icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivett311
11. dec 2019

@ariana171288 ako dlho berieš?

ariana171288
12. dec 2019

@ivett311 cca tak dva týždne beriem a brali ste aj nejaké ukludni aký myslím neurol lexarin a tak..... A ak smiem vedieť brali ste ho na strach úzkosť ci depresie🤔?

ivett311
12. dec 2019

@ariana171288 nemala som nič na ukľudnenie. Brala som na pp

slavkasobanska
12. dec 2019

@ivett311 mne nevymenili brala som k tomu aj alventu , teraz už iba alventu

slavkasobanska
12. dec 2019

@ivett311 a čo ti tam dali ??

ivett311
12. dec 2019

@slavkasobanska k ad? Nič našťastie som nepotrebovala

linda9999
13. dec 2019

Ahojte dievcata. Som skoro rok bez AD po niekolkych predchadzajucich liecbach na depresiu. Ten rok bol strasny ale myslela som si ze jedina moznost ako mat deti. Po roku snazenia a trapenia vidim ze to cesta nie je. Vcera mi psychiater predpisal Brintallix a Oxazepam ale ze sa mame prestat snazit o babo. Lieky dnes nasadim ale prestat sa snazit nedokazem.. Ma niektora z Vas skusenost s tymto liekom aspon na zaciatku tehotenstva? Dakujem..

patricia_b
13. dec 2019

@linda9999 mne nasadili oxazepam keď som dojčila, musela som prestať dojčiť kvôli tomu

ivett311
13. dec 2019

@linda9999 ahoj, ja som brala brintellix počas tehu

eliska13
13. dec 2019

@linda9999 veď Oxazepam budeš brať len zo začiatku ten vysadia časom a s AD môžeš otehotnieť aj ich brať.Neber to tak, že teraz je cesta na konci.Vela z nás tu brala počas tehotenstva AD

ariana171288
13. dec 2019

Ahojte dievčatá taka otázka keď trpíte uzkostami strachom nemavate problémy bolesťami obliciek a mykozami?

slavkasobanska
14. dec 2019

Ahojte kavickarky , no ja som na tom ako tak ale začala som mat vyšší tlak a som z toho nervózna akurát , beriem aj lieky no si myslím že je to psychikou sa vystrašim a potom to už ide , teraz mávam taký cca 145/104 , mam sa báť ?? Už začínam prepadať panike ,

eliska13
14. dec 2019

@slavkasobanska ty si prestala piť kávu?neboj sa veď vieš, že keď si budeš zase meriat a báť sa bude ešte vyšší.Oddychni si, pozri telku ozaj aká bola tento tyžden terapia?

eliska13
14. dec 2019

Čo všetky robíte pečiete?ja som konečne stromček vytiahla, varím obed a ideme so synom na doučovanie a potom chvíľu zostaneme v meste.Nalada na bode mrazu budem mať menzes taká som napätá ako struna.

slavkasobanska
14. dec 2019

@eliska13 ahoj ale pijem kávu veď to sa nedalo piť tie náhrady, na terapii dobre bolo už aj večer mam si púšťať autogenny tréning aby som sa naučila spat bez liekov, zatiaľ 1 x sa mi to podarilo ,len som taká unavená vždy dačo riešim , čo sa týka zdravia , teraz tlak , inokedy závrate no som fakt ns hlavu ....

slavkasobanska
14. dec 2019

@eliska13 js už mam rafaelo urobene a dnes chcem linecké, vanilkové rožky, medovníky a uvidím čo ešte

slavkasobanska
14. dec 2019
mimiqa
14. dec 2019

@eliska13 ja objednám krabicu koláčov 😂😅 bola som cvičiť a dnes som k o makala som tam silno 🤣🤣🤣

eliska13
14. dec 2019

@slavkasobanska tak to máš veľké plány😉ja tiež chcem robiť Rafaello a linecké pečie mama, ja urobim niečo z časopisu čo sa mi zapáči u nás to moc nejeme len tak ku káve, čaju.A milujem kokosové pusinky

ivett311
14. dec 2019

Ahojte. V nedeľu som zvýšila ad a od včera som taká ospalá že az, súvisí so zvýšením?

sylvia30
14. dec 2019

@slavkasobanska no teda, aká si šikovná 👍 ja mám medovníky a linecké, teraz idem robiť medvedie labky

sylvia30
14. dec 2019

@eliska13 šikulka, my ešte stromček nemáme, zajtra chcem poobede vyluxovat obývačku a potom príde na rad stromček
Ja som dnes po dlllhej dobe mala výkyv, blbé myšlienky a potom náznak úzkosti, zrejme preto, že sa menilo počasie, začalo u nás riadne pršať

slavkasobanska
14. dec 2019

@ivett311 myslím že áno , ešte je aj take počasie , ja mam pre zmenu vysoký tlak s neviem už čo s tým

eliska13
14. dec 2019

@sylvia30 som na teba myslela, že my máme tuším na rovnako naše dni a tento mesiac som o týždeň skôr dostala, ale len také spinenie a ešte stále nic.Vies či nebaví ma to ja normálne rozmýšľam, že si dám predpísať ATK či sa mi PMS a celkovo ta nervozita pred menzesom nezmierni, ale neviem....zas chémiu umelú brať.Stromcek som len vytiahla a povystierala vetvičky až ráno ho ozdobime.

sylvia30
14. dec 2019

@eliska13 ja neberiem teraz nič, ale dlhodobo som brala dufaston, kvôli neustálemu krvácaniu a potom som čítala, že branie hormónov tiež prispieva k nástupu depresie
Inak suseda má mirenu a hovorila, že ona vôbec nemá menzes

linda9999
15. dec 2019

@ivett311 ahoj Ivet dakujem moc za odpoced! ❤ Brala si brintallix aj pred tehu aj pocas celeho? Dobre si ho znasala? Nejake komplikacie v tehu a potom? Ja berem 3. den, zatial ok, o babo sa nadalej snazime..

linda9999
15. dec 2019

@eliska13 dakujem Eliska za podporu 🙂

ivett311
15. dec 2019

@linda9999 brala som aj pred tehu potom prvé 4 mesiace som nebrala a potom zase az doteraz bábätko bolo v poriadku ale kojiť som nemohla

eliska13
15. dec 2019

@ivett311 už Ti je lepšie?si minule písala, že sa cítiš zle oddýchla si si?

ivett311
15. dec 2019

@eliska13 trošičku áno. Pred týždňom som zvýšila ad som trosku ospalá ale dúfam že prejde, na oddych nemám čas 😄