icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

basena001
8. dec 2019

@ariana171288 no,mne AD na myslienky vobec nezabrali,len ciastocne na uzkost a sklony k dep.stavom.

ariana171288
8. dec 2019

@basena001 supeer asi to bude aj u mňa a tak aj keď mňa chytá aj pri liekoch úzkosť 🤦‍♀️

lublu
9. dec 2019

Ahojte dievcata,
chcem sa poradit co si myslite.
Po 2x som brala 1rok eliceu ale na tretikrat mi uz 10mg nezabralo, tak mi nasadila arketis. Beriem 20mg 5 mesiacov. Stav sa o nieco zlepsit, som schopna chodit medzi ludi ale posledne dva tyzdne strasne zle spim. Zaspim v pohode, ale od polnoci sa stale prehadzujem. Spim ale vrtim sa v posteli ako na uhlikoch. Rano o piatej som uz hore, hlavu mam ako vygumovanu, sustredenie nanic. Tocenie hlavy v noci ked lezim. Prosim vas co mam robit? Su to NU alebo mam malu davku, alebo prestali lieky ucinkovat? Dakujem.

ariana171288
9. dec 2019

@lublu ahoj arketis som brala aj nejaké dva mesiace ale ako náhradu paretinu lebo ten sa ze raj už nevyrába ale ja som brala vtedy pol tabletky a potom mi to doktor vysadil..... Takže neviem bola som v pohode tie dva mesiace ale nakoľko o sa mi stavy vrátili zase zmenila som psychiatra a ten mi dal seroxat čistá hrôza tak zmenil na coaxil ten beriem tri krát denne ale není to úplne v poriadku stále mam myšlienky úzkosti takže keď pôjdem na kontrolu mu o tom poviem.... A co s týka spánku mam problémy aj ja tiež problém zaspať tlak bolesť nervozita do čela koľkokrát zaspím o pol druhej za dve hodiny ma mala zobudi ráno vstanem ale ja práveže necítim únavu a ráno vstávam nervózna zo stiahnutým zaludkom

eliska13
9. dec 2019

@ariana171288 ty musíš byť velmi unavená nie?a ešte celý deň pri 2 deťoch fungovať.Ja jednu noc spím menej a som strašná.U mňa je spánok alfa omega všetkého.
@lublu to by nemali byť NU nemáš ťažšie obdobie veľa stresu?porad sa s lekárom možno Ti dá ukludnovak či liek na spanie na chvilku

ariana171288
9. dec 2019

@eliska13 nie práveže nie som ja fungujem úplne v pohode..... Predtým som výbava la KO len spat a taaak ale ako som prešla terapiou tak zase opak len to ze vstávam z negat myšlienkami a stiahnutý žalúdkom 😪to ma štve najviac a v noci sa budím zo snov chytí ma úzkosť 😪

mimiqa
10. dec 2019

Ahojteeee 😘😘😘ako sa mi máte???

ariana171288
10. dec 2019

@mimiqa ahoj dnes ráno nemám stiahnutý žalúdok veľké plus ale OCD funguje kontrala a myšlienky su🤦‍♀️🙈😂a ty ako?

mimiqa
10. dec 2019

@ariana171288 ten žalúdok tá aj boli ako keby si tam mala kamene???? Skús ľahšie jedla jesť mne bývalo tak zle bolesti naraz troje antibiotiká som brala bola som na tej hadici dá sa to vydržať jasne že všetko je o psychike 🤪ja dnes dobre no dcérku mám hospitalizovanú na psychiatrii býva jej zle po ceste do školy 🤦‍♀️ Nejaká úzkosť sa jej vždy prejaví .. slnko vyšlo akurát wau toto sa teším

eliska13
10. dec 2019

@mimiqa je tam, kde minule?Krásne je vonku som bola synovi vybrať na pošte peniaze čo som mu kúpila žreby , lebo niektoré sú tak komplikované, že neviem či je výhra či nie a ten "zasran" vyhral 18 eur🙂)a dala som do toho asi 7.To by sa mi páčilo tak si chodiť pre peniaze.

