Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievčatá, ako dlho mi bude blbo z vysadenia ad? dr. mi ich vysádzala od stredy a včera som už bola bez a je mi strašne nevoľno
@patricia_b to je veľmi rýchlo vysadené, čo som čítala, tak sa majú vysadzovat veľmi pomaly, po kustickoch
@patricia_b to nejak rýchlo , veď to sa musí veľmi pomaličky a len po troske
@sylvia30 @slavkasobanska mne znížila escitalopram z 10mg na 5 na 3 dni a potom už vôbec som si nemala dávať, ale bude mi zrejme nasadzovať iné, tak potrebovala tieto vysadiť
Ahojte baby ja dnes návšteva psychiatra úplne celé zle pan doktor mimo realitu..... Akože pridal mi neurol k tomu coaxil...... Ale vysvetlenie prečo ako nič najprv že máte deti však ja ze hej no tak to mate poporodnu depresiu kukám ako puk že ja nemám poporodnu depresiu a on začal že keď sa dieťa začne pýtať na záchod už bude dobre tomuto som ja vôbec nechápala on úplne tlapal z jedného do druhého žiadny súvis nič..... A ja slzy v očiach sedela som na stoličke nechápala som a keď ma konečne pustil k slovu tak som mu povedala o co ide tak mi vraví ze ukážte mi vašu ruku no vidím ze tam mate čiaru zdravia že bývali ste chorá a čiara života s asmial že vidím to tak ešte n dva tri týždne a potom ze ale nie ze to nemá žiadny súvis noo akože mne nebolo viac treba už som myslela ze sa tam zrutim... Potom ze ukážte mi kde mam ciari na zápästí a na vrchu ruky tak som mu to tam ukazovala a vlastne som mu povedala ze to je ten dôvod hlavný mojich úzkosti..... Tak ze dám vám paretin a neurol k tomu coaxilu..... Hovorím mu ze paretin sa nevyrába že pozriem s nato a potom zase hovoril len o neurole a nakoniec sa ho teda pýtam ze ten paretin tiež budem brat že a chcete ho brať kukám ako bulo že ja neviem co mam brat a ako ze dáme len neurol takže asi takto som dopadla neviem ci niekto poznáte pána doktora z Piešťan Karol Hlava
@patricia_b tak myslím ze to je v poriadku ak bude meniť že vysadila ale mne pri zmene nevysadzoval ale tobo tak ze keď zrušili paretin tak mi hneď dal arketis... Ale to je asi iné
Kocky cítite sa dobre?? Mne bolo ako tak dobre , no dnes že zle , mam pocit že padám do depresie , čo mam robiť ??
@ariana171288 na toto poviem na odľahčenie len jedno: viete, aký je rozdiel medzi pacientom a psychiatrom? Žiadny, len psychiater má kľúče
@slavkasobanska moja drž sa, už len 2 týždne a dní sa budú predlžovať, už to bude lepšie...ja si toto stále hovorím ❤️
@sylvia30 noo už aj ja mam taky pocit naozaj si môžem aj sama naordinivat liecbu😪človek je tak na zrútenie a namiesto podpory sa dočká ešte horšieho ach dnešné zdravotnictvo
Inak baby vy ste tu už všetky okí teda aspoň stabilizované? Lebo si pripadám tu ako najväčší blazon🤦♀️vy tu všetky v pohode komunikujete a len ja posero tu dávam výlevy 🙈🙈Nemám sa s kým veľmi porozprávať o mojom probléme tak asi preto potrebovala by som sa už s toho dostať... Momentálne si hľadám psychologicku nejakú možno ona by ma skôr na smerovala vysvetlila lebo môj doktor stratený prípad alebo ja som stratený prípad teraz neviem..... @eliska13 mi povedala asi kde je problém co sa deje ale je to asi na dlhšie..... Možno by mi naozaj stačilo keby som vedela o niekom kto ma tie ciari ako ja na zápästí hlavne a taaak lenže ešte som sa s tým nestretla tak možno preto to stále riešim...
@ariana171288 aké čiary?
@ivett311 na zápästí
Chcela by som vysadzovať AD....túžime po bábätku. Len niekedy mám zle stavy, niekedy mi je fajn. Môžem aj tak vysadzovat? Uxivam Ad Escitil 15mg denne, potom benzac Ansilan 2x denne a na spanie Triticco 150mg. Ako dlho budem vysadzovat? Boze mam z toho strach, ci to zvladnem....😠
@kajkag a neskúsila si sa o tom porozprávať zo psychiatrom on by ti asi najlepšie poradil ako najlepšie aby to bolo hlavne bezpečné pre teba... Ja by som sa sama do toho asi nešla... 🤔Ale držím palčeky aby to vysadzovanie bolo bez vedľajších účinkov a ty aby si sa mohla co najskôr tešiť s tehotenstva👍✊✊
@ariana171288 Ariana a odkial si? Ja chodim ku psychologicke do Povazskej a od januara otvaraju aj skupinove terapie. Uz davno som to chcela vyskusat..
@linda9999 ja som od Trenčína keby to bolo bližšie veru neváham a ideeem
@ariana171288 ja som bola raz u psychologicky aj v Trencine a dlho som chodila do Kosece..
@linda9999 a u ktorej ste boli V TN bola dobra
@ariana171288 No ja si uz nepamatam ako sa volala ale mala dost dobre recenzie. Idem ju skusit pohladat. Ja som tam bola len raz potom som zacala chodit inde. Zo Za to mam daleko. Plus je sukromna takze sedenie 30 eur
@ariana171288 Alena Bednarova- Dusevna harmonia
@ariana171288 ved jasne, ze po dohode zo psychiatrom.
@ariana171288 asi Ta chcel povzbudiť, že keď už dieťa pôjde samé na záchod budeš uz za vodou, že už to nebude mimino a menej starosti.Inac veľmi divný humor má uťahovať si z niekoho kto ma obsedantnu poruchu neviem možno to chcel odľahčiť, alebo je fakt sisi😂veď máš teda Neurol to Ti zmierni tu úzkosť a AD máš tiez
@kajkag lekár Ti poradí radšej dlhšie a po malých kúskoch.Ja si myslím, že AD Ti nechá a ostatné pomaly zníži.Velmi Ti prajem, aby Vám to vyslo😃
@slavkasobanska neunavila si sa celý víkend si piekla či nie?
@eliska13 noo to teda odhlahcil bola som viac mimo než keď som tam prisla😂Dala som si neurol večer ale žeby som po ňom spala ako bábätko sa nedá povedať dal mi ten najslabší a AD mam ten coaxil ale čo som čítala to nieje na OCD
@linda9999 dakujeem pôjdem ju pozriet
@basena001 ahoj neviem ci sem ešte chodíš písala som ti spravu😉

My už máme stromček, tento pondelok som piekla medovniky a linecke. Este jeden dáky napeciem a to je všetko.