana171288
6. dec 2019

Ahojteeee všetci rada by som sa k vám pridala trpím uzkostami strachom negatívnymi myšlienkami a veľa veľa iného.... Ja som bola odmalička úzkostlivo bojazliva ale všetkoooo to prepuklo pred 11 rokmi kedy mi náhle zomrel starý otec a ja som bola v piatom mesiaci tehotenstva odvtedy to so mnou ideeee k horšiemu a horšiemu..... Brala som aj AD prvý krát pred šiestimi rokmi Paretin brala som rok doktorka vysadila a ja som sa trápila zase asi rok išla som zase k doktorke na sídla znovu paretin ale po dvoch týždňoch užívania som zistila ze som tehu tak doktorka povedala vysadiť tak som bola bez liekov tehotenstvo bolo celkom v pohode.... A znovu som do toho v plnej paráda prepadla keď mala dcérka osem mesiacov to bol október vždy ma to v týchto mesiacoch chytá tak zase som nastúpila na liečbu paretin brala som rok teraz na konci augusta doktor vysadil a ja som dva týždne po vysadení bola úplne v super stave až som nechápala ako som pozitívna šťastná ale potom prišiel zlom a ja som upadla znovu trpela som ako blazen a pred troma týždňami som sa rozhodla znovu navštíviť psychiatra nasadil seroxat to hotová katastrofa celé noci úzkosti celé dni hrôza volala som mu po troch dňoch užívania že ako mi je povedal ze mam okamžite prísť že mi to musí zmeniť keď to nejde k lepšiemu a tak mi to zmenil na Coaxil beriem tri krát denne už týždeň a je to so mnou ako n hupacke chvíľku super top potom prídu myšlienky úzkosť a takto to ide stále dokola trosku som sa rozpísala ale potrebujem z niekym po kecať kto to pozná.... Dakujem

katrinat
6. dec 2019

@yollanda Ahoj ja užívam AD 6 mesiacov, zo začiatku som brala aj frontin, ale potom už iba v čase keď som to vážne potrebovala... teraz to je tak 1-2 za mesiac ak je potreba. Ale je to úplne normálne, že kým si zvykneš na AD tak sa berú ukludňováky , na ktoré si však telo bohužial zvykne tak to potom trošku "bolí" pri vysadzovaní....

katrinat
6. dec 2019

@ariana171288 Ahoj no poznáme to tu asi všetky, ja beriem AD 6 mesiacov a ešte stále nie som úplne okej...Je to beh na dlhé trate a niekedy aj celoživotný boj. Tak moc držím palce.

ariana171288
6. dec 2019

@katrinat ďakujem nooo ja si tiež myslím ze sa toho už nezbavím len ja si pripadám ako pekný psychopat lebo tie moje strachy hrôza najprv som bola pekný hypochonder sledovania sa potom to prešlo na sledovanie čiar na rukách a čítaní o tom ďalšie psycho a to sa mi zakotvilo tak v hlavne ze sledujem aj druhých aké majú na rukách ciari aj na zápästí a keď vidím niekoho kto ma viac a iné hneď príde úzkosť panika strach koniec toto ale viem ze všetko sa to odvíja zo strachom zo smrti noo katastrofa aj keď milión krát som si povedala ze to nic neznamená nerieš to proste nie psycho furt dokola a potom príde ďalší záchvat že keď budem takto myslieť si to pri volám no proste začarovaný kruh

eliska13
6. dec 2019

@ariana171288 aj chodis na terapie?ja beriem Seroxat a podla mna super liek.preco Ti ho tak skoro vysadil?davaj si este nieco na ukludnenie na zaciatok.aj u mna to prepuklo po nahlej smrti v blizkej rodine

mimiqa
6. dec 2019

Tak aký bol Mikuláš????😘😘😘

patricia_b
6. dec 2019

@mimiqa malý ho skoro celý zožral, nedá sa povedať, že zjedol, lebo to bol len taký fukot 😂 ... ja som dostala seknutie v krížoch, takže pekne lieky proti bolesti miesto sladkosti si dávam

mimiqa
6. dec 2019

@patricia_b jemine 🤦‍♀️Uzdrav sa . Malému boztek 😘

patricia_b
6. dec 2019

@mimiqa do pondelka sa musím dať do kopy, lebo si idem po výplach žalúdka na psychoterapiu

ariana171288
6. dec 2019

@eliska13 neviem prečo mi ho hneď dal prec

mimiqa
6. dec 2019

@patricia_b ja v pondelok na hospitalizáciu ale s dcérkou ach stále dačo chlap zas druhý deň neni doma ako čo ti poviem ... ale dám to a budem silná ja si sviatky nenechám zničiť 😘