Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mimiqa a na ako dlho ide? Či neviete? ... ten tvoj chlap jak pubertiak ... sviatky prežijeme všetky v pohode, som sa teraz rozhodla
@patricia_b asi týždeň ide hej hej je to decko ten chlap a mám kľud aspoň
@mimiqa aspoň že nie na dlho, ja som už po týždni chcela ísť domov ... no veď si od chlapa aspoň oddýchneš
Ahojte kocky no dnes ďalšia terapia za mnou , začínam sa cítiť lepšie , teraz mam pridané 2 x denne autogenny tréning aby som nemusela brat lieky na spanie , tak teraz toto riešime , postupne a schudla som od 14 teho mam ten režim tak 1,7 kg dole a som taká šťastná
@slavkasobanska superrr holkaaaa
@eliska13 omylom som odpísala ale označila som tam neviem akým spôsobom seba tak odpoveď je ale seba som si oznacila🤦♀️
@mimiqa dakujem
@slavkasobanska to ja zas depky nervy stres smútok no zároveň sa snažím byt silná
@slavkasobanska to je super a tie kg parada!
@ariana171288 bola som taka od detstva, ale v dospelosti po par zlych veciach to prepuklo.Snazim sa nebyt negativistka skor opatrna, alebo ako to nazvat.Nemam rada zmeny a su veci zbytocnosti nad ktorymi zvyknem zbytocne rozmyslat a pitvat ich.ale terapie ma dost naucili, ale na to pride clovek az casom.niekto tu bral Coaxil si pamatam, ale vela bab tu teraz nechodi.
@mimiqa mikulas fajn postupne vyjedam lepsie je doma nic nemat🙂
@slavkasobanska super, len tak ďalej ❤️
@eliska13 noo tak to aj ja robím riešim zbytočnosti pitvam sa v nich.... No u mňa je to taak že na terapii povedia ako sa zamastnat ako nechať myšlienky plynúť nevšíma si ich a taaak len keby to bolo aj v praxi také ľahké.... Len ja sa musím hlavne zbaviť toho zlozvyku pozerať ľuďom na ruky ciari a taak robím to už roky a celkom som s toho už na nervy akože hovorím nepozeraj nepozeraj ale vždy mi tam padnú oči ochh ťažké to je veru.... Ta hlava si robí čo chce.... 🤦♀️🤦♀️
@ariana171288 a tak kazdy mame nieco🙂)ano hlavou nam prebehnu tisicky myslienok a my sa upneme na jednu a ta nas nici.A prave, ked si budes hovorit nepozeraj just budes sa tym zaoberat.
@sylvia30 uz upratujes a pecies?😜ja mam zatial len jednu knizku darcek inak nic.Ja mam okna vyzdobene, ale neumyte a vobec ma to netrapi.Ked svieti slnko si hovorim, ze ich umyjem, ze su strasne, ale vobec sa mi do toho nechce.Asi ich len Clinom postriekam a svedskou utierkou pretrem.
@ariana171288 chápem ta, ja som mala už 3 recidivy. Tie hrozne muky sú nám tu v skupine všetkým dobre známe. Neboj, stabilizujes sa, ale trochu to trvá. Bohužiaľ nie je to ako pri antibiotikách. Hlavne treba vydržať. Je to hrozne.
Ja som na staronových antidepresívach už vyše dvoch mesiacov a dnes to teda so mnou strašne zamávalo.
@eliska13 ale čo si, umyla som až 4 okná pred týždňom, ešte ma čaká 7😂, robím to po troške, vôbec sa mi v tomto počasí nechce, darčeky zatiaľ nemám, vlastne máme 1 pre dcéru, chcela skateboard, ten sme kúpili a mám objednané z bonprixu pre všetkých pyžamá, ponožky a spodné prádlo - to je taká klasika, ostatné by som chcela budúci týždeň a potom sa budem obchodom vyhýbať na sto km, všade bude tlačenica,rozmýšlam, že zajtra poobede upečiem medovníky
Dnes, keď som videla ten hrozný požiar v Prešove ma napadlo, že kašlať na upratovanie, hlavne, že máme strechu nad hlavou a zatiaľ sme v pohode a zdraví...