mimiqa
10. dec 2019

@eliska13 strašne fukaaaa kua

eliska13
10. dec 2019

@mimiqa nech aj fúka len nech slnko svieti už za chvíľu jar🙂strašne rýchlo mi ubehla jeseň asi preto, že bolo tak dlho pekne už, keď je január sme za vodou.Rozmyslaj kedy prídeš....zajtra idem do Retra do Ruzinova do detského kútika nemáš chuť?

ariana171288
10. dec 2019

@mimiqa nie mne neboli stiahnutý ako pri nervozite tak by som to skôr nazvala.... Fúú a koľko m dcérka že už takto trpí.... Inak moja dcérka tiež zdedila po mne úzkosť strach brala štyri mesiace AD a v lete jej ich psychiater vysadil

mimiqa
10. dec 2019

@ariana171288 15rokov má až zvracia take stavy

mimiqa
10. dec 2019

@eliska13 o koľkej tam ideš?????

patricia_b
10. dec 2019

@mimiqa ahoooj, my sa máme ako tak dobre, včera som si zase raz poplakala na psychoterapii, zajtra mám kontrolu u psychiatričky tak som zvedavá čo vyriešime

mimiqa
10. dec 2019

@patricia_b terapie pomáhajú???

patricia_b
10. dec 2019

@mimiqa nie som si istá, teraz mám také blbé obdobie

ariana171288
10. dec 2019

@mimiqa ouu tak nech je co najrýchlejšie v poriadku aj brala nejaké AD? Nepomohli? A co u nej spôsobilo tieto stavy myslím tak dedičnosť alebo nejaká trauma? Boo moja to ma po mne,.... 😪Není som s toho nadšená ale tak nespravím nic

eliska13
10. dec 2019

@mimiqa o 10:30 chcem byť tam napíšem správu, ale môžem to posunut

slavkasobanska
10. dec 2019

@patricia_b ahoj ako sa má smejko ?? Ja dnes kontrola , všetko ako bolo , a raz dobre , potom horšie , no už to neriešim ale ide to na to že je jeseň som sama prekvapená

patricia_b
10. dec 2019

@slavkasobanska smejko sa má dobre, tak ako stále vysmiatý je ... ja idem po troch týždňoch, lebo sa necítim dobre, pôvodne som mala ísť až v januári, ale mám dobrú dr. ona niečo vymyslí

slavkasobanska
10. dec 2019

@patricia_b no veď áno , ja som sama prekvapená ako to zvládam , ale keď máš dobrú doktorku tak tá nastaví dobre neboj

kajkag
10. dec 2019

Aj vy ste stále ospale? Spím skoro 9hod a keď vstanem niečo porobim...furt mi je zima spať sa mi chce...Včera aj dnes také o ničom...zajtra do práce. Možno v praci bude lepsie🙂

slavkasobanska
10. dec 2019

@kajkag aj ja by som spala len , ale vraj to je normálne mi povedal psychológ že nemám nad tým rozmýšľať , tak keď sa mi chce spím , haha dajme telu čo si žiada ....

eliska13
10. dec 2019

@kajkag ja som spala predvčerom 6,5 hod a katastrofa snažím sa aspoň 8, ale potom nemám život večer, lebo to musím zaľahnúť o 22 a o 6 vstávam.Ja by som večer telku pozerala, časopisy čítala a nasilu idem spať, lebo viem, že potom som cez deň hrozna.Cez víkend spavam dlhsie, ale ako píše Slávka telo vie čo chce.zima mi je stále hrubý sveter a pod dekou a pritom teplo máme doma

eliska13
10. dec 2019

@kajkag v robote musíš, tam nemáš čas rozmýšľať, že si unavená.Ja akonáhle mám voľno ma to láka k ničnerobenie a často preflakam den

kajkag
10. dec 2019

@eliska13 presne pod dekou. A to máme v dome teplo. Nech prejdú Vianoce a potom kľudne môže prísť jar a slniecko👍😁

eliska13
10. dec 2019

@kajkag aby sme neboli prekvapene, keď príde sneh a bude sa to ťahať.Kazdy rok sneží až v januári všetko je posunuté ja vždy hovorím, keď nie je sneh na Vianoce a prázdniny nech už ani nesnezi.

kajkag
10. dec 2019

@eliska13 no v januári v tomto roku bolo až mooooc snehu...necháme sa prekvapiť..