@eliska13 fúú a co teda robiť ako sa toho zbaviť toho navyku neviete poradit😯
@yollanda ach aspoň trochu útecha že človek v tom není sám je to veru hrozneee ja som myslela ze sa zbláznim bola to úzkosť za úzkosťou myšlienky za myšlienkou samozrejme len tie zlé a najhoršie keď vám terapeutka povie ze AD nebrať to je cesta späť treba na sebe pracovať tak som dva mesiace doslova trpela a počúvala terapeutka ale už som si povedala dosť a išla som k psychiatrovi po lieky😯
@ariana171288 terapeut ta môže liečiť len keď si stabilizovaná. Ja som chodila rok na terapie a houby mi to pomohlo
@sylvia30 otrasné čo sa stalo.tolko okien na šťastie nemame na dome😉aj u nás povedal, že možno skateboard, ale ani ten predchádzajúci pomaly nevyužíval, tak nie prišlo mi to len také chcel by som, ale bude v garáži hodený..len nech mi niečo povie...tak pyžamko a veselé ponožky muži byť bez toho nie sú Vianoce.
@ariana171288 ona to nemyslela zle len u teba tie úzkosti boli asi príliš silne.malo by sa to riešiť s čistou hlavou, lebo keď berieme AD tak máme nadhľad, není ten problém tak veľký.Neviem to je úlohou terapeutky prísť na to prečo ľuďom sleduješ čiary na ruke, prečo si sa na to tak upla sleduješ aj svoje?možno si niekde zapocula čiara života, smrť a pod ..a odvtedy sa toho bojíš.
@yollanda ďakujem tiež som si to myslela ze môže mi hovoriť co chce pokiaľ ja nebudem v kľude a trosku v pohode a tiež si myslím ze terapeut by nemal odrádza od liekov 🤔🤔ona stále žiadne lieky lebo potom terapia nemá účinok a takto do mňa hucala 😲
@eliska13 anoo presne si to vystihla s tými ciarami..... Noo ved ona mi vravela prestať sa pozerať na druhých ruky že zamerať s aim na oči a svoje ruky zamestnať áno aj svoje.... Takže musím na tom začať pracovať aj keď pravda je také ze je to tazke stále si hovorím je to len hlava je to len porucha obsedanto komulzivna porucha...
@ariana171288 kamarat nema ciaru srdca a ciaru hlavy ale ma to nejak spojene cize ma jednu dlhu ciaru cez celu dlan,, to som este pri nikom nevidela, nevies co to znamena?
@pandravachrusta to je opicia čiara ze vraj ju mávajú sebecký ludia🤔
@pandravachrusta ja mam dokonca na čiare života označenia ktoré znamenajú že trpím uzkostami depresiami a negativitou
@ariana171288 mňa celkom fascinujú takéto veci, keď niekto vie ...
@patricia_b ja by som bola zase radšej keby som s atym nezaoberala😪

@ariana171288 neviem prečo mi ich hneď vysadil myslela som ze dá niečo na upokojenie ale on hneď zmenil a neviem ci tu ma niekto skúsenosti z týmto AD coaxil 🤔Nooo tak mame rovnaký spúšťač... A bola si vždy taka ustrachana úzkostliva? Alebo sa to prejavilo až po tej udalosti? A tiež si taka ze všetko vidíš hneď čierne teda negatívne? Mne už to lezie na nervy ale totálne aj som absolvovala psychoterapie tri krát z Katarínu Zachar ona napísala aj knižku končím zo strachom alee taak neviem myslím ze som proste taka a jedine co lieky aspoň trošku utlmia ale taka ta negativita je stále lebo sme proste taka natura citliva